Tophorse!

2014-02-28 | 12:11:12 | Kategori: Allt och lite till!
Någon monter jag verkligen ska besöka på massan ar Tophorse, så snygga grejer, speciellt schabraken från Christina sport och de fina showpannbanden, och för att inte tala om deserata kavajerna!              To die for!                                                                                                             G

De ska jag kanna och klämma på lite imorgon hahah! (Om ni undrar varför jag ibland tar A istället för A:ET med två prickar över, ar det för att det inte fungerar att klicka där man skriver det på min iPad och på vissa ord kommer ju inte autocorrect in och räddar mig haha!) 

Yeey!

2014-02-28 | 08:20:40 | Kategori: Allt och lite till!
Det blev totalt ändrade planer inför idag, inte skola utan Gbg hs! Vi fick biljetter nu på morran och kunde både sova ut och ta det lugnt! Härligt som tusan! 

Annars känns det som en rikitgt grym dag och jag känner mig så glad och pigg! Underbart o så! 

Vi är på hs fram till 12 tror jag, så efter det har jag Winnetoo åt Alexandra och Linus. Priffes grejer behöver inte jag tänka på och han ska vila idag dessutom så han klarar sig haha! ;) 
Ska försöka skynda mig ganska mycket i stallet för jag ska vara hemma hos Alexandra runt 4-5 för kl 7 ska vi ju befinna oss på hästeventet! Rikitgt kul och jag har aldrig varit med innan, för det har inte verkat så kul, men vi är ju världens goaste gäng som ska åka tillsammans och vi har lite roliga planer innan haha! ;) 









Woow,!

2014-02-27 | 22:20:59 | Kategori: Allt och lite till!
Hoppträningen gick så grymt bra idag, det var verkligen en revansch mot förra gången! Verkligen en självförtroende boost! Det var skitkul och ponnyn gick som en klocka verkligen!                         Imorgon blir det vila för hans del och aven på lördag för jag hinner inte rida honom med tanke på horseshowen och eventet. Men det ar inget han dör av då han gått hårt under veckan. 
I allmänt kanns han helt otroligt fin just nu, så mjuk, känslig och följsam har han aldrig varit! **Klappar mig själv och Priffe bra jobbat** mycket beslutsamhet och fokuserad ridning har verkligen visat sig positivt! Jag fick verkligen panik dar när han var så ojämn i munnen, så jag bestämde mig bara för att slappna av mer i höger, eftersom jag ar så mycket starkare i den. Först tanke jag att jag var tvungen att trana styrka i vänster arm, men jag vill ju jobba för en så mjuk kontakt som möjlig i munnen dar han bar sig själv, så då fick jag helt enkelt hålla handen helt jämn och slappna av mer i höger! Och som den ridningen har lönat sig! Perfekt ar han nu! 

5 saker.......

2014-02-27 | 16:51:05 | Kategori: Allt och lite till!
.... På min "bucket list" 
Köpa min drömgård, simma med delfiner (gjort hihi), föda upp en egen storhäst, hoppa bungy jump och aldrig bli bitter haha

....jag ser fram emot: 
Mim 18:års dag, första tävlingen med Priffe, Gbg hs, sommaren och ta studenten! 

....Jag hatar:
Att plugga, kalla fötter, hajar, bråk och gnisslande ljud

....jag älskar: 
Mina djur, familj och vänner. Att vara aktiv, bakelser, och att tävla 

....jag skulle vilja göra:
Rida ett SM/annan stor tävling, bli nyttigare haha, utbilda fler unghästar, tjäna pengar och träffa alla goa människor som kommer hit till Gbg idag och imorgon, men vi ses ju imon också så haha! 

....jag saknar just nu:
Min älskade Bobby, min bror som jag knappt träffar längre, förmågan att kunna planera, sommaren och att ha en hel, fungerande iPad....

....jag skulle vilja uppleva igen; 
Tiden med Bobby, Malta resan, sommaren 2013 överlag, när jag simmade med delfiner och klassresan i nian. 





Hej!

