Äntligen snart hemma

2013-11-30 | 18:38:36 | Kategori: Allt och lite till!
Efter den längsta tävlingsdagen jag varit med om (06:00-19:00 vakna - hemma) så är jag redigt trött, om ca. 20 min kommer jag äntligen ha landat hemma 
Men inga problem, det blir inte att stanna hemma ikväll ändå! 

Jag här istället för att lägga upp inlägg idag, då jag behövt hjälpa till, så kommer det upp ett inlägg om ett uttjatat men viktigt ämne... 

Annars så är det snabbt in i duschen hemma sen och åka, kommer nog upp inlägg inatt istället hahaha 



Tävling hela dagen!

2013-11-30 | 10:28:11 | Kategori: Allt och lite till!
Jag är med min syster på tävling hela dagen idag, vi är nämligen i Värnamo och härjar så det tar ett tag haha! 
När jag kommer hem ska jag direkt hoppa in i duschen för jag ska iväg på fest ikväll, så Priffe vilar idag med stackarn haha! Men inget han dör av då jag alltid får så dåligt samvete när jag inte gör något med hästen så jag fyller alltid hela boxen med godsaker.....

Jag kommer uppdatera flitigt hela dagen idag och imorgon, de vill jag lova så håll koll! ;) 


Btw så säljer jag fortfarande min sadel så vet ni någon som letar en lite för billig sadel mot vad jag kan sälja den för så tipsa! ;) jättefin svart, 17 tum normal i vidd 



Så fin

2013-11-29 | 16:51:30 | Kategori: Allt och lite till!
Och så stor... Hahaha




Tempo är mitt förnamn

2013-11-29 | 10:22:07 | Kategori: Allt och lite till!
Idag ska jag ha tempo som bara den i stallet, kl 5 måste jag vara duschad och klar, jag har två timmar på mig att rida Linus, ge lite kärlek till Priffe, putsa lite läder och mocka + göra maten till Otto. Priffes grejer behöver jag inte göra när jag rider Linus då ägaren till Linus fixar det åt mig! Så jag ha de tänkt mig att jag skulle ta en timma på mig med Linus, tyvärr så blir det lite slarvig borstning på han idag och mer fokus på ridningen.. Fixar jag han på en timma så kan jag göra resten på en timma, haha jag kommer se ut som en stressad skolad råtta i stallet idag haha! 

Priffe får lite pussar och godis och sen så får han en välförtjänt vila idag, samma gäller med Otto :) 

Haha ni som följt sedan emelieoalexandra.blogg.se, kommer ni ihåg denna charmiga bild haha ;) 




Mål med Priffe 2014

2013-11-29 | 10:12:51 | Kategori: Allt och lite till!
Målsättningar? Det jag innan hade lite problem med, det sätter press och ger ångest var mina tidigare argument, men vem jobbarinte bättre med lite press och lyckan när man klarar sina mål är ju fantastiska, jag har ändrat min inställning helt, Jag har nu tänkt på vad min målsättning och dröm med Priffe under året 2014 är och jag ska hoppa felfria Lb. Avd a 

Men hur ska jag ta mig dit, ett helt år av träning och tävling räcker inte, Det måste vara väl genomtänkta träningar och tävlingar med mycket slit bakom. Mina starter hittills har gått bra men han är svår, han tycker det är läskigt så jag måste vara uppe tidiga månar för att komma iväg med honom och göra honom världsvan, han måste ha kondition och styrka för det också. 
Att kunna hoppa Lb avd a med honom så måste jag kvala med tanke på att han är ungponny, det gäller att jag börjar med att komma ut hela våren på så mycket Pay and jumper och lokala tävlingar som han och jag klarar av, för att under sommaren förhoppningsvis åka till varbergshoppet, det är många lägre klasser, då har jag som mål att hoppa Lc. Avd b och då måste jag under våren kvala från Ld. Avd b  för att få hoppa lc avd b( om jag nu har förstått reglerna rätt haha)

Jag måste träna mycket på att få honom på bakbenen och vara lite tuffare mot honom, lägga mycket fokus på markarbetet och jag ska defenititvt löshoppa honom också! Kondition och styrka kommer jag lägga mycket tid på, jag måste få stadigare vänster hand och bättre skänkel, jag har tänkt på allt från alla trappsteg och jag har en noga plan. Alla delmålen är dom som är viktigast!! 
Så mycket vill jag det här! Jag vill satsa och bli så bra som bara jag kan bli! 

