Prinsen <3

2014-01-31 | 19:57:55 | Kategori: Allt och lite till!



Inpackad ponny jao!! Hahah!!
Nej men ha. Stog verkligen och njöt när jag stod och masserade honom tills jag fick kramp i hela armarna haha, han stog och gäspade, ryckte i underläppen och var så avslappnad efter jag masserat en stund. Efter det tog jag flytande arnika på senorna och sen back on track på det under natten.
Imorgon går jag upp tidigt, tar av allting och tar sedan en skritt och trav uteritt, på söndag är det hoppträningsdags iallafall! 

Btw så var Linus jätteduktig!! Mötte både en räv som skrek och en läskig häst på ridvägen haha! 











Stalldag idag!

2014-01-31 | 17:12:18 | Kategori: Allt och lite till!
Nu ska jag strax dra till stallet. Det blir en riktig stalldag idag och inga planer är planerade. Riktigt skönt att få lägga all tid på min bästa vän Priffe! 

Btw angående mitt inlägg om "sanningen" och min förklaring till hen som kommentera, jag förstår att mitt inlägg var lite vilseledande. Jag läste igenom det igen och insåg att det var lätt att misstolka, självklart menar jag att om man inte har kunskapen att ha en ung häst ska man självklar välja läromästaren INTE en ungponny! 
Och att det även kunde låta som att jag hellre ville ha en färdig tävlingsponny för att vi just då inte hade pengar till det, jag ville VERKLIGEN VERKLIGEN ha en ungponny och därför valde jag att inte vänta i några månader så jag kunde köpa en färdig häst. Utan jag blev kär i min Priffe. Det fanns ingen annan häst i huvudet på mig och han är det bästa som hänt mig. Så jag får ursäkta om det blev ett inlägg med ett lite otydligt syfte, syftet var att, även om man inte har mycket pengar till att kunna ha flera dyra hästar, inte ska sluta kämpa för det, att man verkligen ska kämpa för att bli den ryttaren som tog sig från inget till allt. Även hur svårt det är och hur orättvist det än låkan kännas. Så jag hoppas att ni med denna förklaringen kanske förstår lite mer vad jag menar ;) 
Men jag står fortfarande för det jag skrev och tycker att det ligger en hel del sanning i det. 


Idag ska min ponny få gå en promenad och sen en helkroppsmassage och back on track på benen efter! Han kommer känna sig som en liten prins haha! :D 
Han var lite svullen om tre ben imorse, pyyyyyttteeelite bara dock lite över kotorna liksom, och det var väldigt mjukt. Men efter mycket ridning i snön så tar det ju lite på senorna eftersom det är så mycket trögare och benställningen ändras pga broddar och styltor så dom är säkert lite ansträngda. Inte överansträngda, men jag tror att det kan vara bra med en promenad, massage och back on track! Eller vad tror ni? :) 



Tjollahopptjollahej!

2014-01-31 | 09:18:40 | Kategori: Allt och lite till!
Idag ska Priffe bara gå en promenad, vi går i skogen och myser. Sen blir det massage för honom som gäller! 
Linus får också ta det lite lugnt idag (tappade en sko igår) . Mitt schema blev inte riktigt som jag tänkte känner jag haha! Men jaja. Det är djur och det kan ju bli lite knasigt ibland haha! 


Efter skolan är det frozen yoghurt som gäller SÅÅÅÅ GOTT!! 

Får försvara mig lite..

2014-01-31 | 08:58:37 | Kategori: Allt och lite till!


Först måste jag säga att det var Alexandra som kom med exemplet att ta med Winnetoo. Och snälla jag har ridit den hästen, jag vet att Alex fått kämpa. Tro mig, MEN han har gått högre klasser så det är ett säkrare kort att köpa en häst som gått Msv innan. Man vet att han kan. Han är rutinerad och har verkligen lärt Alexandra. Det får man inte med sig på en ung häst. 

Och oavsett om vi hade haft 100 000 att köpa häst för eller inte, var jag fast besluten att vilja ha en i ungponny. Jag hade lika gärna kunnat vänta med att köpa häst i några månader, då hade vi haft pengar att köpa en färdig, men jag ville ha min Ungponny för det är det jag älskar, att utbilda mina egna. Jag har haft mina läromästare. Och jag kan rida och jag kan utbilda min ponny, så jag är  nog säker att min lilla skit kommer bli riktigt bra i framtiden ska du se, jag blir ju bara jätteglad om han blir som jag ridit honom hittills, skitfin ju! Tar det som en komplimang!  ;) 

Hej!

