Hästarna i all ära!

2015-03-31 | 19:13:10 | Kategori: Allt och lite till!
Jag klampade precis in från stallet efter att ha ridit ut på racerponnyn, det gick superbra och vinavslutade med att bada fötterna i dammen, det tycker självklart Priffe är såå kul och han doppar ner halva huvudet i vattnet och skuttar runt, sjöhäst i sitt förra liv...? 
Men än är jag inte klar i stallet, min syster kommer snart hem och då ska hennes häst Debbie ridas också, Anna tar Palten och jag den lilla vita!

Min tävlingsdebut på Debbie för hmm.. Några år sedan haha! 



Yeey

2015-03-31 | 17:02:39 | Kategori: Allt och lite till!



I behov av något..

2015-03-31 | 14:26:20 | Kategori: Allt och lite till!
Ibland kan man ju känna sig relativt tom på liv. Jag tror jag håller på att bli helt galen snart om det inte händer något, något som verkligen rör om i grytan på riktigt.. Jag vet inte vad det är som behövs eller i vilket "område" det krävs en förändring?
Då blir man ju relativt knasig i huvudet med alldeles för mycket tankar, jag analyserar ibland lite för mycket och jag tror jag har gått igenom allt som går att analysera vilket enbart gör mig stressad, så istället för att tänka för mycket måste jag börja göra det också! 

Idag tog jag första steget till något nytt.. Jag ska verkligen skaffa mig ett jobb, inte ett sommarjobb utan någonstans som jag kan jobba med under hela året och börja tjäna mina egna pengar, mer pengar = mer frihet att kunna göra vad man vill utan att ett alldeles för lågt studiebidrag stoppar en. 

***

Sedan finns ju också skolan, kompisar, hästarna, pojkvännen, bloggen, hälsan och familjen och tänka på, 

Asså jisses.. jag känner mig så stressad.. Vet inte vart jag ska ta vägen. Det blir liksom att jag har så mycket att göra att jag inte gör någonting istället, och det är nog där grytan bör röras om. Jag måste börja få diciplin på mig själv, "gör bara gör". Livet blir så långtråkigt om jag fortsätter som jag gör nu, går till skolan, kommer hem, äter, sätter mig i soffan och dör lite, går monotont till stallet, fixar Priffe, går hem, går till sängs... Fattar ni? Det måste hända saker NUNUNU! 





Min sötkorv i nytt täcke!

2015-03-31 | 10:13:00 | Kategori: bilder
 
Okej asså, ni vet fotograferingssvårigheterna med en ponny som ska äta upp både kameran och personen som håller i hästen, för släpper jag honom lös och fotar står han inte kvar många sekunder. så det blev ca. 28 bilder på honom oh dessa tre var dom ända som blev någorlunda bra haha.. ibland är han på det humöret haha! 
och ja, han blundar på den mittersta bilden, ochjag tyckte den var söt ändå... haha 

Tisdagsmorgon!

2015-03-31 | 09:16:16 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har spenderat tid i stallet och just nu sitter jag på pappas kontor och bloggar, redigerar bilder och skriver ut mitt cv. Det är alltid lika skönt att gå upp extra tidigt innan skolan för att hinna med allt! Fantastiskt! 

Däremot tänkte jag bara kika in här lite snabbt eftersom tiden börjar rinna ut nu och jag måste börja ta mig till bussen! Håll utkik här idag! :) 




Bra eller dåligt!

2015-03-30 | 12:29:59 | Kategori: Allt och lite till!
Sitter just nu och funderar på om jag är på strålande humör idag eller om jag är på sånt där måndagshumör... Det var ändå sovmorgon idag, men det regnade när jag vaknade, gjorde ett prov jag kommit efter med, men tror det gick dåligt, dressyrträning idag, men tränaren blev sjuk. Ni kanske förstår mitt tvivel på humör denna dag? Haha! 

Men jag har lite bloggmaterial på g och ska ta med kameran till stallet för att visa er hur fin Priffe blev i sitt nya täcke, som jag tänkt ha när det blir lite varmare men inte allt för varmt eftersom det är 80g fyllning i det! Det blir perfekt! :)!



Istället för dressyrträning så blir det paddocken och bommar, sedan kanske jag ska rida Debbie också, jag och Anna pratade lite om det förut, men inte säkert än! Men det vore kul med någon mer ridtimma! Anna vill säkert hoppa upp på Priffe också, hon har frågat lite det senaste och det är nog dags för mig att se honom lite från marken själv också! :) 



Välbehövlig shopping!

