går och lägger mig istället

2014-03-31 | 19:52:33 | Kategori: Allt och lite till!
 
 
Jag känner mig helt tom nu, jag skulle skriva och fixa massor av inlägg till er, men första inlägget gjordes, och fingrarna skrev någonting helt annan än vad som var tänkt, aldrig att det kommer publiceras, skrivet utifrån mig, för nära inpå. jag skrev utan att märka att tårarna rann nerför mina kinder. det ligger i utkast just nu och jag vet inte vad jag ska göra. ska det ligga där, ska jag göra det offentligt eller ska jag bara radera det och låtsas att det aldrig skrevs. det skrevs inte av mitt huvud, utan mitt hjärta. Det var den galnaste sjukaste känslan någonsin. det fanns ingen tanke bakom det. bara ord bildade av mina fingrar, ett tangentbord och mina känslor. Inte offentliggör man något sådant? Vill man ha medlidande om man gör det eller vill man släppa loss det inom sig. let it go.
det var så starkt egentligen. det var min vilja och jag kände bara power när jag skrev det, fyfan vad bra jag är, fyfan vad jag har bestämt mig, tills jag skrev det sista med kursiverad text, och insåg varför jag skrivit det. ett enkelt förlåt för mitt val i livet till de två människor på denna jord som gör allt för mig. förlåt var det sista ordet.
 

Heeej alla ni!

2014-03-31 | 18:32:20 | Kategori: Allt och lite till!
är jag seg på att blogga eller är jag seg... haha riktigt kass!
men vad ska man göra då?
 
lite ha jag ju ändå bloggat!
 
Annars så har dagen varit bra, allt är färdigt med hästarna och jag har käkat för dagen och har nu massor av td till bloggen! sitter och gör inlägg för hela veckan och bara bloggar och levererar inlägg till er! bra va! ;)
 
så nu ska jag fortsätta med det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HAHAH

2014-03-30 | 16:14:45 | Kategori: Allt och lite till!
Altså förlåt för bloggningen, jag hade ju massa material jag skulle lägga upp idag, MEN jag har liksom sovit tills nu. Hehehe det vart lite sent inatt typ. 

Priffe igår när han skoddes jao. Den lilla skiten som retas så mycket med hovslagaren. Tur att dom känner varandra och att han är sträng mot Priffe. Men Priffe spelar oskyldig ut som vanligt och ser alltid ut såhär efter att han nafsat hovslagaren i rumpan hahaha! 



Vilket underbart väder!

2014-03-29 | 13:49:21 | Kategori: Allt och lite till!
Helt galet gött ute idag! 
Hittills har jag ridit Priffe och fixat lite, käkat en massa jordgubbar och nu är det enbart skoningen kvar!

Efter det drar jag till havet och grillar med lite vänner! 

Just nu sitter liksom jag i enbart en tjocktröja ute medans Debbie skos. Det bränner riktigt på ryggen! 




Man blir så lycklig av detta vädret så det är helt galet! 

Precis vaknat!

2014-03-29 | 08:10:46 | Kategori: Allt och lite till!
Idag känns det som om jag har massor att göra, men inte vet vart jag ska börja. Någon slags inre stress bara finns där och har funnits där den senaste veckan. 
Så jag tänkte att om jag gör klart alla skolarbeten jag kommit efter i idag, så kanske det känns bättre! 

Annars ska även Priffe skos idag. Efter det ska jag jogga honom i paddocken :D 

Nåväl gårkvällen bestod av bio med Alexandra och mina syster. Vi såg hundraåringen som nog är den roligaste film jag någonsin sätt! 

Nåväl, bäst att jag sätter igån med inlämmningarna nu ;) 




Linus andra hoppträning

2014-03-29 | 08:04:57 | Kategori: videor


Highlight!

2014-03-28 | 14:04:16 | Kategori: Allt och lite till!
Linus, linus, linus. En häst som fått en plats i mig helt klart! Han är otroligt charmig och en häst med härlig inställning på livet. Han älskar att jobba och kommer nuförtiden alltid travandes mot mig i hagen. Han är fantastisk och väldigt rolig att rida. Men, inte en häst jag skulle fastna för på annons eller på en provridning. Varför? 

Han är just nu lite älgig. Stor och han ser tung ut. Men det är lite skillnad, Linus är stor att rida, stark och storgalopperad, men han är inte tung, även fast det ser ut så. Han är känslig mot skänkeln och just nu helt fantastiskt bra mellan min hand och skänkel. 
Men jag fastnar för lite smidigare hästar, men jag gillar hans höjd, men som sagt, jag skulle helst vilja ha den smidigare och lite lättare hästen, för han är svår.  

Men jag tror på Linus, jag tror han kommer kunna gå 1.20 -1.35 i framtiden. Hoppningen är hans talang. Men kanske inte för de högsta klasserna. Kanske/kanske inte? Han har överraskat ganska mycket redan... 

Hur som helst så trivs jag väldigt bra på hans rygg och jag hoppas att jag kommer rida honom i några år till. Jag tror på honom och samarbetet mellan mig, Suss och tränare känns som det ultimata. Det är ju huvudsaken! 

Som ni ser rider jag honom med gramanen, det hjälper jättemycket att få lite mer kontroll på den stora bjässen. Även att hjälpa honom att söka sig neråt. Som han har svårt för. Tar man av gramanen efter 5 min med den, så går han kvar ändå, för gramanen är som en hjälp för honom att förstå hur han ska jobba rätt. Och då gör han det, för den här hästen gillar att jobba och är väldigt positiv till det när man bara hjälper honom. Hans positivitet har att göra med den bristande tiden i manege och paddock, och den mängd uteritter tror jag. Det är mitt bästa tips och jag kommer i framtiden verkligen uppskatta vad mycket uteritter gör. Du kan jobba lika bra ute på ängar och ridvägar som i en manege enligt mig. Nu gillar Linus allt och tycker inte det jobbigt att gå in k en paddock eller manege! 




