Helt otroligt!

2015-08-30 | 08:46:27 | Kategori: Allt och lite till!
Jag hann inte blogga igår då jag jobbade, blev getingstucken och fick skynda mig hem (överkänslig mot dom jävlarna) sen var det hästen liksom! 
Och det bästa av allt, jag var upptagen hela kvällen och skrev med min gamla ponny Bobbys nya ägare! För er som har följt mig länge här vet vem han är och vilken betydelse den ponnyn haft i mitt liv, för er som inte vet - han är mitt allt och min bästaste bästa vän! 

OCH JAG SKA FÅ TRÄFFA HONOM!!! 
Efter snart fyra år ska jag få krama om honom, känna på hans päls och bara se honom igen! Det är helt otroligt! 

De nya ägarna skickade en film på honom när han fick träffa nya kompisen i hagen och jag började lipa som ett barn när jag såg den om och om igen, min kung! 

Han var en klippa för mig under de år jag hade honom, det var en tuff period i mitt liv med privata problem och en jobbig ungponny vid sidan av som bara skadade sig och höll på att ge mig hjärnblödning (Priffe haha) Då var Bobby den enda jag hade förtroende för, han gjorde precis allt för mig och jag detsamma. Han blev min trygghet i allt. 

Jag kom ihåg när det var dags att sälja honom för att det inte gick att ha tre hästar, när den nya familjen kom för att hämta honom, var det inte en chans att jag kunde hålla tårarna tillbaka, när transporten rullade ut från gården vek sig båda mina ben och jag bara låg på marken och grät. Det kändes som om jag svikit honom och bara sålt min bästis, men tillslut så vet jag att han Haft det så bra, och kommer fortsätta ha det så bra hos denna nya familj! 

Ser så mycket fram emot att få träffa honom igen, men samtidigt känns det konstigt. Kommer han känna igen mig? Jag vet inte hur jag kommer reagera liksom. Kommer det göra det ännu jobbigare att släppa taget om honom som jag fortfarande inte gjort, eller kanske gör det så att det blir lättare. Jag har ingen aning, men jag vet att jag kommer få träffa honom igen! 

12:47

2015-08-28 | 12:47:15 | Kategori: Allt och lite till!
Jag får verkligen inte ihop planeringen, jag sitter bara och väntar hela tiden känns det som. Det hade varit grymt att ha körkort för då hade jag kunnat åka hem innan jobb och ta hästen, men nu tar det så lång tid hem att det inte är någon mening med det, så jag bara väntar och väntar haha! Men men, snart har jag körkort och då kan jag få ihop massa mer tid :) 

Men idag tar Anna Priffe iallafall så det är ju bra att han får skritta lite med syrran, då blir han lite uppfostrad också!




Godmorgon!

2015-08-28 | 09:19:16 | Kategori: Allt och lite till!
Tänkte jag skulle börja skriva lite om gårdagens hoppträning som gick så himla bra! 
Det var nästan ett halvt år sedan jag hopptränade för Augusta, för jag slutade när jag och Priffe var inne i en rejäl svacka, det var också i den vevan mamma och pappa la fram förslaget om att åka på ett bra träningsläger, då de var trötta på att alltid se mig grina efter tävlingar och träningar, det blev ju AW sporthorses. Så innan lägret började jag om för att kunna bygga upp självförtroendet med att hoppa själv och väldigt lågt sen började jag träna för Emelie cajsdotter (hästkomunikatör och för mig en klippa för mitt mentala) sedan var det endast en vecka kvar till AW och den helgen åkte jg till Askim och tävlade och fick mina två livs bästa rundor med 0 fel i första och 0+4 fel och tidsfel i andra. 
På AW sedan gick det så bra och jag utvecklades massor, tog med mig allt jag lärde mig där hem och fortsatte träna, så igår kände jag mig mer än redo för hoppträning, och om Augusta blev förvånad? Det var helt fantastiskt och ännu en gång skjuter självförtroendet i höjden, för både mig och Priffe! Lite mer träning på banhoppning bara, så börjar det lukta Lb-debut i slutet på hösten, jag har en sån klockren plan, så håller vi oss båda friska så blir det inga problem ;) 

Sen, idag då, eftersom jag ska jobba på Marstrand så hinner jag inte ta Priffe idag utan Anna hjälper mig! 
Så det blir mest skola och jobb idag denna blåsiga höstdag! :) vi hörs! 





Känns bra!

2015-08-27 | 21:12:04 | Kategori: Allt och lite till!


Känns som om jag har en fot i resturagbranschen nu! Och imorgon blir jag ännu en erfarenhet rikare då jag ska in och extrajobba som bartender på Marstrand! Min Chef på resturangen succé  som jag är anställd på hade tipsat om mig, och det känns ju så roligt!  

Svårt att sova!