2014-02-27 | 16:23:56 | Kategori: Allt och lite till!
Det är verkligen synd att jag inte hinner med bloggen som jag skulle vilja, men saker och ting är viktigare än att hålla det uppdaterat här just nu... 

Men iaf, ikväll är det hoppträning. Jag måste verkligen vara lite mer taggad mot vad jag var förra veckan. Det var kaos och jag bara stortjöt! Min känsliga sida hehe! Men som vanligt med mig så brukar jag vara duktig på att ta igen mig och vilja göra bättre ifrån mig nästa gång! Så idag har jag taggat till ordentligt och allt är i tipptopp! Ätit ordentligt, tvättat Priffe och gjort klart massa stressmoment (läxor typ) innan träningen så jag slipper tänka på det! 
Känns som ett litet bättre upplägg mot förra gången då jag inte orkade någonting, var sur och grinig och hungrig hahah! Eller vad tycker ni? ^^ 

Sålänge medans uppdateringen är så dålig kan ni få dregla lite över denna goding... 






Hej!

2014-02-26 | 13:34:44 | Kategori: Allt och lite till!
Precis kommit hem från skolan nu, ätit mat och gjort allt det där vanliga..
Snart ska jag upp till Priffe för att skritta ut barbacka och sen fixa allt det vanliga idag, helt själv förtusan! Hahaha 

Sen ska jag ut i garaget o jobba.. Det är ju mässan snart! Måste tjäna lite pengar på att reconda bilar hahaha! 



Highlight!

2014-02-25 | 12:11:45 | Kategori: Allt och lite till!
Jag tänkte, jag har ju inte riktigt presenterat Linus än på djupet, och lite om hur och varför jag rider honom, så jag får ta tag i det nu! 

Linus är verkligen världens snällaste häst "är man stor, måste man vara snäll" för det är just det han är. Med sina 174 cm i mankhöjd, blir han största hästen i stallet, och ännu är han bara fem... Så Linus är en riktigt stor en, och större blir han. 

Han är även stor att rida, lång men det som är grymt med Linus är att han inte är tung, lätta och luftiga steg, och väldigt smidig för sin size! Bara att han just nu är outbildad och inte har någon styrka, så vi tränar för fullt med honom och ridpassen består av 50% galopp, det blir verkligen bättre hela tiden och han börjar få magmuskler att galoppera långsammare och mer samlat. 

När det kommer bommar in i bilden, blir han pigg, och kan lätt dra gärnet, inte så att han sticker utan han blir otroligt lång och stark, Altså svår att få ihop, men med mycket lydnad och fortsatt styrke träning så blir detta också bättre. Jag får det lite lättare också! Haha han är myvket häst att rida och vem som helst kan inte hoppa upp och göra att bra jobb om man inte är duktig kan rida med ben, för det behövs! Mina ben har blivit så mycket starkare sedan jag började rida honom! En till som rider honom ibland är Frida, en otroligt duktig ryttare som jag försöker lära av, hon är grym med unghästar och jag kan få mycket tips av henne, efterssom hon kan Linus också! 

Som ni kanske förstått sen innan så äger inte jag Linus, utan hjälper till med utbildningen av honom, nästan som en beridare. Jag rider honom och det är det ända jag gör, förutom att ge honom pussat förstås, för det kan man inte undgå, han är inte nådigt charmig den här baffen! 

Ägaren till Linus heter Susanne och är en riktigt härlig person som verkligen stöttar mig till 100% och hjälper mig med allt i stallet nu för tiden, tror inte jag gjort Priffes grejer själv på 3 veckor snart haha! Så jag lever lite av the dream, jag rider, får träna och bara hålla på med hästarna i sig, inte deras mat... Haha även fast jag gärna gör det, det är riktig mysigt ibland. 
Jag är jätteglad att jag får chansen att hjälpa henne med Linus och att hon tror på han och mig! 



