"Cora le"

2014-11-30 | 15:39:13 | Kategori: Allt och lite till!
I min trötthet gick jag in på Hööks hemsida för att kolla lite longerings system,
Då hittade jag denna och jag vet inte vad jag ska säga? 

Hur tusan fungerar den? 

Såhär står det om den:
Träningssystem framtaget av tyska Corinna Lehmann. Ställbart, elastiskt band med metallhake i båda ändar. Kan användas både vid longering och ridning för att aktivera hästens bakdel och få den att höja ryggen. Ställbart mellan 150 - 300 cm. Tömkörningsgjord ingår ej.

Ja men så smart det låter, nu ska alla hästar börja jobba ordentligt, för de som vill ha den där satt säga, hade jag satt på den på Priffe hade han blivit fly förbannad? 
Men som jag förstår så är den där för att skapa ett obehag som hästen vill komma ifrån, genom att trampa på bättre med bakbenen, jaha. 

Jag kan tycka att det är en rätt så bra liten uppfinning, men det känns som om man får sätta dit något för att motverka skav. Men jag förstår dock inte innebörden med den, varför ska man behöva ha en "hjälptygel" för något man kan fixa så lätt med övergångar, tempoväxlingar och en korrekt riden häst. Men såklart det kanske är svårt för vissa att få fram det i longeringen och tömkörningen. Sen tycker jag det hade varit ett bra alternativ att ha på under ridningen på ridskolehästar som sällan har en vidare bra bakbensaktivitet då de mest går runt på ett spår och att man sällan verkligen kommer till ridning under en lektion på ridskola... 

Vad tycker ni? 



Söndagstrött!

2014-11-30 | 12:58:48 | Kategori: Allt och lite till!
Hallå där! Tävlingsdagen var inte lite lång igår.. Vi var i Värnamo och det tar en bit att åka dit, det var en hel del starter så det var inte så konstigt att det blev en lång dag, mer bestämt från ca. 8 till 8 på kvällen. 
Så det var synd att jag inte gjorde några tidsinställda... 
Direkt när jag kom hem igår iaf så drog jag hem till Sara där det var lite folk, så det blev verkligen ett långt dygn för mig... Lite för många timmar vaken, även fast jag sov bilresan till och från tävlingen. 
Så idag tog jag sovmorgon deluxe... Känns inte bra såhär efterhand, att man sovit bort halva dagen.. Har så mycket att göra verkligen, och nu är jag nästan för trött för att ens röra på mig.. Men skitsamma, ibland blir det sånna här dagar. 

Priffe ska tömköras idag är tanken, och han är den enda hästen jag behöver ta hand om idag, hur skönt? Fast lite tomt, jag trivs så bra med att rida flera hästar om dagen som jag nästan alltid gör, man bara pumpar på i stallet då, istället för att bara såsa runt som jag alltid gör när jag bara har Priffe att ta hand om! 

På tal om andra hästar och sånt så är jag nu även anmäld till clearound med Otto! Det känns jättekul verkligen så den 6 december blir det lite hoppning för Otto och mig på hemmaklubben! Fantastiskt kul, sen så är det ju även km som jag ska vara med på med Priffe, så det blir två hästar att hoppa på lördag! ;) 


Puss och hej sålänge! 



Tävlingsdag!

2014-11-29 | 00:21:13 | Kategori: Allt och lite till!
Godmorgon tuppen... Vet inte ens vad jag skriver nu tyvärr, det är för tidigt på morgonen för att min hjärnkapacitet ska nå fullt ut, så det ska bli kul att läsa detta senare för att kolla hur mycket stavfel och underliga meningsuppbyggnader det är, dagens skratt förmodligen, eller så kanske autocorrect på ipaden räddar mig ännu en gång? 
Det återstår att se helt enkelt mina vänner! 

Menmen, om ca. 45 min så rullar bilen och släpet mot Värnamo, Inte Priffe därbak dock utan lilla Prinsessan! 
Debbia och Anna ska hoppa Lb och La och förhoppningsvis sätta andra nollan, för att sedan enbart ha en kvar tills de är kvalade msv.. Domdomdomdoooom!

Vi kommer kanske inte hem förens vid sex-sju tiden så bloggningen ligger nog lite lågt fram tills dess då jag inte gjort några tidsinställda, men kanske får tid över till något mobilinlägg ;) 
I bilen till och från stället hade jag tänkt plugga lite.. Man får försöka ta vara på tillfällen när man har mycket att göra så därför har jag bestämt att inte blogga på dit eller hemvägen tyvärr, måste fokusera på arbetena så jag får betyg i de ämnena någon gång, satsar på A såklart.. Pfft eller? Haha men jodå.. Försöka kan man ju alltid! 

