Nu är jag slut!

2015-04-30 | 18:02:32 | Kategori: Allt och lite till!
Vilket jädra roligt jobb jag har! Det var första gången idag som jag var där och jobbade och hela resturangteamet var så härliga och släppte in mig direkt! Det var så kul! 
Så idag skrevs det lite anställningsavtal och mitt konto blir glatt! ;) 
Jag kände att jag fick ta så mycket ansvar också, det var inte alls som nör man sommarjobbar på resturang och blir inskickad till disken direkt, utan jag fick recepten i handen och fick börja göra såser, paj, koka bulgur och lägga upp mat på fat! 

Annars så är det dags för att inspireras av stallmiljön, min lilla ponny och jag ska skritta bort till stora paddocken och dressyra och små hoppa lite eftersom det alltid står hinder och bommar framme! :) 




Allt känns så mycket bättre!

2015-04-30 | 10:21:36 | Kategori: Allt och lite till!
För första gången på länge känner jag mig så himla "fri" i huvudet, det var inte som jag trodde att släppa all stolthet och envishet för att faktiskt låta min syster testa att tävla min ponny i hoppning eftersom jag och Priffe inte fungerar där just nu. Det blev lättare. 
Fungerar det med Anna så kommer hon att tävla honom lite och vill han inte då, ja då kan man konstatera att han inte gillar det. Men om vi utgår från att Anna löser hans osäkerhet nu. 

Jag har insett i och med detta beslutet hur mycket oro och dålig självkänsla detta med tävlandet och för höga krav har gett mig och att jag gått runt med detta hela tiden, det är som att en tung sten på mina axlar bara försvunnit, jag har hittat ett helt annat kall med Priffe, vi ska tävla dressyr och är redan anmälda i laget för div 2 till hösten! Jag låg på botten efter lilla edets tävling men hittade ljuset i tunneln lika snabbt igen

Jag kommer självklart inte släppa hopptävlandet för jag älskar det och jag tänker verkligen ge mig på det igen efter vi varit på AW tillsammans, men jag har släppt alla mål inom den grenen och vi kommer göra det för att ha kul och för att jag ska få upp självförtroendet, målen och kraven ligger hos Anna med Priffe nu, för hennes mentalitet klarar av Priffe bättre än vad jag någonsin gjort. DET känns skönt att äntligen vågat inse och erkänna det för mig själv, och det är nog det som gjort att jag känner mig fjäderlätt inombords nu, att jag trivs bättre på Priffes rygg och att stallet nu skänker mig mer glädje än vad det gjort på närmare 3 år! 


Vi blir nog inte dåliga som dressyrekipge han och jag! <3 


Hej och hå valborg!

2015-04-30 | 06:36:49 | Kategori: Allt och lite till!
Ska ni ut och partaja ikväll eller? Ha så kul, jag ska tjäna pengar istället! 
Klockan 6 på morgonen ringde klockan idag inför ett jobb jag blev inringd till igår, och jag jobbar fram till 17:00, och då är jag hemma runt 18-18:30, upp till hästen är det som gäller då och efter det lär jag vara så gott som stendöd... 

Menmen, jag kunde verkligen inte tacka nej till det för att festa liksom, det är pengar och pengar behövs om man har häst haha! 

Det kommer bli grymt i sommar verkligen, för på något sätt så har jag lyckats från att inte ha något jobb och stressat ihjäl mig inför det, nu lyckats få in foten på tre olika företag? Hur grymt är inte det! 
Det blir två restauranger och efter jag fyllt 18 i sommar, ett Volvo jobb! Jag lär vara dem blekaste men rikaste ungdomen i Torslanda, om nu allt går som på räls, vilket det sällan gör men måste göra nu, tycker jag är värd det haha! :) 










Tråkig stämning..

2015-04-29 | 20:17:52 | Kategori: Allt och lite till!
Idag fick vi tyvärr avliva min fina katt. Hennes lilla kropp orkade inte mer och det bästa var att låta henne somna in för att slippa ha ont. Det kändes jättetungt och jag stod och klappade henne under hela processen, med Pappa och Anna. Det var faktiskt lite fint alltihopa, hon somnade in så fridfullt och lugnt, man såg nästan hur alla plågor försvann ifrån henne, nästan som om hon sa Tack! 


Godnatt älskade Miss modig! 



Tisdag!

2015-04-28 | 15:48:15 | Kategori: Allt och lite till!
Hej och hå! Jag har varit hemma från skolan en stund och ska aldeles strax dra på mig springskorna, jag tror äntligen kroppen min fått bukt på hostan så då är det ju bara att köra hårt haha! 