Jag tror extremt mycket på Linus och har verkligen blivit stormförtjust i honom. Han har kapacitet och en härlig inställning på livet! Verkligen en häst jag kan se mig på, ser fram emot tiden med Linus, vem vet ni kanske ser oss på tävlingsbanorna om några år ;) Linus, en till storhäst och jag = Dröm! 


Och just det, hans fullständiga namn är highlight, men det kom dom på efter ha kommit på Linus, Suss ville ha något flashigare på pappret hahah! Störtskön! 

Tomt här!

2014-02-24 | 22:44:02 | Kategori: Allt och lite till!
Som vanligt har jag svårt att hinna med bloggen ibland tyvärr. Mina inställda är spårlöst försvunna dessutom haha, så fet blev tomt här ändå... 

Men jag måste nästan ändra på detta nu, jag vet ju att så fort jg bloggar bra så höjs statistiken och det blir roligare att blogga. Det visar ju att ni uppskattar det jag gör med bloggen. 

Menmen, jag har lite bilder som väntar i kameran, de ska laddas över på datan och redigeras, så det kmr bli en liten bild vecka resten av veckan nu! Haha 

Annars så är det ju Gbg hs nu till helgen och Kajsa o Carro kommer hit, och även Johanna, men henna har jag aldrig träffat dock, men det ska bli jättekul ;)  kommer ju i stort sett bo hos Alexandra dessutom haha :) så under Gbg hs helgen kommer det vara live uppdatering!

Min fina kille! 



Gott som tusan!

2014-02-22 | 10:41:40 | Kategori: Allt och lite till!
Lite energipåfyllninh efter ett grymt pass på Priffe där alla bitar fall på plats! **WOW** 

Nu ska jag sätta mig och göra tidsinställda inlägg så ni har något att läsa om hihi! 





Hejsan hoppsan!

2014-02-22 | 08:48:23 | Kategori: Allt och lite till!
Jag hann inte med bloggen alls igår, red ändå tre hästar. Det börjar dock bli standard nu haha! 

Men nu ska jag upp och släppa ut hästarna och sen rida Priffe. Jag ska för en gångs skull bara rida honom dessutom haha så det blir att försöka vara effektiv så jag hinner med allt jag ska göra innan kl 2 för då ska jag och Linnea fixa lite saker och sen göra iordning oss till fest!





Godmorgon!

2014-02-20 | 07:35:43 | Kategori: Allt och lite till!
Dagens outfit idag är gympakläder haha, nej men vi ska ha gympa nu på morgonen som vanligt. Segt att ha det på morgonen och sen att man ska vara i skolan efter... Känns ofräscht oavsett om man duschat... Hahah! 
Aja nog om det... Idag ska jag försöka plugga till provet imorgon, men först ska jag och Linnea hälsa på våran gamla skola och lärarns där! Jag fick sån bra kontakt med dom så då måste man ju hälsa på! ;) 

Sen ikväll är det hoppträning med lillskiten! Haha upplägget för det igår va race på raksträckan och en helknäpp ponny hahah! Han uppriktigt ÄLSKAR att få sträcka på benen! Jag förstår vad förra ägarna menade med att det är fart i honom, jisses! ;) 

Dags att skaffa lite nya fina bilder tror jag? Det kommer några på Linus som jg tog igår som blev jättefina, ska bara lägga över dom på datan och redigera ljuset. Han är väldigt fotogenisk Linus ska ni veta! ;) annat mot var Priffe är, han ska bara äta upp kameran typ 

Haha jag känner att detta inlägget handlade om väldigt mycket olika grejer? Haha det är ju morgon så man har väll inte riktigt vaknat? :-) 

Allt går, om man lägger manken till

2014-02-19 | 15:07:36 | Kategori: Allt och lite till!
Varje dag går tanken "det går inte" i många människors huvuden. Det är en tanke som sätter stopp på många idéer eller som sätter stopp för något som kan göra en lyckligare. Man kan göra så mycket att förändra sitt liv och tillvaro, men det går ju inte. Eller? 

