Inspiration.

2013-09-30 | 18:15:58 | Kategori: Allt och lite till!




Jag vill verkligen få ordning på mig själv och min omgivning nu. bli frisk, plugga ikapp skolan, ut och göra sånt som gör mig glad, ta hand om min häst och ta lärdom från att sitta på stor unghäst. Jag ser detta som inspo till att bli frisk!

Tjoho
 







 





Natt tankar

2013-09-30 | 03:53:24 | Kategori: Allt och lite till!
Klockan är halv fyra på natten och jag ligger klarvaken, gick upp förut och slängde i mig två Ipren. Jag har så ont i min hals så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men jag tänker såhär, om jag som nu åker på allt på samma gång då kanske jag är frisk resten av året.... Kan ju alltid hoppas. 

Lite tankar går även till skolan. Det är sjukt vad jag missar, och på Kitas är det ett högt tempo, jag kommer få ta i med pluggandet för att ta igen dom veckor jag varit borta. Det blir att sitta kvar i skolan och få hjälp av lärarna! 

Sen är Jag anmäld till en pay and jump den 13 oktober, men kommer antagligen få avanmäla mig från den också. Får för mig att det är något eller någon som försöker säga till mig att jag inte ska komma ut med Priffe?  Snälla låt våren bli vår tid... Detta är 4 eller 5 pay and jumpen jag får avanmäla mig ifrån för att nått alltid har kommit ivägen. 

Nu måste jag verkligen försöka sova, ska upp tidigt sen för att åka till Torslanda läkarhus istället. Dom som skicka hem mig igen. Hihi ni får dom minsann skämmas lite när jag kommer in igen med en igenbommad varig hals.... Tänk om dom faktiskt undersökt mig förra gången så hade dom kanske märkt nått.. 





Jag är så hungrig nu dessutom, jag kan ju bara äta flytande grejer om ens det, men jag skulle göra allt för ett paket gifflar, chips eller en helt vanlig macka! Men det går verkligen inte. Igår fick jag i mig soppa, men i tre dagar har jag inte käkat någonting förutom ett paket glass och hinkvis med te. 

Haha jag älskar verkligen att jag klagar så mycket. Men nångonstans måste jag "let it out" tänker jag! Haha

Sen kan jag passa på att ursäkta för antagligen rörigt inlägg, så klarvaken är jag inte... 




Svensk sjukvård suger

2013-09-29 | 20:57:26 | Kategori: Allt och lite till!
Först skicka dom hem mig med virus, när jag kommer tillbaka idag, så hade dom inte tid, vi hade bokat tiden och allt men fick åka hem igen, med en svullen hals som gör att jag knappt kan prata eller äta, man blir ju lite trött. Jag behöver pencillin annars lär det ta hundra år innan jag blir frisk och jag kan inte vara borta från skolan så länge! Aka imorgon åker vi in igen och dessutom kanske Alexandra kommer hem till mig och hjälper mig med massa sim jag missat. Tackar för vänner!! 





Jag och min bro är ju dessutom så bra på att peppa varandra, det är lixom hat. Hon har åkt på samma som jag, så kan det gå haha! 



Såhär ligger det till

2013-09-29 | 10:51:20 | Kategori: Allt och lite till!
Jag är tvärsjuk.. Idag ska jag in till Sahlgrenska. Men jag har inte orkat göra något alls. Jag har så ont! Två veckor har jag varit borta från skolan och kan nästan räkna med en vecka till. Helvete 




Min stil

2013-09-26 | 13:06:54 | Kategori: Allt och lite till!
För fortsatt positivitet har jag snokat runt på internet... Gissa vad jag kollar på? Kläder såklart, Det finns ju roligare saker att göra men är man sjuk är det, det absolut roligaste att göra, kolls kläder, fixa ihop balla outfits till både stallet och privat! 


Detta är absolut nått jag skulle trivas i, till vårkanten en ljusare tröja och låga converse till, men nu höst, på med en ball  t-shirt, längre kofta, mysig jacka och boots till dessa byxor! Perfekt och min stil. 


Byxorna finns på bikbok och boots kan man ju hitta överallt idag. Uggs är även en snygg matchning till ett par baggyjeans enligt mig! 

Hösten

2013-09-26 | 11:15:34 | Kategori: Allt och lite till!
Hur mycket hör min inte om att man ska älska hösten eller folk som tycker om löven falla från träden, kyla som kryper igenom varje klädesplagg. Asså jag fattar inte? Det är självklart mysigt om solen är framme och hela den biten, men största delen av hösten är det rått, kallt, regnigt och en naken natur. Got to love? Nej men hösten är en tid som jag inte gillar, jag bli alltid sur, sjuk och tråkig. OCH DETTA VILL JAG ÄNDRA ! Vill börja tänka positivt mot hösten och se det fina med den! (Jag ska bara hitta lite personliga saker att se som fina med hösten först bara,..)