Efter springturen ska jag promenera med Priffe också, han ska få gå bort träningsvärk och slaggprodukter, idag blir det dock träns och kedja eller repgrimma på min Toker, han var galen sist jag promenerad honom haha! 




Ett bollplank!

2015-04-27 | 22:46:13 | Kategori: Allt och lite till!
Varför jag har tagit beslutet om att sluta tävla Priffe i hoppningen i ett litet tag framöver är för att jag inte orkar längre helt enkelt, det tär alldeles för mycket på mitt självförtroende och jag väljer att lyssna på min ponny som kanske inte tycker det är jättekul att tävla.
I söndags var jag iväg i lilla Edet och tävlade varav första klassen blev 8 fel, men det kändes grymt bra ändå eftersom han gick att påverka och jag blev varken passiv eller nervig, det var en runda som kändes bra, andra klassen ville han verkligen inte, jag gick in med självförtroende från första klassen och en grym framhoppning och jag kände att båda två var på hugget, vi hoppade första hindret grymt sen så ville han inte mer, ju mer jag gick på ju mer började han galoppera baklänges nästan, det gick inte att göra någonting!!! Han ville verkligen inte.
Så Anna ska pröva tävla honom 2-3 tävlingar för att se om det går, gör det inte det så kan jag konstatera att Priffe inte trivs med att tävla i hoppning, och jag har tillräckligt mycket hjärta att lyssna på honom! 

Vi kommer att fortsätta träna och vi kommer att åka till AW i Skåne för att ha kul för han älskar att hoppa det gör han verkligen, han trivs bara inte på tävlingsbanan med mig på, hemma gör han nämligen allt för mig, altså ALLT! 

Så igår var det fantastiskt bra att träna för Reine och prata igenom allt och han tyckte min plan var lysande att tävla i dressyr och låta Anna som är tuffare och har mer självförtroende än mig att pröva tävla honom för att se hur mycket av hans "tävlingsfobi" som kommer från mig, sedan tyckte han definitivt inte att jag skulle ge upp alls, utan att jag ska ge mig på det igen efter AW för att han tror på oss och tror att vi fixar det, speciellt om Anna lyckas ge honom lite självförtroende och få bort hans rädsla för nya intryck så han fokuserar på uppgiften. 

Planen finns där och nu är några starter inplanerade för dressyrtävling och också en plan på att starta La i mitten av sommaren! Grymt va?! 
Det blir en dressyrtävlings-outfit som består av så mycket hopputrustning man kan hitta, jag äger inte ens ett par vita benlindor eller ett funktionsdugligt schabrak ens haha! 




Jag vet ju att vi kan, för vi har gjort det förut. Men ibland så kommer motgångarna oftare än framgångarna och att jag ens orkat kämpa i tre år redan är sjukt, och ännu har jag inte slutat, jag väljer bara att gå en helt annan väg för att hitta glimten av framgång, jag har hittat den några gånger och det är därför jag inte gett upp. Vi kommer stå högst upp på våran egen prispall en dag, det är den dagen jag släpper all oro, press och ångest och den dagen jag och Priffe gör saker för att det är kul för stunden, för att vi vill tävla eller för att vi vill rida ut, inte för prestationen eller framtiden. 

nu kör vi!

2015-04-27 | 17:50:16 | Kategori:
Från och med idag lägger jag hopptävlingar på hyllan för min och Priffe del! Vi hoppar hemma för att det är kul och satsar fullt ut på att tävla dressyr istället, Min syster Anna ska testa tävla honom i hoppning några gånger! 

Min och Priffes första dressyrtävling ska planeras in idag med Reine och vad jag vet om vad vi pratat om innan är han inom en snar framtid startklar för La p1, så utbildad trodde ni inte han var va? Lite finslipa på den förvända galoppen och de sidförande så kommer vi kunna starta om någon månad eller två :) 
Känns så JÄVLA skönt att äntligen ha tagit ett beslut som känns bra för mig och Priffe! 


Guldstund!

2015-04-23 | 09:12:23 | Kategori: Allt och lite till!
Jag kommer inte vara med på gympan idag heller pga hostan jag har, så det blev att gå upp tidigt för att plugga istället! Har fått klart en hel inlämning nu, så nu sitter jag och slappnar av en stund med frukost och grönt te! 


Gårdagens träning för Christisn har blandade resultat, problemen vi har dök ju upp vilket var bra så jag får hjälp med det vilket jag också fick men det hade ju varit roligt om han bara hade skött sig haha! 
Men, mest erfarenheter får man när problemen visar sig och man får verktyg att jobba med. ska förhoppningsvis åka dit nästanästa onsdag igen iallafall. 