Men jag vill hinna få i mig en bamsefrukost med massor av kaffe så jag kan hålla mig vaken så får börja ta mig upp ur sängen nu helt enkelt! ;) 

Vi ses och önska Världens finaste ekipage lycka till nu, jag håller koll på kommentarerna och hälsar till henne haha! ;) 




Blogghumör idag ;)

2014-11-28 | 14:10:22 | Kategori: Allt och lite till!
Så jag är precis hemkommen från skolan, det känns som om det är det ändå jag gör, reser till och från skolan haha, ändå är det inte ens långt så borde inte klaga egentligen, menmen det finns alltid dom som har det värre och dom som har det bättre! 

Jag har hunnit äta lite också så nu är jag på blogghumör och jag vill verkligen skriva, ut o fota och leverera massa bra inlägg, men jag vet bara inte hur jag ska hinna med.. Känns som om livet snurrar såå fort innan jul, swooosch säger det bara så är det 2015 dessutom! Men jag har iaf bestämt mig för att göra årets sista månad till den bästa här på bloggen! Så det blir ett bra avslut och något att gå på inför nästa år haha! Japp, så mycket blogginspo är jag på nu att jag börjar planera lite inför december och nästa år, kanske borde jag börja blogga bättre nu då?? Haha ;) 

Bäst att sätta igång antar jag, jag kikar in här igen efter stallet, förhoppningsvis med lite nytagna bilder på mina små hjärtan ;) 



Fredag

2014-11-28 | 09:16:47 | Kategori: Allt och lite till!
Och det är fredag! Jo men det känns helt underbart! Så taggad på livet osv! 

Jag kan knappt gå idag efter ridpassen igår.. Men det känns ändå härligt att gå med lite träningsverk, då vet jag att både jag och hästarna fick ut något efter gårdagen! 
Idag är tanken att Priffe ska ridas ut och om jag ska ta Otto idag också så ska han också få en uteritt, han var så otroligt mör i kroppen igår, efter tre hårda pass under denna vecka så visade det sig något först igår, han var mjuk och lealös i nacken nästan, när lite spänningar lossar så fint i nacken och bogpartiet som det gjort på honom nu kommer man verkligen åt honom och han jobbar på bättre med överlinjen och sänker sig utan att jag ska bära upp honom, han blir bärig börjar verkligen jobba på fint! 

Men nog om det, jag snackade lite med Becka igår också, om att få hoppa KM:et med Otto också, och det ska nog gå bra! Verkligen kul!
Så nu tänkte jag fråga Becka om jag kan ta honom lite oftare än vad jag redan gör och lägga massa tid på markarbete och lite hoppning, så får vi se om vi känner oss redo haha! 
Priffe ska självklart också vara med och då ska jag ta lite revansch från förra gången hade jag tänkt, då vart det tvärstopp på andra hindret, då jag kom in så otroligt taskigt mot den, mitt fel och det ska vi rätta till iår hahah! 
Så iår kanske jag till och med blir klubbmästare på ponny och storhäst, eller så är jag helt enkelt sist på ponny och storhäst haha ;) 





Trött nu!

2014-11-27 | 20:38:40 | Kategori: Allt och lite till!
Tre hästar senare och jag är helt död haha! Men härligt ändå!  Vill bara att denna dagen ska ta slut nununu dessutom med tanke på att det är fredag imorgon, och vad är inte bättre än att vara uppe i stallet då, timmarna bara flyger iväg! 

 Sweden International horse show drog igång idag för er som missat den informationen... vad jag vill vara där! Men jag satsar på Gbg hs istället och sparar pengarna tills dess istället, och som vanligt börjar jag tagga redan nu till årets hästdagar i Göteborg! 

Jag bloggar mer när jag fått i mig mat :) 



Ååh vilken dag!

2014-11-26 | 19:33:38 | Kategori: Allt och lite till!
Två hästar ridna, sadel putsad och en läxa avklarad och jag känner mig helt färdig, men en springtur står på schemat ändå! 

Red verkligen varsitt dunderpass på Priffe och Otto, la upp de ungefär likadant med hänsyn till individen, men lite lika arbete - lösgörande och tufft med mycket galopp. 
Red dessutom Otto i min egna sadel vilket var lika med heeaveeen! Jag fick för mig att prova den på honom och den satt bra faktiskt, en x-vid istället för bara vid som min sadel är hade absolut varit det optimala, men den klämde inte, låg fint på ryggen och Otto trivdes riktigt bra i den, så när jag hoppar honom och tävlar/Pay and jumpar med honom i framtiden som är lite planerat så kommer nog den vara ett alternativ om inte Becka hunnit skaffa en hoppsadel till honom, sen är man ju alltid som mest bekväm i sin egen... 

