Redo för nyår

2013-12-31 | 17:54:44 | Kategori: Allt och lite till!




Knappt klar!

2013-12-30 | 16:23:41 | Kategori: Allt och lite till!
Gud jag har inte hunnit med hälften känns det som! Men en nyårs outfit är klar nu iallafall! Köpte skorna inne i stan nu, ett par jeffery campell liknande, jag kan typ inte ha dom riktiga för dom är alldeles för höga = emelie 1.80 cm = jag inte tycker om! Jag hatar att vara för lång haha, så köpte ett par lägre tror jag, ändå blir jag jättelång haha! Men ni får lite outfitbilder imorgon! 

Nu ska jag hur som helst upp till Priffe när jag kommer hem, han ska ridas lite lugnare idag, mest fokus på övergångar :) 


Annars håller ja på att spricka i bitar..... Barn på bussen är något jag hatar haha! Får panik, dom sitter inte still, pratar och skriker. Dom är typ 5 år och som duracell kaniner! Jag vill ha en lugn åktur... Sen har jag aldrig gillat barn heller HAHA! 


Dagen!

2013-12-30 | 10:31:42 | Kategori: Allt och lite till!
Jag vaknade precis efter att ha somnat om, var upp vid 8 tiden och fixade lite av Priffes grejer och tog av back on tracken, men somsagt så vaknade jag nu och ska verkligen ta tag i mitt rum, och efter det ska jag och Linnea gymma och fixa massa förberedelser inför imorgon, köpa fransar, fixa hennes hårfärg - ja ni fattar girly! 

Vi hörs under dagen! ;)

Söndag 28/12

2013-12-30 | 01:08:46 | Kategori: Allt och lite till!
Träningen med Linus gick jättebra! Jag fick lite hemläxa av Augusta dessutom! 
Jag ska göra så mycket övergångar som det bara går, för att han ska få styrka och komma upp lite mer! Så det blir mycket fokus på det! Annars tycker jag det bara går bättre och bättre med
Linus, jag utvecklas och känner mig in mer på sån stor häst, börjar vänja med
med andra ord. Det är sådan sjuklig skillnad mellan Priffe och Linus.
Rider jag Linus först känner jag mig som en jätte på Priffe för han är så liten, och rider jag Priffe först känner jag mig som en myra på Linus haha! Ska bli skönt sen att ha ett mellanläge med Otto, då kan jag "slänga in" han mella Priffe och Linus, så inte skillnaderna blir så radikala HAHAH! Nej men jag börjar vänja mig vid stor och liten och börjar bli bättre på att anpassa min ridning för vem jag sitter på, men det är inte lätt att sitta på så olika hästar - ridmässigt och storleksmässigt! 

Priffe idag fick sig ett lite längre pass än vad jag hade tänkt mig.. Men duktig var han och Anna fick hoppa upp en stund och lossa honom lite i vänster varvet - mitt svagaste. Så det blev roligt bra tillslut. Annars fick han sig en rejäl ompyssling, tvättad svans och back on track på bakbenen efter att jag masserat med arnika, gjorde att han stog och njöt, han älskat uppmärksamhet och när man pillar på honom! :)

Tyvärr så blev det ingen film på Linus idag, min telefon hade för lite batteri! Men en bild hann jag ta iallafall 




Hej!

2013-12-29 | 16:47:29 | Kategori: Allt och lite till!


Det har varit skönt att ha lite bloggpaus i mellandagarna men får ursäkta att jag inte sa något! 

Min jul var jättemysig som sagt ochmellandagarna riktigt roliga, tror inte jag varit hemma någonting förutom när jag tagit hand om Priffe. Annars har jag varit med kompisar, börjar förpesta till nyår tidigt!  

JAG ÄR SÅ TAGGAD! 

Allt är klart, fest, dricka, kompisar, 18- åringar (smile) och middag hur bra kan det bli! ;)

            ...........................................................,..............