Jag känner absolut att mitt mål är uppnåeligt och jag tror på mig och Priffe väldigt mycket, det är nog det viktigaste med målsättningar och drömmar - ATT TRO PÅ SIG SJÄLV! Det gör jag. Bland självförtroende dippar och prestations ångest, så tror jag alltid på mig själv och Priffe, jag känner mig säker och osäker - den vanliga bergochdalbanan! Nu är jag taggad för 2014





28 november!

2013-11-28 | 15:46:30 | Kategori: Allt och lite till!
Hej underbara läsare!
Jag har haft alldeles för mycket att tänka på så därför har det legat lite nere här på bloggen tyvärr! Men ni flesta vet hur det är, tonårsliv och hela den biten! Vad ska man skylla på när man är vuxen tro? 

Snart ska jag dra till gymmet med en kompis och efter det tar jag hand om Priffe, ska verkligen fixa ordning ordentligt i stallet idag städa upp lite bland mina täcken och göra det lite mysigt i Priffes box, nya torv och lite gott i krubban åt min lilla prins! 




Hektiskt

2013-11-27 | 07:35:23 | Kategori: Allt och lite till!
Vilken morgon... Glömde sätta alarm, fick köra som en blådåre med moppen till bussen och fick springa som bara den sista biten.... Men på väg till skolan är jag iallafall! 

Ni vet ju vad jag ska göra med Priffe idag så det är ingen idé att skriva om det.. Men jag kan säga att han gick väldigt bra igår, jobbade enbart på att han skulle svara på skänkeln ordentligt, Priffe är sån att han är väldigt pigg, men om han ska svara på skänkeln eller inte det bryr han sig inte alltid, antagligen för att jag har ett litet tix när jag rider med mina skänklar... Men jag jobbar på det! Mitt motto - det är aldrig hästens fel, utan det gäller att gå till grund och botten vad jag sol ryttare gör i tidning och hantering! 




Stallet snart!

2013-11-26 | 16:33:32 | Kategori: Allt och lite till!
Efter två pannkakor för mycket känns det som om byxorna ska spricka.. Alldeles för mätt hahah! 
Men, men skönt att gå upp till stallet med massa energi, Priffe och Debbie ska bli motionerade, Debbie rider jag i manegen och Priffe ska jag också gå bort till manegen med för att skritta och trava. 

Priffes vecka:
Måndags: promenad 
Idag: manegen, skritt och trav 
Onsdag: uteritt - klättra i skogen 
Torsdag: samma som onsdag 
Fredag: ridning i manegen, ska dra med mig Anna för lite hjälp!
Lördag: uteritt + manegen 
Söndag: hoppträning

Det är lite synd nu när det börjar frysa på så mycket ute, det blir mycket manegeridning, så därför väljer jag att klättra mycket med honom i skogen då det är bra träning och lixom kompletterar ett dressyrpass ganska bra, jag är ju nästan ute i en timma bland stock och sten med mycket terräng! 


Priffe och Debbie - ponnysarna Adielsson <3 

Pannkaksmys!

2013-11-26 | 15:41:18 | Kategori: Allt och lite till!




Pay and jumpen GFRK

2013-11-26 | 14:26:16 | Kategori: Allt och lite till!
I söndags var det en riktigt ny grej för Priffe, vi åkte iväg med transport till Pay and jump, innan har jag anmält mig till clearounder på gångavstånd, så nu tänkte jag utvärdera lite om hur det var första gången vi var på en sån här "ivägstickare" och hur Priffe reagerade.