*Jag älskar att rida när det spö regnar, och det regnar ju på hösten. Det går alltid så bra för mig när jag rider i regn haha så skruvat! 

* närmare den mysiga våren

* att sitta på café på hösten måste ju vara nått utav det trevligaste och mysigaste som finns 

* att som vanligt vara frusen in till benmärgen när man kommer in utifrån och så vira in sig i en filt och känna värmen komma tillbaka! 

* Foton blir så fina på hösten, speciellt när löven precis börjar falla

Tror faktiskt min lista kan bli rätt lång om jag tänker ordentligt, vad är det första positiva ni tänker på när ni hör Höst? 

Ute och rider i höst solen 



Tidig höst förra året, eller tidig vår? Skit samma mysig bild 


Finaste ponnysarna en höstuteritt :) 


Nu är det dags för mig att leta positivitet och energi i höst mörker och sol! 





Vill bara bli frisk

2013-09-26 | 10:40:16 | Kategori: Allt och lite till!
Idag tänkte jag plugga tills dagens slut. Har ju inte varit i skolan på allt för länge och jag är efter i allt. Speciellt matten som jag inte förstår något av, det är så jobbigt att börja bara, huvudet känns så tungt och jag orkar inte röra mig.. Jag är så sjukt nere nu, jag vill bara må bra, ha energi och vara som jag brukar, den som motionerar, äter rätt och har energi till allt! Nu vill jag bara sova hahaha! Nej men jag måste nog rycka upp mig om jag vill bli frisk. 





Idag hatar jag ;)

2013-09-25 | 15:29:35 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har blivit sjuk igen, där av uppdateringen, får så ont i huvudet av att sitta vid datan/telefonen. 
Har varit dålig för länge nu och har dessutom fått lungsäcksinflammation... Det blir att vara hemma resten av veckan, seriöst 2 veckor från skolan minus en dag, jag missar så mycket, det är helt sjukt! Usch och fy men nu ska jag sova eller något. 


Underbar bild på mig och Linus <3 

Springa lite!

2013-09-22 | 15:26:06 | Kategori: videor


Överanvändandet av benskydd?

2013-09-22 | 08:19:07 | Kategori: Allt och lite till!
Något som jag faktiskt har liiiite emot är det överdrivna användandet av benskydd idag, Att hästen jämt och ständigt har ett stöd runt benet är inte något som stärker hästens ben för framtiden. 

Som exempel, Priffe har jag inte alltid benskydd på. Ska jag rida ut en lugn ritt brukar jag hoppa över skydden, för att det ska stärka Priffes ben, rider jag i skogen har jag definitivt benskydd pga pinnar och mycket som kan he sår, hagen aldrig skydd (förutom om jag vet att det kommer bli mycket spring, ny häst blablabla) 

Rider jag ett dressyrpass har jag inte heller alltid skydd, Jag vill att Priffe ska kunna hoppa höjder utan att jag ska behöva tänka på svaga ben, jag vill kunna släppa på honom i galoppen på raksträckann utan att tro benen ska gå av. (Lite överdriv) så jag väljer absolut att rida benskyddslöst ibland, 

Det finns mängder av studier på detta och jag läste min första i häst magasinet nån gång för länge sedan när vi fick Debbie jag och Anna. Ända sedan dess har jag haft det tänket. På Bobby hade jag ALDRIG skydd förutom när jag skulle hoppa! 

Vill man ha skydd i hagen för att man är rädd att hästen ska skada sig tycker jag absolut är okej, men man kanske kan tänka på att slänga av dom nått rispas eller två, även om manegens mjuka underlag inte är det bästa för att stärka, ut och skritta på asfalt! 



Jag och Priffe trivs minsann med vårat tänk, och Priffe blir glad av att ha starka friska ben. (Jag inbillar mig iallafall att han tycker det!

 Hahaha Gud vilken barnslig avslutning det blev på detta nu.. Haha











Det kan nog bli bra!

2013-09-21 | 17:51:26 | Kategori: Allt och lite till!

Sneakpeak.... 

Här ska pysslas

2013-09-21 | 17:01:57 | Kategori: Allt och lite till!
Kan säga sähär, en sak fattas i bilden, kan ni gissa vad?? 
Halsband, lim och? 