Screenshots ;)

2014-03-28 | 11:42:17 | Kategori: Allt och lite till!





Det är inget fel på sprången altså! 


Godmorgon!

2014-03-28 | 09:40:15 | Kategori: Allt och lite till!
Härlig dag idag, om vädret håller i sig! 
Jag ska fixa iordning Linus inför ett tömkörnigspass med Jonte. Han har polisstallet här i Göteborg. 
Efter det ska jag rida Priffe, jag har hunnit rida honom i två dagar redan och han har skött sig utmärkt! 

Det kommer vara skitbra bloggning nu i helgen, jag har massa material haha! ;) idag kommer det också upp lite roliga grejer! 

Älgen.... Haha



Resultatet efter två år med räls

2014-03-27 | 21:36:25 | Kategori: Allt och lite till!




DET ÄR GALET! 
Det är första gången jag har lett så mycket sedan jag provred Priffe för första gången. Jag har avskytt att le med tänderna innan och under tiden jag haft tandställningen, nu har jag ett så galet fint leende och jag behöver ALDRIG tänka på att hålla igen truten på kort och liknande, för nu har jag THAT SMILE! 

Hoppträningen

2014-03-27 | 21:32:03 | Kategori: Allt och lite till!
Gick sjukt bra med Linus, film kommer imorgon, även en kort utvärdering + plan och vad jag tycker om Linus! 

Snygg är han ju iaf! 




Dagen...

2014-03-27 | 07:15:02 | Kategori: Allt och lite till!
...som jag väntat på i 2.5 år är här, IDAG RYKER TANDSTÄLLNINGEN!!
Det ska bli så jäkla skönt! Helt galet! 



Såhär ligger det till nu!

2014-03-26 | 07:32:54 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis varit uppe och slängt på benskydd och boots på alla fyra på Priffe, igår fick han gå tillbaka in i sin p-ruta.... Det gick inte att ha honom där han skulle ut, helt galen och nästan skärrad, han var lixom orolig och stressad, när han kom tillbaka i den lilla var han lugn igen? Så jag fick släppa ut honom själv när jg kom till stallet senare. Då rustade jag honom med skydd och släppte ut i stora hagen, med berg och skit. För han skulle no vara lugnare där. Och det var han, denna hagen kännde han igen. Men han sprang självklart som en tokstolle ändå, men han var lixom inte skärrad. Så han sprang runt, bockade, stegrade och rullade sig och tyckte livet var en fest! 

Så idag går han ut i den stora hagen ändå, fast två av hästarna flyttade till en annan hage för att göra det lite lugnare, bara farbror Otto står kvar hos Priffe. Han lär springa så benskydd kännde jag var ett måste, han har haft tillräckligt med sårskador nu.... 



Annars så ska jag även skritta på honom idag :DDD Glad är bara förnamnet, han är så fräsch och pigg så det är bara att skritta igång honom. Jag här lagt upp mitt schama såhär: 

Skritt i tre dagar nu i 40-60min
Sen kan jag börja jogga honom i trav, rider i 40 min och har kanske 10-15 min trav till en början, sen ökar jag traven för varje dag lite grann i typ 5-6 dagar
Sen kan jag börja galoppera lätt. 

Så jag tänker mig om 4 veckor ska han vara fullt igång igen, eller fullt ridbar då, han har ju inte tappat så mycket på 2 veckor haha! :) 

Egentligen behövde jag inte ha något så specifikt igångsättning på honom, för det har ju inte varit fel på honom mer än huden? Men jag är noga och försiktig ändå ;) 

Åååååå vilken dag!

2014-03-25 | 08:48:01 | Kategori: Allt och lite till!
Vilken underbar morgon jag har haft idag! Började med att gå upp en timma tidigare än vad jag behövde för att gå upp till Priffe, gjorde alla hand grejer och  tog av honom täcket. Han ska dessutom ut i ett snäpp större hage idag, jag vill inte släppa ut honom än i stora valack hagen när han har så mycket energi, utan jag börjar med en bra hage där ha kan utföra alla gångarter, men inga berg och inga stockar ivägen utan plan mark haha! Känns tryggare. Där får han gå ut med en kompis som sällskap! 
Sen hann jag äta frukost och göra mig iordning i lugn och ro, eller ja, inte lugn och ro för jag och Anna hade gamla härliga låtar på högsta volym, sommartider Hejhej sommartider  
Ni fattar att det var en härlig morgon eller? 

Annars är det som vanligt 40 min promenad med honom, jag får börja rida honom om jag vill, för det har ju bara varit en sårskada, men jag är så försiktig ändå, det kan ju vara så att han slagit i benet också när han fick såret och fått ett slag, typ blåmärke höhöhö! Undra varför folk tycker jag är så nojjig och fjantig hahaha? 

Puss på mulen<3 





Ojdå!

2014-03-24 | 20:37:49 | Kategori: Allt och lite till!
Jag o Alex suger på att plugga tsm. Knappt fått gjort någonting.. Hehe 
Tiden gick så jädra fort dessutom så nu är jag inte förens i stallet kl 9. Inte bra alls. Ska ju gå ut med hästen, tvätta såret och fixa grejerna. Kommer inte vara hemma förens kl 11... Känner mig klantig Asså! Måste sluta vara sån tidsoptimist!