Idag är det hursomhelst markarbetsträning med Linus som gäller! Även fast jag är mer som en levande zombie med alla vakna timmar så ska jag koncentrera mig och verkligen göra det bra! 

Ska fråga Suss om hon kan filma också! :) 



Hästarna idag

2013-12-26 | 13:39:42 | Kategori: Allt och lite till!
Träningen för Reine gick superbra enligt han, jag kände själv att jag var överallt.. Men jag fick mycket positiv kritik av Reine så det var kul! Lite självförtroende boost iallafall haha! 

Priffe red jag också lite, på samma sätt och samma övningar som jag red på Linus. Dock bara i skritt och pyttelite trav, mest för att känna av och han kändes bra. Enbart stel :)




Nu, idag, framåt

2013-12-26 | 10:26:14 | Kategori: Allt och lite till!
Det känns som om det händer lite grann på hästfronten för mig nu! Så det kommer bli en hel del häst här på bloggen med andra ord - men det gillar ju ni va! 

Jag ska träna markarbete regelbundet varje söndag med Linus och även träna för Reine i dressyren, allt denna träningen får jag alltså i bagaget gratis, 

Priffe börjar bli MYCKET bättre, svullnaden är nere nästan helt och jag kan börja skritta på honom nu, innan jag börjar rida som vanligt igen ska jag dock sätta igång honom lugnt och nästan ta några veckor på mig innan jag rider vanligt, eftersom hans kropp tog en hel del stryk, de som såg allt är helt amazed att han klarade sig utan ett ben eller tre brutna :O menmen, två dagar utan att kunna gå är väll inte så kul det heller, nu är han däremot  helt galen.. För mycket energi!

Sen är det bara två månader kvar innan jag har en tillökning i "min lilla hästfamilj" Otto pratar jag såklart om då! Ska bli jättekul att få rida och ta hand om honom i tre månader tillsammans med syster och hans medryttare! Hade aldrig hunnit själv med tanke på gymnasiet och linjen jag går haha :) 
Kvälls promenixen igår! Han var knäpp! Tror han tillochmed fick till en galopp på stället bredvid mig!! Kunde inte låta bli att skratta åt honom! Det spratt verkligen i hela honom, han såg ut att exploder vilken sekund som helst! Ett bovksprång la han även in i promenaden... 


Godmorgon!

2013-12-25 | 11:44:42 | Kategori: Allt och lite till!
Åå vilken härlig jul jag hade igår! Som vanligt alldeles för mycket mat och härligt sällskap. 
Fina presenter som jag är tacksam för fanns även under granen. 

På kvällen var jag självklart även och gick med min ponny i ösregnet.. Tur att manegen ligger nära! tomteluva för att sprida lite julkänsla i sommarvädret typ! 







God jul!

2013-12-24 | 07:28:59 | Kategori: Allt och lite till!
Ååå en av mina favvis dagar på året! Hihih tycker det är så mysigt! 
Min jul blir simpel, först ska jag upp till stallet och käka julgröt med alla och köra julklappsleken, sen blir det självklart promenad med Priffe.
Vid två tiden tar vi och åker ut till kusiners på hönö! Firar jul med dom och äter tills man spricker såklart! Jag åker hem tidigare än resten av familjen för att gå Priffes kvällspromenad och sen går jag till sängs och förhoppningsvis har jag firat ännu en härlig jul! 




Linus markarbets träning 22/12-13

2013-12-23 | 23:42:01 | Kategori: videor


Priffe idag

2013-12-23 | 18:56:47 | Kategori: Allt och lite till!
Jag missade att ringa Ale idag, jag ringde en kvart försent för deras telefontid! Skit! Men jag var ute och gick med Priffe i nästan 1 timma och svullnaden gick ner mycket och han fick riktigt lätt att gå för han började busa och små trava- inte halt! Det värmde i mammas hjärta haha! 
Så jag avvaktar med att åka in med honom tills svullnaden är helt nere i benen, jag vill nämligen röntga senorna på bakbenen för han är så svullen där. Jag vill bli av med oron eller veta om det skulle vara något, han var ju med om en jävla resa med staketet. Men jag får se! Skönt att han inte haltar iallafall! 