2015-08-26 | 22:53:29 | Kategori: Allt och lite till!
Att alltid hjärnan ska gå igång på högvarv så fort man ska sova, är inte det typiskt? 
Nu under sommarlovet fick jag verkligen ordning på sömnen, men såfort nu när skolan börjat så är allt som innan igen, jag blir som mest produktiv på nätterna och är helt utslagen på dagen. Så ska det ju absolut inte vara! 
Jag känner nu, när klockan snart är 23 att jag vill ut och måla klart mina hyllor, lära mig dressyrprogrammen, plugga både körkortsteori och skolarbeten, åka till gymmet, putsa utrustning samt åka tillbaka till Skåne och AW...orkar inte... 

Tänkte att jag skulle skriva av mig och bli av med lite tankar här för att finna någon sorts ro, men jag vet inte om det är bäst att bara gå upp och typ plugga, men samtidigt vill jag absolut inte missa sömnen och behöva sitta snarkandes på lektionerna imorgon. Fan. 

Sen en rolig nyhet också:
Jag har äntligen fått en tid till att göra min tatuering!!! Så om tre veckor så pryder två fina fjärilar min vänstra skuldra! Jag är otroligt taggad (plånboken mindre taggad) men så glad är jag! 

Men nä, om man ändå skulle försöka säga godnatt, jag ligger säkert vaken ett tag till, men det var skönt att skriva av sig lite iallafall! 


Måste verkligen ta nya bilder till bloggen också, min telefon innehåller typ bara bilder på busstabeller och massa annan skit, samma gäller ipaden, så det är dags att ta med mig kameran till stallet och klicka lite nya kanske? :) 

Typ såhär:

2015-08-25 | 16:44:20 | Kategori: Allt och lite till!


Life Goals o.s.v. 

Tisdag!

2015-08-25 | 10:47:03 | Kategori: Allt och lite till!
Usch, jag är verkligen helt slutkörd idag, i söndags så blev jag matförgiftad och jag trodde att jag skulle dö, hela kvällen och halva natten låg jag och spydde i princip.. Så vidrigt. Så igår var jag inte i skolan utan hemma, för att vila, men ändå så är jag fortfarande helt matt idag också, mår fortfarande lite lätt illa och vågar typ inte äta något.. Så min energinivå är inte speciellt hög! 

Menmen det blir ju bättre! 
Hösten är på ingång, och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag tror jag känner mig ganska lugn och glad över det, det känns som om så mycket bitar faller på plats, jag har jobb, hästar att rida, taggad inför tävlingssäsongen, snart körkort, börjat gymma och har en underbar familj och pojkvän. Tror nog hösten kommer bli stressig men väldigt bra! 




Hejhopp

2015-08-21 | 13:53:05 | Kategori: Allt och lite till!
Hela min fredag blev omplanerad blir varken ridning av Priffe eller utgång, det blev jobb istället! Börjar halv tre och slutar någon gång ikväll så det hinns inte med så mycket mer! 

Mest besviken blir jag på att inte få rida Priffsson, men Anna tar honom idag, så motionerad det blir han! 
Det kommer bli lättare när jag har körkort och blir inringd såhär för då kan jag åka hem emellan skolan och ta hand om Priffe innan jobbet, men just nu är det ingen mening för mig att åka hem emellan då det tar sådan tid med buss. 

Sen utgången skiter jag i, hellre in med pengar än ut! ;) 




Finally Friday

2015-08-21 | 08:39:21 | Kategori: Allt och lite till!
Snacka om att jag var duktig igår, startade dagen med gym innan skolan, efter skolan gymmade jag i 30 min till, när jag kom hem målade jag mina hyllor vita, städade och efter det blev det en mysig uteritt på Priffe! Fast egentligen är han rätt jobbig att rida ut på själv med tanke på att allt kan äta upp honom, då är det lika bra att börja trava eller galoppera så hinner han inte upptäcka alla lejon.... 


Idag är det tre lektioner i skolan som gäller, efter det gym, tror det kan bli en väldigt härlig vana! Sen ska jag bara hem, fortsätta måla hyllor och rida Priffe. 
Men det är ju ändå fredag trots allt och utgång är planerat.. ;) 


Gårdagens outfit med dom nya ridbyxorna :) 

New in!

2015-08-20 | 17:43:28 | Kategori: Allt och lite till!



Ett par nya ridbyxor från Animo anlände idag till brevlådan, och visst är dom snygga? Kommer passa skitbra till mitt orangea schabrak med grå passpoal! 

Så mycket tankar hela tiden

2015-08-20 | 13:02:00 | Kategori: Allt och lite till!
Asså jag kan verkligen inte förstå att jag går i trean nu och ska ta studenten nästa år? Nästan så att det börjar bli tjatigt men det känns som om det har varit så långt bort att gå sista ring och att man står näst inför att få hoppa på flak och ha studentmottagning, men nu är det helt plötsligt endast två terminer kvar. 
Jag vet att det kommer bli det tuffaste läsåret under hela mina skolår, och jag har själv satt mig i den situation jag är i. Vet själv inte hur jag ska bära mig åt att bli färdig med allt. Men jag har sagt till mig själv att jag ska fixa det, och om jag så ska behöva låsa in mig i rummet direkt efter stallet varje dag för att plugga, då får jag göra det! 

