Gokväll!

2015-05-31 | 22:04:17 | Kategori: Allt och lite till!
Idag har det ju varit morsdag vilket jag inte tror det är någon som missat? Vi började iallafall med frukost på sängen för min mor och sedan gjorde jag, min syster och pappa middag till henne beståendes av grillat kött och en så god sallad med en salig blandning av frukt, grönsaker och mozzarella blev supergott! Till efterrät blev det hallonsorbet och churros och nu kan jag typ inte andas för att jag är så mätt! 

Imorse var vi även iväg på tävling för Anna och palten, där de också fick med sig rosett för bästa unghästekipage resultatmässigt! Riktigt kul och de fick även beröm av överdomaren! 


Nu inväntar jag min pojkvän som ska komma hit också och då blir det att sova, är verkligen dötrött och mina ben är helt slut efter gårdagens gympass där Bz agerade PT, trodde jag skulle dö ett tag och trodde jag var mycket starkare i benen än var jag var när det väl kom till kritan och man stog där och gjorde övningarna, insåg då att jag fick äta upp mina ord om att jag är stark i benen... Ridtjejer är ju ändå starkare i benen än "vanliga" men det är ju enbart i de muskler vi använder då, och man tror minsann att man är starkare än vad man är, så för mig är det dags att börja träna styrka också! Ska bara bli av med denna djävulska träningsvärken först! Haha 


Hejhej!

2015-05-30 | 19:41:06 | Kategori: Allt och lite till!
Idag har det varit fullt drag och jag o mamma har varit borta hela dagen och köpt massa grejer, skulle komma hem med ett par ridskor men blev massa annat också haha.. Synd var bara att varken Börjes, hööks eller svensk ridsport hade artiat hertiage 3 med grön sula som jag ville ha och alla behövde beställa hem dom från leverantören och då skulle det ta sex veckor.. Det var verkligen inte min dag att köpa ridskor på iallafall... Tyvärr hinner jag inte vänta sex veckor eftersom jag ville ha ett par nya inför AW så det fick blir ett par vanliga från hööks egna sortiment sålänge ;) 




Sen blev det kingsland stövelstrumpor, ett skärp från jh collection (hööks) ett par bruna handskar, marinblåa ridbyxor, en träningströja och nya benskydd till Priffe! Stog och höll i ett par veredus på svensk ridsport men så mycket pengar på ett par benskydd lägger jag hellre på storhäst istället som man kan ha lääänge! 



Lyckan av detta sms:et

2015-05-28 | 14:26:51 | Kategori: Allt och lite till!



Glad dotter, lite bitter mamma!

2015-05-28 | 13:21:37 | Kategori: Allt och lite till!



Ibland har man mammor till mycket, till exempel när dom skickar efter kläder som visar sig vara försmå så man kan ta dom själv, idag fick jag spontant ett par nya byxor! Det tackar vi mammor med dålig koll på storlekar för! 

Ponnypappa!

2015-05-28 | 08:18:00 | Kategori: Allt och lite till!
Är det okej att vara nervös inför att pappa ska ta emot vetrinären i stallet idag när Priffe ska vaccineras? Jag kommer alltså inte vara där och pappa ska hämta ponnyn, hålla honom och sedan släppa ut honom också haha! Förut var vi uppe och tränade på hur man sätter på en grimma, vilket han dock gjorde exemplariskt och rätt på första försöket! 
Pappa har lärt sig så otroligt mycket de senaste fem - sex år vi har haft egna hästar att man snart kan kalla honom en fullärd ponnypappa. Så duktig så, men mycket kvar, jag menar mockning, höpåsar och vatten sköter inte sig självt pappa!? 






Visste ni att...

2015-05-26 | 10:36:31 | Kategori: Allt och lite till!
...Priffes man i solen skiner verkligen som silver, efterssom hans man består av en salig blandning av vita, svarta och sjutton olika nyanser av grå, så blir det den effekten när han inte är inpacketerad i lera. Ser lite fancy ut! 


.... Saker som det på bilden ovan är sånt som händer hela tiden runt Priffe, det går inte att vända ryggen ens 1 sekunda mot honom utan att han hittar på något, ni kan tänka er alla de gånger jag fått ställa upp skottkärran efter han vält den när jag mockat hagen, självklart full, eller alla gånger jag fått fylla vatten 10 gånger på en dag för att han ska välta ut allt igen, eller som senast när han var i gödselstacken och grisade... Men det har väll sin charm det också! 

....enda gången Priffe visar någorlunda sur min är när han ska få hinken med mat på morgonen och när man spänner gjorden runt magen, annars kan man nog säga att den ponnyn aldrig lägger öronen bakåt, sen kan han definitivt ha humör, och bli grinig om han inte har fått skriva avtal på saker och ting (väldigt stoig hahah) men då ser man bara all djävulskap han tänker hitta på i hans ögon men öronen, dom är framåt haha! 