Några saker jag ska tänka på är att inte bli passiv och hitta rytmen, ha en jävla galopp i honom och att han ska svara för skänkeln, han gör ju det, men man kan säga att han ska ha lite mer respekt för min hjälp så att han även lyssnar på mig när han "låser" sig lite innan hinder. 
Sista rundan vi gjorde var riktigt bra hursomhelst, och jag måste ta med mig den ritten till lilla Edet. Sen är han svårpåverkad på tävling och han stänger av väldigt mycket ibland och då känns det på något sätt hopplöst, men så kommer jag andra gången efter att han stannat och hoppar det som ingenting, det är frustrerande om något. 
Så samtidigt som jag ska rida på som fan och vara tuff mot honom, så ska jag inte vara passiv och få honom avslappnad, så det är som jag sagt innan, den balansgången som jag måste hitta fram till och det kan man väll säga att jag gjorde sista rundan. 

Hejhej!

2015-04-22 | 15:38:47 | Kategori: Allt och lite till!
Just nu har jag varit hemma ett tag och tagit hand om min lilla kisse, stackarn har vi fått tvinga i mat... Enligt veterinärerna ska vi göra allt för att hon ska äta då det hjälper hennes lilla kropp, hon får ju aptitretande tabletter så hon ska äta, får hon inte dom så mår hon illa pga njurarna, förhoppningsvis blir det bättre snart så hon slipper allt detta med medicinerna, förövrigt börjar hon piggna till igen, lite dålig balans men annars mår hon nog helt okej efter omständigheterna! 

Men nog om min ena ögonsten här i livet, och mer om min andra, runt halv  sju rullar transporten mot hoppträning. Ska blir riktig kul och jag har inte hopptränat för tränare på nästan 2 månader nu när Augusta har varit iväg med sina hästar och tävlat! Dock kommer jag ju träna för Christian idag, sen blir det nig lite blandat med Christian och August framöver! :) 

Innan jag ska upp till stallet ska jag iallafall ta mig ut på en liten prövorunda och springa/gå. Jag har varit sjukt hostig det senaste men det börjar avta så ska ut och prova om det går utan att jag hostar, annars blir det att gå hela vägen istället :) 




Smutsig häst...

2015-04-21 | 14:39:38 | Kategori: Allt och lite till!
Under dagen som gått kommat på lite av grejerna jag tänkt göra idag, och det det första jag kom på var i ren panik TVÄTTA PRIFFE! 
Det är ju förtusan träning i rogstorp imorgon, jag kan ju inte komma dit med honom som han ser ut nu, vågar ju inte ens lägga upp bilder på bloggen liksom.. Han är ett enda stort dammoln med päls och man åt alla håll och kanter, älskar perioden utan täcke... hehe! 
Leran är ju inte direkt som inpackning åt pälsen eller manen för den delen, inte heller för svansen! Så det blir att först tvätta med grumme såpa och sedan lite skimmelschampoo så han blir lite mjuk också! :) 




Några vanor jag har!

2015-04-21 | 11:41:21 | Kategori: Allt och lite till!
* Jag kan inte gå en morgon utan att ha ätit min havregrynsgröt, måste verkligen äta det varje morgon för att det är den bästa frukosten någonsin! Helst med banan och kanel eller frysta hallon och hallonkvarg! Mums! 

* Innan jag ens kan tänka på att plugga måste det vara rent och snyggt runt omkring mig, mitt rum måste vara städat annars får jag panik och sitter och tänker på det istället 

* Att inte gå upp klockan 6-7 på morgonen har blivit svårare för mig än att ligga kvar i sängen och dröna. Det bästa som finns är att verkligen gå upp tidigt ha hela dagen på sig och känna sig pigg.

* Jag drar aldrig upp stigbyglarna, altså aldrig någonsin med tanke på att jag har soft up som är lite knixigare att få fast, däremot plockar jag av dom om vi t.ex. Åker transport korta sträckor med sadeln på i transporten, eftersom det bara är att haka på dom igen eller andra tillfällen det är en stor säkerhetsrisk att ha dom på. 

* Listor är någonting jag gör hela tiden, eller jag skriver så otroligt mycket överhuvudtaget, skriver ner allt, antecknar allt jag tänker på (nästan) har skrivhäften som är fulla med olika planer, listor och längre texter som är ett sätt för mig att rensa hjärnan på sådant som jag inte skriver här, medans listorna och planerna är många som ni har fått ta del av under åren, mycket på utrustning jag vill ha, planer med Priffe, veckoscheman, ekonomiska planer och allt ni kan tänka er haha, det är som ett beroende! 




Hallihallå!

2015-04-21 | 07:18:12 | Kategori: Allt och lite till!
Ny dag med nya möjligheter!