Det handlar om att tro på sig själv och på sin förmåga, våga kämpa och ta risker. En risk kan förändra allt, eller gå åt skogen, men där gäller det att inte ge upp för man klarar det, och känslan när man klarar det, det slår allt! 
Ta små steg hela tiden, men ge inte upp direkt om det kommer ett bakslag. Det gäller att ta sig upp igen sedan ta ytterligare tre steg framåt. Motgångar ger framgångar tillslut, som man brukar säga! 

ALDRIG att jag tänker att det inte går längre. Jag har tvivlat på mig själv tillräckligt, känt att man inte varit tillräckligt bra, eller har tillräckligt med förmåga att klara av någonting, tro mig det har jag och antagligen 99% av jordens befolkning känt. Men det är slut på det. Jag har blivit starkare och vågar idag tro på mig själv. Mer.

Att tänka att allt går kan ju sätta press på en kan man tycka, men det gäller att man tar de små stegen och vågar låta saker och ting ta tid. Då blir det alltid bäst. Det kan handla om att första galoppen eller att hoppa en bana på sin tittiga häst (haha) Man känner ingen press om man tar mycket små mål i taget, och då går det! 

Att det inte går är inte längre en ursäkt för någonting, för ingenting "går inte" det som är svårt är att hitta vägen för hur det ska gå, hur man ska lyckas. Den kan vara knixig och krokig, men efter kämpandet och allt slit står du högst på kullen och lär aldrig mer säga att det inte går! Tänk på det! Allt går om man vill, det gäller att bara hitta vägen dit du vill komma.

Någon som fick mig att tro på att allt går var denna underbara häst. Bobby, allt var emot oss i början. Men det gick med mycket slit. Tillslut galopperade vi på volt, hoppade banor och framförallt hade vi kul! 



Hemma!

2014-02-19 | 14:35:17 | Kategori: Allt och lite till!
Äntligen kommit hem från skolan! Förvånandsvärt slappt och gött just nu dock, det känns inte så tufft att gå till skolan haha! 

Men nu är det bara ett stort glas vatten och en huvudvärkstablett som gäller innan stallet. Priffe och Linus ska ridas och som vanligt slipper jag göra några grejer! Det fixar Suss! Hur skönt som helst! 
Det gäller att jag är effektiv i stallet idag, för jag måste plugga när jag kommer hem. Glosor imorgon och prov på fredag! Tagga.


Kanske ska ta med kameran upp till stallet idag och ta lite fina bilder på hästarna? Har verkligen inga bilder på Linus tex.. 

10 bekännelser

2014-02-19 | 12:19:44 | Kategori: Allt och lite till!
Jag är väldigt känslig! 

Jag har aldrig varit kär

Jag har gjort ölspelet på Facebook, men gick emot strömmen och drack mjölk istället. 

Det är först nu jag börjar få bra självförtroende med hur jag ser ut

Jag har extremt komplex för min tandställningn och ler helst inte med tänderna! 

Den 27 Mars kommer vara en utav dom härligaste dagarna i mitt liv.... Vad händer då tro? 

Jag hatar hajar mest av allt i hela världen och kommer aldrig resa till ett land där det finns. 

Jag klarar inte av när någon rör mig i ansiktet haha, någon konstig fobi jag har? 

Jag älskar dom där godisarna som heter "bumlingar" dom rosa är helt underbara, men dom blå år också amazing ;) 

Jag älskar att få sitta med på möten, och prata och diskutera. Jag önskar vi kunde få bättre koll på Torslanda ridklubbs ungdomssektion som jag varit med i från start och är väldigt aktiv i när vi väl är det! Tycker sådant är så kul! 





Så snyggt!

2014-02-19 | 10:02:56 | Kategori: Allt och lite till!


Så en del av min stil. Tycker detta var ruskigt snyggt! Jag har faktiskt hittat ett par snygga vita sneakers med gulddetaljer som jag tänkt köpa från Replay! Sjukt snygga! 

Så jag tänkte mig något sånt här fast då med guldsmycken istället för det är så grymt snyggt! 
Rikitgt classy men samtidigt lite fräck och härlig outfit!