2014-01-30 | 17:06:27 | Kategori: Allt och lite till!
Jag tog en liten mini paus mellan mitt grymma bloggande under dagarna. Just för att ta det lite lugnt idag med världens bästa vän Alexandra. 

När vi sen åker till stallet blir det manegen och lite hoppning. Så idag blir det inte lugnt för min pålle ändå! Han får chilla imorgon.. Ni får filmer ikväll! :) 




Dålig hårdag och planering

2014-01-30 | 07:17:32 | Kategori: Allt och lite till!
Ni vet när man vaknar och tittar sig i spegeln, så känner man bara 
-shit hur i @&/(9/&/ ser jag ut. 
Typ så kännde jag idag hahaa! Mitt hår såg ut att tillhöra ett troll. Jag plattade och la i massa skit för att göra det bättre men icke. Mössa då! Knappt det heller. Så jag får helt enkelt se ut som ett troll idag hahs! 

Men annars flöt morgonen på. Hann inte äta frukost dock så pappa gjorde frukost att ta med. Gotti! 
När jag kommer hem ska jag enbart ta det lugnt med Priffe istället för markarbete. Han känns lite trött efter tre ganska intensiva dagar. Känns mest rättvist för honom att få pusta och frusta i lite skritt och trav. 


 Priffes hoppstil när han är trött = slänger sig över hindren haha! 

Stallet väntar!

2014-01-29 | 18:08:04 | Kategori: Allt och lite till!
Efter att ha dansat hela kvällen med två kompisar i inför gympan imorgon ska jag nu ta mig till stallet för att rida Priffe i snön som har blivit mer under natten. Tvär kul! Jag älskar snö!! 
Sen ska jag hem för att plugga. Vilket är det ända jag gör nu för tiden känns det som! Men det ska väll vara värt det. 


Btw missa inte frågestunden som just nu pågår, får jag fler frågor svarar jag i ett videoinlägg om ni vill! 
Kommentera era frågor var som helst! 



Sanningen.

2014-01-29 | 15:14:55 | Kategori: Allt och lite till!
Det roligaste åsiktsinläggen som finns handlar ofta om ridsport. Just för att det finns åsikter om allt ifrån hur man tränsar till stil i SM. Det är otroligt vad alla vill få sin åsikt hörd och jag tycker det är jättekul. (Sålänge folk respekterar varandra) Men inom kategorin pengar och ridsport tycker jag det är extra interessant.

Ridsporten är en utav de dyraste sporterna att hålla på med, och för att lyckas till toppen krävs det att man har pengar. Mycket pengar.
Tyvärr så är det så. Jag var tvungen att köpa en yngre ponny, då vi inte har pengar att köpa en häst som gått de högsta klasserna. Jag får ta en yngre häst dit själv för att sedan sälja för att kunna köpa en ny lite bättre för varje gång. Till skillnad från Alexandra. Som köpte en färdig ponny. Det är ett säkrare kort! (Frågat Alex om jag får ta henne som exempel) Och det tar mycket längre tid och kan gå åt helvete om hästen kanske inte hade den kapaciteten man trodde den skulle ha. Men det är en bra bit på vägen.

Hästar kommer aldrig bli billigt och i toppen är det ofta personer som haft föräldrar som lagt ner själ och alla pengar de har för att barnet ska lyckas. 
Ridskoleryttare har inte den chansen, och tyvärr ser det långt ut. 
Det är såhär det ligger till.

Och det roliga med detta är verkligen att när man läser kommentarerna på sånna här åsiktsinlägg ang. pengar så rasar folket ur, 
"Det finns faktiskt ryttare som tagit sig från ingenting till allt"
Och ja det finns det, men de har antagligen kämpat sig gula och blåa för att komma dit också, och är oftast en av många, många ryttare med mindre förutsättningar som orkar eller lyckas med det. Man kan inte ta sig någonstans med en dag i veckan på ridskola Tyvärr. Utan man måste göra mer än så, skaffa foderhäst, rida fler gånger, fråga folk om hjälp eller om du kan få rida dens häst. Det kan vara svårt, men vill man så kan man iallafall kanske ta sig en liten bit, men hela vägen kan bli svårt. Och du måste vara duktig och ha känsla för hästar.