2015-03-29 | 14:07:14 | Kategori: Allt och lite till!

Skulle kunna tro att jag blivit av med alla mina pengar men ikke... 
Med mig hem fick jag jeans, kofta, deo, underkläder, ridstövlar och ett täcke till Priffe! 

Jag fick ett helt nytt par ridstövlar av hööks och lämnade in mina gamla, fick verkligen superduper service med tanke på att slarviga jag tappat bort kvitto och hela eländet, men de hjälpte mig och jag fick ett par nya med förstärkt dragkedja! 
Sedan hade jag ett presentkort där också som jag fick av Suss i julklapp, och av det fick Priffe ett täcke, för det behövs verkligen till honom och hans sätt att behandla sina täcken.. Blir nästan gråtfärdig när jag vet att det kommer se förjävligt ut och antagligen tejpat med silvertejp på rumpan efter max tre veckor.. Hahah men det är grönt och rosa iallafall och det passar honom... ! 



Söndag! :)

2015-03-29 | 09:54:20 | Kategori: Allt och lite till!
Gud jag somnade inte förens jätteskönt inatt pågrund av eländet till väder.. Men tillslut gick det och imorse så var det bara till att gå upp till stallet hur trött jag än var... De där hästarna borde lära sig att mata sig själva ibland tycker jag ;) 

Men nu är jag hemma igen iallafall och hästarna är nöjda! 




Atm

2015-03-28 | 21:32:02 | Kategori: Allt och lite till!
Just nu ligger jag i sängen och gosar med min katt, klockan närmar sig halv tio och jag ska snart släcka ner allt, upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna nämligen! 

Men idag blev det lite hoppning i paddocken, han hoppade superfint Priffe och fixade både kombination och mur utan problem, jag behöver bara tänka på att snabbt räta upp mig i kombinationen, annars var det bra, men så hade vi med ett hemskt räcke på längre distans som jag bara inte fick in rätt distans på.. Jag höll på att bli galen verkligen... Vissa gånger fick jag verkligen till det perfekt, men sen kom det även språng där han hoppade nära och jag placerade honom skit verkligen... Tillslut blev han osäker och började stanna även när vi kom bra, då fick jag knacka till lite i sidan och komma igen.. Ahh blir bara galen på mig själv ibland, jag känner mig så sjukt kass asså.. Glömmer direkt av allt som var bra och lägger all min fokus på det sämre och gnager sönder mitt huvud med det.. Men hej mentalcoach, tror jag behöver dig... 

Men efter lite tankar och systerpepp där Anna hjälpte mig att se på allt annat jag gjorde bra istället, kombinationen, muren, de bra distanserna jag fick till osv osv... Men ändå sitter det kvar så imorgon på morgonen ska jag rida över bommar och välja avstånden till dom, antingen ska jag placera honom nära eller stort.. Självklart ligger bommen kvar där hindret stod. Heheh! 




Så lat ibland

2015-03-28 | 13:39:42 | Kategori: Allt och lite till!
Ibland skulle jag vilja slå till mig själv på käften asså.. Helger är det värsta jag vet egentligen för jag får aldrig någonting gjort...
Klockan är redan halv två och jag har varken ridit, inte varit på hööks och inte målat ett hinder än.. Jag blir så lat och eländig vissa dagar.. 

Menmen lär inte hinna åka till hööks idag ändå då alla planer gick i kras efter lite knas, nog därför jag blev lite halvt otagg på denna dagen.. Priffe ska jag upp och rida nu och hinderna målar jag senare ikväll inne i garaget med dunkande musik istället! Tror det blir en lite bättre planering utefter mitt humör idag 




Godmorgon Lördag!

2015-03-28 | 08:49:42 | Kategori: Allt och lite till!
Okej men hur härligt var det inte att vakna upp till sol? 
- det blir att måla hinder utomhus idag istället! 

Men först och främst ska jag planera ihop lite, vet inte vad jag ska göra först... Rida? Måla? Eller hööks? Tror nog att jag tar mig upp till  stallet nu och gör klart Priffe, det är ändå det viktigaste, annars vet jag inte hur jag ska få ihop dagen? Det hade gått ihop om jag hade hööks utanför dörren men nu ligger det en timma bort med buss, så jag får nog fjäska med min pojkvän så han kan köra hehe... 