.... Priffe kan gny som en hund, och när han gör det så är han riktigt ängslig, det kan vara som igår när jag gick ifrån Debbie med Priffe och han gnydde, gnällde och gnäggade hela vägen till manegen, för att han var tvungen att gå ifrån Debbie! 



Godmorgon!

2015-05-26 | 07:31:12 | Kategori: Allt och lite till!
Jag börjar inte förens 10 på tisdagar men jag gick upp tidigt idag ändå för att kunna ta det riktigt lugnt och så var jag ute på en promenad på sisådär en halvtimma., vilket räckte gott och väl då jag kände av träningsvärk sen springturen igår.. Tur att det släpper lite tillslut, känner mig dock lika stel nu igen! 

Idag kommer hovslagaren till stallet, Priffe måste verkligen få nya skor, jag förstår verkligen inte vad som hänt, jag brukar alltid sko var  åttonde vecka, vilket har räckt gott och väl, men denna gången har skorna slitits ner bra mycket mer än vad det brukar och Priffes fötter växt i rekordfart - kanske beror på den nya foderstatusen han gått på i en månad nu! Hur som helst får han nog börjas sko var 6-7 vecka om han nu ska slita så mycket haha! 
Jag rider Priffe innan hade jag tänkt då tycker han att det är trevligare att bli skodd när han är lite trött, annars rinner tålamodet slut lite väl fort...

Och föresten, Reine träningen gick så grymt bra igår, Priffe hade lika bra framåtbjudning inne i manegen som han har ute, han brukar ju gärna vilja sega till där inne och gärna inte ta tag i sig själv för att jobba utan man får påminna och vara på honom, igår blev han riktigt hetlevrad och ville nästan sticka iväg i galoppen som om han hade myror i brallan, lyxproblem! 
Han har ju den heta inställningen ute på utebanor och på ridvägarna, men har aldrig lyckats få med det in i manegen, så efter mycket beröm och försök att få det positivt för honom inne i en manege verkar hjälpa riktigt bra! Så det var superkul igår! 




Bilder från helgen!

2015-05-25 | 11:16:31 | Kategori: Allt och lite till!

På fredagskvällen så firade min familj och jag bz på hans 19-års dag! 
Han fick detta silverarmbandet av mig i present, såå snyggt verkligen! 

Efter att vi firat honom hemma så åkte vi iväg till kompisar och partde lite


Vi åkte till Lysekil på lördags morgon för att lämna deposition hos tatueraren som bz ska till den andra juni! 

Passade på att ta lite selfies när jag för en gångs skull hade smink på mig haha,  av typ 50 styck var det dessa två som blev bra haha! 

Priffe var lika jobbig som vanligt... <3

Sen så hans massa annat med, men allt blev det inte bilder på haha! :)  

Vilken vecka!

2015-05-25 | 11:06:27 | Kategori: Allt och lite till!
Veckan som varit har det tyvärr inte gjorts så mycket tid till bloggen, jag har jobbat direkt efter skolan, pluggat till prov, jobbat helg, tagit hand om hästen, och även fått in lite roligheter! Då blir det lite eftersläntande här! 

Men nu är jag tillbaka och hade tänkt köra på ordentligt igen! 

Idag då? Direkt efter skolan ska jag in till myone och pröva ridbyxor, sedan får jag skynda mig hem för äntligen är det dags för Reine träning igen, förrförra veckan fick jag inte på mig ridstövlarna pga svullen fot och förra veckan var ju Priffe halt pga såret... Men nu är alltihopa läkt och bra så igår reds han igenom lite efter en massa uteritter under veckan, han kändes riktigt fin verkligen, han har vilat sig i form haha! 

Sen så blir det råååååplugg hemma, har en matteuppgiftmsommör skriftlig om mattehistoria och olika matteupg. som är kända genom åren.... Kommer dö, och sedan har jag en bokredovisning imorgon också, på engelska på en bok som jag inte ens vet om för jag har varken valt eller läst någon - det lär bli movietime och googlande på bokredovisningar inatt hehe.... 




Dagarna går i ett!

2015-05-21 | 22:45:12 | Kategori: Allt och lite till!
Hej på er!
Jag har verkligen haft fullt upp under dagarna som gått, tagit hästen på morgonen, gått i skolan för att sedan jobba fram till kvällen och då såklart somna när jag kmr hem, det är tråkigt att jag då inte gör mig tid till bloggen! 

Annars så blir det inte lugnare, idag väntas jobb efter skolan igen och sedan är det lite jobb när jag kommer hem och fira min pojkväns födelsedag, för att sedan på lördag ta det lite lugnare, och sen på söndag upp och jobba för då har vi folkrace event! 

När jag är klar med allt idag så ska jag ställa mig med mat och baka tårta till min älskling! Han fyller 19 och då ska vi fira lite här hemma! 




Äckelprov

2015-05-19 | 07:50:49 | Kategori: Allt och lite till!
Det är dags för nationella provet i matte idag, jag orkar verkligen inte, jag vill verkligen inte och jag känner bara ångest. Ta mig härifrån vad jag hatar matte!!