Jag har turen att få ha egna hästar och på så sätt utvecklat min ridning så att jag blivit tillräckligt duktig att jag blivit tillfrågad att få hjälpa till med utbildning av en ung storhäst, vilket kommer ge mig mycket även för min framtid. Och jag har en ponny med kapacitet.
Men jag har kämpat och haft föräldrar som jobbar ännu mer än vad en normal arbetare gör, för att jag och min syster ska kunna tävla och träna. Det är jag evigt tacksam för. EVIGT tacksam för ska ni veta. 

Vart min dröm stannar får jag se, men jag vet vad jag vill inom ridsporten och dit tänker jag ta mig. Punkt slut. Men jag kommer få kämpa. Jag kan verkligen se från bådas perspektiv. De med och utan förutsättningar. 


(Självklart menar inte jag att dom med pengar kan glida in på en räkmacka för att de kan köpa färdiga hästar, råd att tävla varje helg med fler hästar och sånt, utan det är såklart att det måste lämpad för att få resultat, men ju mer språng du får , ju mer hästar du rider, så bättre blir du.) 




Nya lovestoryn ;)

2014-01-29 | 11:50:43 | Kategori: Allt och lite till!




'Min' Linus och syrrans ponny.. Asså Gud vad dom blev totally in love typ! Det sötaste jag sätt i mitt liv. Debbie blev på riktigt helt i extas, ville inte gå ifrån honom haha! Tillslut stog dom nästan på varandra kändes det som! Haha 

Planering!

2014-01-29 | 10:59:52 | Kategori: Allt och lite till!
Tänkte dra lite snabbt hästarnas planering inför resten av veckan så jag har koll! 

Priffe 

Idag: uteritt står på schemat! Ut-block leta efter bootsen som ramlade av igår haha! 

Torsdag:  Markarbete i manegen. Mycket trav bommar.

Fredag: uteritt igen, lite lugnare.

Lördag: börjar i manegen och avslutar ute i skogen 

Söndag: hoppträning!! :) 



Linus

Idag: Suss tar honom, antagligen tömkörning.

Torsdag: jag övar galoppfattningar på fälten. Styrka. 

Fredag: konditions tränar även här på fälten efterssom han inte har manegekort än! Men tur är att det är nyttigt för psyket att rida ute! 

Lördag oc söndag: vila på lördag och så går han antagligen på töm på söndag. Suss fixar detta.





Today's

2014-01-29 | 08:51:59 | Kategori: Allt och lite till!





Här har jag parkerat resten av kvällenN

2014-01-28 | 19:24:32 | Kategori: Allt och lite till!




hästarna idag!

2014-01-28 | 17:54:03 | Kategori: Allt och lite till!
Linus och Priffe skötte sig båda galant. Priffe var lie knäpp bara... men vi skulle ju busa haha!
 
Linus galopperade jag en hel del med på ängen idag. startade från skritt till galopp och sen trav halt. och så höll jag på lite grann. så tillslut blev han otroligt lyhörd och avslappnad.
 
Priffe galopperade jag med, mycket haha. till och med så en boots flög av någonstans i något bocksprång.. haha!
men inga problem alls! :D han tycker det är kul såklart!
 
Hahaha got to love mitt ansiktsuttryck på denna bilden alltså!
 
 
 

Hemma!

2014-01-28 | 14:08:04 | Kategori: Allt och lite till!
Halv tre ska jag upp och rida Linus, hästen står redo och klar, så det är bara att hoppa upp! Sjukt skönt. Och så känns det lite proffsigt hihi! 

Efter Linus är det Priffes tur. Han ska jag ut och busa med i snön, det är viktigt med uteritter för mig, och då inte hålla på och samla ihop utan faktiskt busa lite. Bättre sätt finns inte att behålla lekfullheten och glädjen hos en häst med så mycket energi som Priffe! Så galopp på snötäckta fält står på schemat helt klart! :) 




Hiss och diss HÖÖKS vårkollektion!

2014-01-28 | 11:30:17 | Kategori: Allt och lite till!
Största hissen är helt klart att HÖÖKS nu även är återförsäljare för spooks! Alla mina tre favvomärken finns nu samlade under HÖÖKS. Spooks, HV polo och softup! Börjar gilla denna affären starkt alltså! 




Men tyvärr lyckas man inte alltid, dissen går till:

Jag förstår mig inte riktigt på vitsen med kamouflage färgade ridbyxor faktiskt? Usch usch! 

Men som tur är finns det alltid något som man fastnar för när det kommer till tränsen - som nu även inte är helt raka i nacken! Big hiss!