Men planen nu är att snabbt slänga på mig springkläderna, springa och sedan slänga mig i duschen för att försöka vackra mig lite för att dra ut med lite kompisar! Men vi får se.. Det är ju lite kallt och jag kommer nog vara gött mör... Haha jag bestämmer mig efter rundan ;) 




06:52

2014-11-26 | 06:55:19 | Kategori: Allt och lite till!
Altså gårdagen, vilken bloggtorkedag! Helt inspirationslös osv.. 

Men kul i kylan hade jag iaf ute med vänner! Så glad att Anna fick med mig ut istället för att jag skulle sitta hemma och tråka mig! 
Det va iaf kul, och min kompis mystory på appen snapchat, är mer eller mindre full med videos på mig när jag fjantar mig haha! Men nog om det! 

Trots mina otroligt onda fingrar så ska jag rida idag, tur att Priffe är lätt i handen, annars hade jag dött haha! Blir en uteritt iaf och jag hoppas jag kommer runt slingan utan problem.

Puss hej sålänge! 

Om 17 dagar kommer denna pinglan hem från Kina igen och det kommer vara en av de lyckligaste och mest tårfyllda dagar på länge, som jag saknat min Alexandra, syster, själsfrände och absolut bästa vän! 

Dålig dag!

2014-11-25 | 17:58:33 | Kategori: Allt och lite till!
Vilken dag det varit... Mycket blandat för min del, men vädret har hållet sig så stabilt och fint hela dagen haha! 

Min dag har annars varit blandat med pissdåligt och jättebra..
Klämt handen i boxdörren, fick inte upp ridstöveln, fryser, och har inlämning tills imorgon som jag inte börjat med.. 

Det som varit lite bättre är väll att trots en ej fungerande hand så var ridturen på Linus mysig, solen har varit framme alla ljusa timmar på dygnet och att Suss gjorde mina höpåsar haha :) 




Kom på rubriken själva...

2014-11-25 | 07:54:33 | Kategori: Allt och lite till!
Godmorgon! 
Idag börjar inte jag skolan förens tio, jag gick upp tidigare för att fixa täcken på hästarna innan de kommer ut och valde att i te gå och lägga mig igen, så nu har jag istället massa tid till att inte göra någonting haha! 

Reine träningen gick superbra igår, fokus låg på galoppen och Priffe tog tag i det jättebra och mina ben var som spagetti... 

Efter träningen red jag även ett pass på Otto i paddocken efter att jag skrittat ut med Anna en runda, han gick superbra och fokus hos Otto låg på att få igång bakkärran, han är stel och har lite "problem" med bakbenen, men det lossade fantastiskt bra, ska prata med Becka om jag kan ta honom idag också för att få fullfölja arbetet, då Otto är en häst som behöver några dagar på sig för att blinriktigt fin! 
I traven så ville jag enbart få en lugn trav där han vilar på steget men tar ut steget utan att bara trippa och springa fram, efter lite arbete så slappnade han av riktigt fint och tog ut steget någorlunda! 

Efter skolan står det tre hästar på schemat förövrigt, Linus, Priffe och då antagligen Otto ;) mer timmar i sadeln är aldrig fel! ;) 




Önskelista...

2014-11-24 | 16:26:28 | Kategori: Allt och lite till!
Det ända jag brukar säga till mina underbara föräldrar när de frågar mig vad jag önskar mig till jul, är på skämt "snälla föräldrar", för jag får redan sååå mycket av mamma och pappa under hela året, så varför ska man få en hel hög till på en bestämd dag som vi kallar jul känner jag, det handlar om att visa tacksamhet för människor man har runt omkring sig, för att de finns där för en och att äta massa mat, men sjäääälvklart finns det lite grejer man ändå önskar sig... Dubbelmoralen själv här!! Så här har ni lite grejer från min önskelista, som jag inte visat mamma och pappa, och som bara jag och ni vet om nu haha ;) 






Vinterupplägg

2014-11-24 | 16:04:20 | Kategori: Allt och lite till!
Igår var årets sista pay and jump troligen, kanske att jag åker på någonting första eller andra helgen i december, sedan är det den omtalade vinterträningen framför mig, då man ostört bara trimmar och trimmar för att sedan kunna rocka vårsäsongen.
 