Linus!

2013-12-22 | 22:05:56 | Kategori: Allt och lite till!
Träningen med Linus gick såå bra, jag är ju inte ALLS van att rida honom det sättet så det var jobbigt, jag menar jag rider ut honom för det mesta och han är så mycket lättare ute! Det var riktigt tufft hihih, jag kommer visa er lite filmer sen! Det var dessutom min första galopp med honom inom väggar/staket annars har jag bara rullat på rikstäckande ute, men nu skulle jag verkligen rida ihop honom och komma på bommar, och det var svårt, men det kommer ju bli bättre! :) 

Statusen med Priffe är fortfarande oklar, jag gick med honom i paddocken en stund och rörelse mönstret är inget problem med mer än EXTREM stelhet, han har ont i fram-och bak knäna och han är ju allmänt blåslagen och har väldigt ont i kroppen. Jag tycker jättesynd om honom, så jag ringer och rådfrågar veterinären imorgon. 
Men annars så ska jag gå med honom morgon och kväll så svullnaderna går ner, och ju längre jag går desto lättare får han så det är ju positivt. Annars ska jag börja massera honom ordentligt om nån dag eller två så blåmärkena får gå ner, annars gör det ingen nytta, men korset, låren och bogarna ska masseras nu morgon och kväll också så alla spänningarna släpper, han har även fått ett varmare täcke på sig plutten! :(




Fan

2013-12-22 | 16:32:53 | Kategori: Allt och lite till!
Det blir att ringa veterinär imorgon då.... 
Det får inte ha hänt något! 



Hej!

2013-12-21 | 23:09:52 | Kategori: Allt och lite till!
Förlåt för dålig bloggning men det ha varit väldigt kaos hela dagen.. 
Först så jobbade jag och sen var det hem för att plåstra om Priffe som gällde! Han hade nämligen trasslat in sig i staketet, fått panik och gjort sönder en hel del inklusive han själv haha! 
Päls borta från framknäna, fyra sår, en "fläskläpp" och "blåtira" 
Hans såg ut som om han varit med i en brottningsmatch med staketet.... Men värst var mulen, han ha Slåttvik sig rejält och skrapat upp nosen så han bar alldeles svullen och JÄTTE öm, som tur va så var tänderna hela och raka! Hans öga har fått en smäll också, eftersom han hantagligen ramlat lite! Men annars inget mer, inte ens halt efter allt detta. Men det är verkligen så med Priffe, han hittar på sååååå mycket grejer men han har fanimej änglavakt!! Han hade nog brutit vartenda ben i kroppen så har lags annars! 
Speciellt efter idag, o han var inte ens svullen någonstans förutom lite bredvid ögat och mulen, helt ren i alla gångarter och såren var ytliga sår, sjukt, tack Priffes skyddsänglar typ ;) 

Efter Priffe var kollad, så stack jag och Linnea för att träffa några personer, haha lana lite, synd att vi inte kunde vara med så länge och lana, för jag har utsläpp imorgon ;) 




Priffe...

2013-12-20 | 14:49:38 | Kategori: Allt och lite till!
* älskar att arbeta när han tycker det är kul
* en utav den gladaste mest gosiga och brötiga häst jag haft! När han är på det humöret! 
* lätt efterbliven, öööööö
* har en kärings humörsvängningar vissa dagar 
* ÄLSKAR uppmärksamhet! Han blir galen om man lämnar honom och det bästa han vet är när jag masserar honom - då känner han sig som en kung! 
* "talar" alltid om när något är fel - i ridningen så börjar han kicka och sura väldigt mycket (typ när jag insåg att den gamla sadeln var för trång) tycker jag är jättebra! 
* har n vilja som jag värdesätter till tusen!