En mer cheesy fras går nog inte att börja ett blogginlägg men visst stämmer det lite, man släpper allt som var dåligt under gårdagen, tar med det bra och startar en ny dag med positiv energi, och för att ta med mig något bra från gårdagen måste det vara ridpasset på Priffe som gick galet bra! Fick verkligen igenom hela honom och vi dansade fram i slutet! Fantastiskt kul! 
Pricken över i:et måste också vara att jag fick in den där inlämningen som nästan låg lite på samvetet, bara tre små jävlar kvar nu som verkligen ligger och gnager på stress-stubinen 
Den andra högen som jag har kvar från 1:an tar vi någon annan dag/vecka/år målet för iår är att bli klar med allt ifrån tvåan! Bra planering och mål där Emelie! Applåder till mig själv...

Annars, idag då? Inte den blekaste aning om vad jag har att göra idag hade egentligen massor med tanke på att jag under hela gårkvällen gick och grubblade och stressade upp mig inför allt jag ska göra idag men jag har glömt av allt, 
det är nästan lite skönt att vakna upp utan att komma ihåg ett smack! Snacka om problem solver! 
Men nåväl något vettigt ska jag nog komma på! Bloggen ska hur som helst uppdateras! :) 






Typ tråkigt..

2015-04-20 | 16:15:07 | Kategori: Allt och lite till!
Fick ta det jobbigaste beslutet någonsin förut, med att ställa in dagens dressyrträning..... Det svämmar över med skoluppgifter här hemma vilket suger, och för första gången någonsin i mitt liv prioriteras en inlämning som jag måste göra klart idag. Det känns så tråkigt eftersom förra träningen också blev inställd då Reine skulle på möte. Menmen ibland blir det såhär, och jag får se fram emot att få åka till rogstorp på onsdag! :) 




Adielsson motorsport Event!

2015-04-20 | 16:03:44 | Kategori: Allt och lite till!
Nu under våren, sommaren och tidiga hösten så kommer det nämnas en hel del om event här på bloggen då jag jobbar med det, så jag tänkte förklara lite för er vad det handlar om så ni vet vad jag gör när jag skriver om bilar som ska tvättas och event som ska styras upp! :) 

För några år sedan startade min pappa upp sin ide om att hålla event med folkracebilar (googla folkrace om ni är nyfikna om vad det är) 
Där företag och privatpersoner kommer till oss där vi hyr en grusbana på Torslanda motrosportsklubb och får köra ett par äldre Volvo 740 bilar som är ogjorda till folkracebilar, personerna får köra olika heat som vi tar tid på och det blir som en tävling. Vi tar ibland även in flera olika sorters motorredskap för de företag som önskar ännu lite mer. 



Nu i snart ett år har pappa börjat ge mig, min syster och bror mer och mer ansvar över detta "dotterbolag" till hans företag (bilverkstad)  detta är superkul och på lördag är det första gången vi tre ska hålla i det helt själva utan att pappa är med. 
Pengarna vi drar in går till rally (min bror) och hästkassa till mig och Anna plus att vi tjänar pengar själva. 
Det blir jättebra nu när vi har massor av event på gång för hästkassan växer och vi tar pengar därifrån såfort vi behöver till tävlingsstarter, kraftfoder, träningar och andra kostnader som är mer utströdda än de helt fast kostnaderna! Det är ett kanonbra system! 

Detta är vad jag menar att vi håller på med när jag skriver om event och bilar som ska tvättas (bilarna är inte rena efter några varv...) och allt som hör därtill! :) 





Priffes vecka!

2015-04-20 | 11:49:44 | Kategori: Allt och lite till!
Måndag: Reine träning

Tisdag: lugnt trimm eller tömkörning för det blir han så otroligt "genomriden" av, det blir ett bra upplägg inför hoppträningen

Onsdag: hoppträning i rogstorp för Christian Bengtsson, jag tränade för honom ganska direkt när jag fick hem Priffe fast i dressyren, och nu ska jag träna för honom igen efter nästan 1,5-2 år, tror C kommer tycka vi utvecklats Väääääldigt mycket sen sist han såg oss haha! ;) vi har ju tränat en hel del under åren! 

Torsdag: Här blir det en härlig uteritt på schemat.

Fredag: trimmtrimm i manegen, inte jättetufft pass så utan mer checka av och känna igenom sidorna på honom

Lördag: rider i paddocken och tar lite små språng för att kolla så allt känns bra, självklart låga hinder och mer checka av. 

Söndag: Tävling i lilla edet för mig och min syrra med racerponnysarna! Jag hoppar Ld och Lc, Anna hoppar Lc och Lb. Så jag och Priffe jobbar på mer rutin och kämpar på som vanligt med våra rundor medans Anna och Debbie kör lite uppvärmnings starter som första start för året! :)