Jag klarar verkligen inte av att få F, kommer dö då haha! Klarar jag detta äckliga provet så är jag klar med matten och behöver aldrig ha den där hjärnskrynklande hemska boken med siffror och tal som jag aldrig hittat logiken med framför mig igen! Den känslan hade varit underbar
Meeeeeen 
Blir det F så är det bara att räkna om kursen i trean, och det vill jag ju såklart slippa!! 
Önska mig nu jävligt mycket lycka till!! 

Såhär har jag känt mig de senaste veckorna och kommer nog inte kunna dra på de äkta leendet förens allt skit i skolan och och allt annat är över och det står inför sommarlov! Det kommer behövas! 

Tävlingsdax!

2015-05-17 | 09:58:21 | Kategori: Allt och lite till!
Sitter just nu i bilen påväg till Råda, synd att vi bara har Debbie i transporten, Priffe står säkert och är superglad i hagen, nöjd över sin insats under gårdagen så att han slapp åka med idag... Haha! 

Men vi hörs under dagen! 




Tankar i ett drömmande huvud

2015-05-16 | 18:16:05 | Kategori: Allt och lite till!
Jag inser bara hur mycket jag vill detta, jag vill bli unghästutbildare och tävlingsryttare i framtiden, kanske inte på grandprix, det hade inte min mentalitet räckt för men att få hoppa youngsters och diverse tävlingar för 5-7-åringar hade varit drömmens dröm, på egna framtagna pollar... 

Jag funderar så mycket om det kommer fortsätta vara en dröm tills jag dör eller om jag kommer lyckas. Jag har inte de direkta förutsättningarna alls.. Mamma och pappa ställer upp och låter mig ha en ponny och de hjälper till så mycket de kan och orkar, mamma försöker puscha hemifrån även fast hon helst vill se mig i kostymkläder på ett välbetalt jobb och pappa gör det mesta praktiska och är världens bästa stöd när det gäller att JOBBA för sina drömmar.. Det är jag tacksam för, så in i bomben. 
Men ridsporten är så tuff och dyr att jag nästan får ont i magen av att tänka mig en framtid där hästar är ett yrke för mig, det är min dröm, vision och det jag kommer kämpa för, men saker och ting har bara gått emot mig än sålänge, men jag försöker tänka som så att efter regn kommer solsken, och att jag bara är 18 år en sålänge, jag har hela livet på mig att starta upp en verksamhet med hästar tillsammans med min syster, det spelar ju ingen roll om jag är 40 eller 20 år, det kommer fortfarande vara min vision. Man inte kan ha bråttom eller måla svart på väggen än och tänka att det aldrig kommer gå, även fast det känts riktigt tufft de senaste tre åren. Jag ger aldrig upp, och det är ingen ide att lägga tankarna på det förflutna och jobbiga som varit utan jag får försöka tänka att solskenet dyker upp snart. I längden träffar man bara det man siktar på, därför är det lika bra att sikta högt, även om det bommar på första försöket. 







FAAAAAAAN

2015-05-16 | 11:58:26 | Kategori: Allt och lite till!
Ibland kommer de stunderna med min ponny som gör att man hat-älskar honom så jävla mycket.... 
Imorse skulle jag tvätta min skitgris ordentligt eftersom han ska tävlas imorgon, men självklart ska hans jävla idéer hittas på, han sliter sig loss när jag tvättar honom och springer rätt till gödselstacken för att antagligen rulla sig, men det är ju inte så smart, han sjunker ju ner i allt bajs och kommer inte upp förens han nått andra sidan av stacken, men där finns en låg betongmur som allt bajs ligger samlat mot liksom, han skrapar såklart i bakbenet där när han gör sina tappra försök att ta sig ur stacken.... 
Blod, sår och väldigt lite halt ponny... Tack för den! 

Han är en riktig prinsessa på ärten och överkänslig som tusan så han haltar bara för obehaget från såret, då han inte är svullen mer en där såret sitter och springer man med mat framför honom glömmer han helt att han har ont och travar och skrittar ordentligt, han känner antagligen inte efter när han har maten att tänka på haha!
Annars så visar han lite att det är obehagligt, framförallt när man svänger tvärt på honom. 
Förhoppningsvis över på några dagar och inget allvarligt (pepparpeppar) 
Men det känns självklart oschysst att tävla honom när han visar obehag, oavsett om han är bra imorgon kanske så känns det ändå fel! Tänker alltid på hästen i första hand! 

Men det är verkligen surt och jag ville verkligen att Anna skulle ta honom ju... :( 




Mest ett skrapsår, men det säkra före det osäkra, han har ju fått såret från något hårt och då vet man inte om han har lite ont i skenbenet också! 


Levererade en nolla!

2015-05-15 | 11:33:33 | Kategori: Allt och lite till!



Nu är det snart dags för 110 också :)