På morgonen gick han på transporten som om han aldrig gjort något annat, jag var jättestolt och glad när jag hoppade in i bilen med min fina ponny bak i släpet påväg mot våran fjärde "tävling" men det var extra pirrigt med tanke på att vi skulle åka iväg och att Pay and jumpen var så stor, (många anmälda) 
Men Priffe kunde inte ha skött det bättre! Så duktig att ha med sig, lite nervös vart han allt, men inget jobbigt alls. 
Framridningen var han lika duktig, min syster stog och hjälpte mig så som jag brukar vara där för henne när hon tävlar, världens bästa syster. 
Dock ramlade jag av på framridningen då helt utan min beredskap så skuggar Priffe för ett förbipasserande ekipage, jag blir nockad så hårt i ansiktet av Priffe att jag slår hål på hela min överläpp med tandställnigen, det blödde ska ni veta, och detta var inte långt innan jag skulle in på banan, så inte för att ha något att skylla på, men jag var otroligt ofokuserad inne på banan och det snurrade så mycket i mitt huvud av smällen att jag helt enkelt inte kunde rida bättre än vad jag gjorde, jag hade inte Priffe med mig någonstans och han vägrade 3-4 gånger och rev 2 hinder. 
Nästa klass 80cm skärpte jag verkligen till mig, jag fick kollat till min läpp och med lite mat i magen så började jag rida fram till denna klassen, Anna var på plats och såg till att jag höll mig fokuserad och vi gör den bästa rundan jag gjort med Priffe! Även om jag var riktigt besviken på mig själv att jag "lät" honom stanna på sista hindret för att jag slappnade av för mycket, så var känslan helt fantastisk! 
Hela denna upplevelse med alla dessa intryck för Priffe så går vi in och hoppar en hel bana med 4 fel, som dessutom inte var hans fel! Jag ville bara gråta då pga mitt misstag men nu ler jag och inser hur bra det gick! 

Tittade precis på filmen igen, och jag tycker verkligen jag och Priffe gör det jävligt bra, och jag tycker det ser snyggt och väl rider ut dessutom, ja jag ger mig själv beröm ;) 

Jag vet att denna ponnyn kommer gå stora klasser i framtiden, han har humöret, viljan och kapaciteten!! 



December <3

2013-11-26 | 10:19:36 | Kategori: Allt och lite till!
Det är idag fem dagar kvar till December, månad 12 av 12. Det känns lite läskigt faktiskt, året 2013 ska om en månad och fem dagar bli 2014, ett nytt år med massa nya klyschiga mål och nyårslöften. 

Hur vill jag att månad 12 av 12 ska bli, hur ska jag avsluta 2013 
på bästa sätt? Ungefär såhär tror jag:

* En till Pay and jump med Priffe, den 15 dec närmare bestämt. Han ska hållas igång fram tills dess, och sen få sin vintervila med promenader i skogen och lugna dagar fram till julafton då sätter jag igång han lätt igen 

* Jag vill fira en mysig julafton med min släkt!

* Inga ledsna miner, känna in julen och kalla december med glädje!

* Jag har såå beställt hit snö iår! Jag vill se en vit mark sådeså!!

* förhoppningsvis får jag se en ny sadel på Priffe snart om jag kan få sålt min andra någon gång, och hittar en Bates Cair sadel någonstans ute i långa landet....

* Fira in det nya året med en glitterklänning på fest med härliga kompisar!! 




Gokväll

2013-11-25 | 21:04:41 | Kategori: Allt och lite till!


Nu är jag minsann trött i kroppen! Fem hästar senare är jag äntligen hemma och ligger i sängen, har aldrig tyckt det ska bli så gott att sova som nu, men först ska jag fixa lite inlägg tills imorgon! 

Alla hästarna gick jättebra att rida, Priffe gick jag bara en lång promenad med i mörkret, vilket såklart varken jag eller Priffe tycker är så kul hahah, men det var spännande och jag var livrädd, jag var dum nog att gå ridvägarna, vilket resulterar i kolsvart skog och massa läskigt! 

Puss så hörs vi imorgon 



Första ponnyn klar

2013-11-25 | 16:29:33 | Kategori: Allt och lite till!


Winnetoo var så jädra duktig va! Men nu är det tre hästar kvar att ta hand om sen  kan jag gå hem haha :D

Idag så mår man!

2013-11-25 | 08:54:55 | Kategori: Allt och lite till!
Nu kan jag äntligen få säga om hur mysigt det är ute, jag är inte alls för det med regn mot fönsterrutan och te.. Nej jag vill ha en massa frost och vinterfåglar framme - vad låter mysigast? haha!! 
Älskade verkligen att vakna upp i morse, inget blött eller grått - blå himmel, sol och frost finns inget bättre!


(Sorry för alla dåliga screenshots, men han hoppar fint ;)! 


Pay&jump gfrk. 24/11

2013-11-24 | 16:05:33 | Kategori: videor

Min fina ponny! Kommer väldigt nära på hindren, han är ju lite osäker och kryper gärna nära på "tävling"
Han var mycket duktig! Korsgalopp till fyran, slarvigt av mig att inte lägga volt och byta, men red på och drev istället! (Snabb uvärdering haha)