Tanken är att Priffe ska gå som vanligt fram till den 23 december, fram tills dess ska han trimmas och vi ska köra på, men sen så kommer jag slänga in en sju-tio dagars period där han ska gå lugnt, då jag vet att priffe behöver det ibland, inte att han står helt, men mest uteritter och tömkörning i alla gångarter. så runt den 2:a januari sätter jag igång som vanligt igen.
Jag slänger ändå in dessa korta viloperioder under vintern när det inte är så mycket tävlingar och träningar. 
Då har jag nästan två hela månader på mig att bara trimma, det kan ju hända en hel del på två månader som kommer gynna mig och Priffsson! 
Några punkter jag ska fokusera på lite extra under vintern är: 

* självförtroendet inom hoppningen! mycket markarbete bland annat. Det ska hoppas ca. Tre dagar i veckan, det ska jag göra varje vecka hela nästa år också, och då är det självklart små hinder som gäller för hållbarhetens skull, att höja ibland är självklart inga problem, men jag värdesätter att ha en ponny som är hel i hela sitt liv än att få hoppa högt varje gång jag hoppar för att det är kul.. Haha

* Lägga fokus på mig själv och min mentalitet, under en lugn period från tävlingar är det ett ypperligt tillfälle att verkligen ha tid att se över och analysera sig själv som ryttare. 

* kondition och styrka kondition och styrka! Blir det dessutom snö så man kan ut och galoppa genom snödrivor, men det är nog mer ett önsketänkande än verklighet här i Göteborg.... 


Mina planer om att få en vältrimmad ponny förra året gick sådär, det var myyyycket bus i ponnyn då vill jag lova! Haha men att hoppa och studsa är väll bra älleeer? 

Orange och grå!

2014-11-24 | 12:04:00 | Kategori: utrustning
 
Och hon gör det igen, ett lika illa ihopsatt collage på vacker utrustning!
orange är en färg, som jag älskar över allt annat, jag har själv schabraket på bilden, men har alltid lika svårt att matcha till det.. så ansträngde mig lite och letade runt, så om någon kan skänka mig sisådär 10 laxar så kan jag äntligen matcha till det haha! nej men kavajen på bilden från deserata för nästan 5000 kr, får nog bytas ut mot en tröja eller sopsäck för min del, men resten det skulle man ju kunna spara ihop till, om man var duktig på det... hehe
 
 

Grejen med måndagar är?

2014-11-24 | 08:21:27 | Kategori: Allt och lite till!
Godmorgon. Typ
Jag har inte sovit en blund inatt, drömde om mördare och husvagnar hela natten...
Men jag kom upp imorse iaf och är nu i skolan i tid! 
Men ögonen går nästan i kors och jag mår illa av trötthet, trodde jag skulle svimma på bussen.
Men ska försöka sluta klaga nu haha, 
Vi sitter ändå och måndagsfikar med klassen nu innan vi startar igång lektionen, men måndagar är måndagar..

Efter skolan ska jag bara chilla på livet lite innan det är dags att dra på Reine träning. Det ska bli sååå kul att berätta om Pay and jumpen för honom! Han är verkligen en bra tränare som verkligen hjälper till och stöttar en. Inte bara en tränare man går till en gång i veckan, utan skulle det vara så kan jag ringa och fråga om råd och han finns liksom där alla dagar i veckan! 




Jaha, vad ska man säga..

2014-11-23 | 18:25:04 | Kategori: Allt och lite till!
Så nu har jag lyckats samla mig efter Pay and jumpen, började nästan grina efter min sista start inne i en ensam manege, av ren och skär jävla lycka! IDAG SLÄPPTE ALLT och jag gjorde den bästa rundan med Priffe jag någonsin gjort! 

80cm:
Fantastisk runda där jag kände att min ridning verkligen hade inverkan på Priffe, jag andades dessutom och insåg hur mycket mer avslappnat det blev. ETT ENDA STOPP blev det! Det var en riktig abs-inbromsning på femman som var en helt vanlig oxer, MEN som hade som tre vita 20- cm höga halvcirklar på rad under, tror aldrig Priffe har blivit så chockad som han blev haha, men han fick nosa på dom och sedan var det bara att komma igen och fullfölja banan, några språng kom han för nära och några perfekt, men go känsla och jag gick ut med gott självförtroende och Priffe med såklart efter allt beröm haha! 

90cm:
Tar hem priset för den bästa rundan någonsin, allt stämde verkligen och ALLA distanser satt exakt! 
""""Ta inte första bästa distans""" 
Vi seglade runt hela banan, rytm, balans och distanser bara satt! Jag släppte tänket och red, jag red så otroligt makalöst bra! 
Fick så mycket beröm av funktionärer och domaren för min ridning, sits och för ponnyn, och istället för att försöka skratta bort berömmet så sa jag tack, tog åt mig och faktiskt kände mig duktig, så när jag gick in på framhoppningen för att trava av honom efter rundan, så hade jag ett leende från öra till öra som ett fån och tårar som tryckte av bara lycka, efter några veckor med bara motgångar, en riktig neråtspiral verkligen, jag åkte till denna Pay and jump med minsta möjliga självförtroende och åkte istället hem med stort självförtroende och känslan av att jag kan, jag kan fan så himla bra! 


"Jag sa ju Priffe, att piloten skulle fixa detta!"