Men det känns bra ändå, Min häst får fantastiskt och ger mig energi varje dag, mitt körkort är snart i handen på mig, skaffat gymkort och ska stärka min kropp för att bli ännu bättre ryttare, och jag är taggad på att göra bra i från mig i skolan för en gångs skull! 


Foto: Paula Holmqvist 

Torsdag!

2015-08-20 | 06:27:13 | Kategori: Allt och lite till!
Godmorgon! 
Vad ska jag börja? Med vad jag ska göra idag eller lite från gårdagen? 
Vi tar nog igår, en dag som allt gick så bra, körlektionen som jag trodde skulle spenderas på en parkeringsplats för att få öva dragläget, spenderades istället på vägarna, hon tyckte jag hade såpass koll med andra ord.. 
Efter det så åkte jag hem för att rida min prins, som gick hur bra som helst! Jag älskar verkligen att han känns så bra in formen igen! Sedan så fixade jag och Alexandra gymkort, så nu blir det fitness som gäller här! 


Idag är det tidig upstigning som gäller då jag och Alex redan nu ska åka till gymmet innan skolan, känns skönt att ha träningen avklarad för dagen redan innan dagen börjar typ!? 
Efter skolan ska jag hem och ta hand om Priffe och når jag kommer hem därifrån ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt, bara sitta och blogga och kanske börja fila på någon av de inlämningar jag har kvar från tvåan! Sedan kommer jag somna som en stock! 




Skoldags idag!

2015-08-19 | 06:59:28 | Kategori: Allt och lite till!
Vad mycket kul jag hunnit med detta lovet, men det har samtidigt varit lite tufft. Efter olyckan jag var med om så kändes det som om mitt lov var över, jag kunde inte jobba, rida och hade så ont hela tiden, men allt går ju över och nu i slutet har jag bara njutit av att allt gick så bra och att jag faktiskt kunnat göra så mycket! Så tacksam för att allt gick så bra. Tacksam för allt. 

Idag börjar skolan och jag har bestämt mig för att ta igen allt från min tid i gymnasiet, mina betyg måste höjas och allt som jag missat lämna in ska lämnas in. Det är ett år kvar och jag ska göra det så bra jag kan. Kämpa. 

Igår bokade jag också intensiv kurs för att ta körkort. Om fem veckor ska jag ha det i handen. jag kör redan min första lektion imorgon och har bokat in sju lektioner inom denna och en vecka fram, sen har jag tretton lektioner kvar att andvända mig av inom detta intensivkurs paketet. Så med alla dom och massor med pluggande och övningskörning hemma, så lär jag klara mitt mål med att ha körkortet innan mitten av oktober! Och det ska ni veta, det känns bra! 

Gud vad jag känner mig taggad inför hösten nu.. Allt ska bara gå som det ska, vilket det såklart aldrig går, men jag ska verkligen göra det bästa av alla situationer och verkligen leva livet. Sluta oroa mig för allt och försöka att hålla nere massa stress som egentligen inte behövs. Nu kööööööör vi!! 




Bästa Ponnyn!

2015-08-18 | 19:58:31 | Kategori: Allt och lite till!
Han var så fin idag också! 
Det känns så bra i hela mig att min Priffe och hans otroliga ridbarhet äntligen börjar hitta tillbaka till sina gamla former! 
Fantastiskt mjuk i munnen och bär sig själv! 

Hoppningen gick dessutom superbra den med, tre kombinationen blev det lite missförstånd i vissa gånger, men annars helt okej. Jag vet att vi behöver öva mycket på just kombinationer för det blir lite vingligt och jag måste vara snabbare på att räta upp mig och ta tillbaka Priffe lite med sitsen, så att han inte blir lång och tappar balansen vilket resulterar i att han lägger till ett halvt galoppsprång, men det känns som ett bra utgångsläge att veta precis vad det är som blir fel och sedan kunna träna på det. 
De två sista gångerna på kombinationen blev det klockrent! 
Sedan hoppade vi ett räcke med bom framför, som jag avslutade med på 1 m. Han hoppade bra, men hade önskat lite mer inverkan från ryggen, då han lätt blir lite flack ibland när det blir lite lite högre, men det kommer med styrkan, och hur mycket som helst kan jag inte kräva av honom när han fått vara vildhäst i sommar... :) 




Så glad att han är min! <3 

I väntan!

2015-08-18 | 17:21:48 | Kategori: Allt och lite till!
Hovslagaren är påväg hit nu, så jag och Priffe sover i princip i stallgången just nu! 


Men efter skoningen är det allvar som gäller! Anna är med när jag hoppar Priffe. Eftersom det var så längesen jag hoppade honom så är det skönt att ha Anna på marken som säger till mig att bättra på dittan och dattan ;) det hon inte vet är att kameran följde med mig upp till stallet också så det blir förhoppningsvis två uppgifter för henne idag, hjälpa och fota samtidigt ;)