Nåväl vi hörs under dagen! 






Fem små tvångstankar

2015-03-27 | 09:30:51 | Kategori: Allt och lite till!
* jag knäpper alltid alla spännen på täcken, martingalen och övrigt utåt så inte någon pigg på något sätt kan komma på Priffe 

* jag måste alltid borsta av och göra rent hans hovar innan och efter ridning både invändigt och utvändigt haha! 

* Jag får nästan lite ont i magen om någon annan mockat Priffes Box.. Jag vill alltid ha det på mitt sätt och jag vill alltid mocka själv för att kunna hålla koll på hur mycket mat han lämnat eller inte, hur bajset ser ut osv.. Detta är nog min värsta tvångstanke.m

* Jag kan aldrig knyta fast honom i grimskaftet om jag inte gör en säkerhetsknut som jag lätt kan dra loss eller som går loss om Priffe kastar sig bakåt, han är en mästare på att få grimskaftet över huvudet och bli rädd för att han sitter fast, och lär sig gör han aldrig! 

* Jag skulle aldrig, altså aldrig kunna ha medryttare eller någon som hjälper mig med Priffe, jag tappar kontrollen totalt och får panik om jag inte har full kontroll på att allt verkligen är gjort rätt.. Det är sjukt!
Bara tanken av en okänd människa runt min häst får mig att rysa... 




Äntligen fredag!

2015-03-27 | 08:11:22 | Kategori: Allt och lite till!
Som jag längtat efter denna dag! Helg känns väldigt behövligt just nu altså! Dessutom har jag en massa att göra till helgen vilket blir kul! 

Prio ett är att åka till Hööks iallafall och reklamera ridstövlarna, för gårdagens ridpass bestod av outfiten: en ridstövel och en gummistövel, det blir kul att komma till Dressyrträningnen på måndag med en gummistövel på ena foten, om jag inte får ett par nya.. Hahaha! 
Dom kanske kan laga den till ett billigare pris iallafall.. :( 

Idag blir det lättare jogging för Priffe efter två lite tuffare dagar, han har verkligen gått superbra och igår avslutade jag en timmas ridpass med en längre skritt på asfalt och sedan stretching. 






På inköpslistan..

2015-03-26 | 17:48:07 | Kategori: Allt och lite till!
* Först och främst ett par ridskor+chaps. Om jag ska laga mina stövlar så får jag kanske se till att slita lite mindre på dom så de håller, så tänkte att man kunde byta av med ett par billigare ridskor och chaps ibland. Det håller min plånbok för då jag inte har råd med ett par helt nya ridstövlar  just nu.

* Ridbyxor och ridtröjor behöver jag om något.. Speciellt innan jag ska till AW ä, har ingen aning om vad jag ska rida i när jag är sär om inte jag utökar garderoben lite.. Hiskeligt tomt hos mig och fullt hos Priffe..

* Ett par nya tyglar, detta är nästa lite prio, då mina som jag har är lite hala. Det är faktiskt ett par flätade tyglar som Priffe fick ärva från hans Buddy Winnetoo, Alex var givmild och gav mig både magplatta, träns och tyglar när jag fick byta till brun utrustning i och med den nya sadeln för två år sedan haha! Meeeen tyvärr måste världens godaste tyglar bytas ut mot ett par i gummi från dyon! :) 






Inte lägligt just nu..

2015-03-26 | 15:40:51 | Kategori: Allt och lite till!
Mina ridstövlar från Hööks har gått sönder, efter man dragit upp dragkedjan räcker det att jag rör på foten så spricker dom upp i vristen, antagligen för att de sjunker ihop där och dragkedjan har inte klarat det. Ingen rolig kvalité då jag verkligen skött mig och gjort allt enligt skötselråden.. Så jag ska åka till dom på lördag för att kolla om jag kan reklamera den.
Jag menar jag har haft dom sen augusti/september. Mina förra från mountain horse hann jag ha i närmare 4 år och dom gör någon annan ryttare glad nu.. Så ska ett par stövlar hålla... 

Men problemet är att jag inte hittar kvittot och då vet jag inte om jag får reklamera dom och då måste jag laga dom vilket kostar typ 500 spänn för en ny dragkedjan hos våran skomakare i Torslanda.. 
JAG VILL INTE LÄGGA PRNGAR PÅ DET... Huhuhu! Jag har verkligen varit på så dåligt humör idag pga detta! :(