Herregud

2013-09-21 | 16:58:08 | Kategori: Allt och lite till!
Det där med att åka med mamma och handla när man är hungrig, det slutar sådär va. Haha! 




Q/A 2

2013-09-21 | 11:10:00 | Kategori: Allt och lite till!
Denna gången har jag valt ut frågor, då det är 1000 frågor i samma komentarer så tog dom roligaste! Så det blir lite roligare för er och läsa! Tyckte definitivt att den sista frågan var rolig och viktig! 
 
 
Vad vill du med din framtid?
 
Tjäna pengar på ett drömjobb och ha hästar på tillridning och utbildning vid sidan om med min syster. som ett eget litet företag. 
 
This or that
 
häst/ponny
skola/jobba
träna/inte träna
förhållande/inte
smal/kurvig
tigh gap/inte
katt/hund
 

Du skrev på din gamla blogg att du nån gång ska köpa tillbaka Bobby? Vet du var han är nu och vill du fortfarande ha tillbaka honom?
 
Hahaha klart det hade varit kul att få ha han ståendes i stallet, men den familjen han är hos nu verkar helt underbar, han lever loppan och jag får komma och hälsa på. Jag skulle inte vilja ha tilbaka honom om jag så fick honom just nu, han verkar ha det så bra hos sin familj. Det är en hel familj som älskar honom!
 
Berätta litegrann om alla hästar rider/ridit, gör det i ett eget inlägg :) 
 
Visst!
 
Clara:
Är skolan viktig för dig? Det verkar så!
 
Det verkar rätt, Den är pisstråkig men absolut nått jag sattsar på. Kör bara Kör, vill ha ett bra jobb och tjäna cash!
 
Ida:
1,Varför bloggar du?
2.Hur duktig tycker du att du är på hästar?
3.Varför provocerar du inte?
4.Är du helt ärlig i bloggen?
5.hur är du som person?
 
1.Jag tycker det är kul, min egna publicerade dagbok
2.Jag är bäst!
3.Hahahahahahaha! 
4. 100 %
5. Galen.

Vilken kroppsdel är du mest respektive minst nöjd med?
 
Jag är nöjd med mig själv i helhet, jag trivs med hur jag ser ut och vem jag är. Självklart man är tonåring och har dagar ibland, Men jag kommer inte på nått specifikt jag inte tycker om på min kropp? tycker det är hemskt när tjejer sitter och ratar vissa av sina kroppsdelar, se på helheten, den är oftast vacker! om det är något jag dock är lite extra nöjd med är det nog min mage och ass haha! 
 
 
 
 

Q/A

2013-09-20 | 09:52:00 | Kategori: Allt och lite till!
Frida:
Vad är Priffe för ras?
Vem är Bobby?
Favorit mat?
Din kädstil?
Vad tycker du om märkesutrustning, eller hur ser du på det?
 
1.Priffe är Svensk ridponny.
2.Bobby kommer det komma en liten presentation om.
3.Är jag för tråkig om jag säger taco? jag menar vem gillar inte...
4.Min klädstil är allt, men jag passar helt klart bäst i den lite tuffare stilen, inte för mycket blusar, ska jag ha det MÅSTE jag ha ett par slitna/trasiga jeans till eller nått som "river till lite", balla dojjor eller mina guldbrallor haha!
5.Märkesutrstning tycker jag är jättekul, jag sparar ihop till nått lite dyrare, mest för kvaliten och för att det just är DET märket, jag är ärlig, jag kan köpa grejer för märkets skull! Sen har jag nada emot mindre märken eller märkeslösa grejer. men jag klarar INTE av kopior! det ser billigt ut!
 

Fellan:
1.Snyggsta färg på Priffe?
2. Drömmar med Priffe i framtiden?
3. vad tycker du om gymnastiet än sålänge?
4.Favoritäffär (inte häst)
5. Är du en bra kock?
6. Kan du inte göra olika challenges på bloggen som vi får komentera och du ska göra??
 
1. Helt klart rosa!
2. Allt som jag kommer göra med honom
3.Super! mycket plugg!
4. Carlings och fiorucci
5. OM jag är 
6. om ni kommer på bra och roliga grejer, inte äta mjöl lixom... Jag vill isånna fall ut och bryta normer och svennebanan liv! Utmana mig!! Då kan jag ställa upp!
 
Äwä:
skrynkla eller vika toapappret
 
Hahaha! beror på dagshumöret!
 
Hanna f:
Är du kär i någon?
 
Hahaha gullig fråga! men nej inte så!
 
 
Så då var några klara. Kmr en till del! :D