Rädda grävling!

2015-06-30 | 21:20:32 | Kategori: Allt och lite till!



Denna lilla stackaren hade snurrat in sig i staketet till en av sommarhagarna i stallet... Hatar när saker händer små djur, den har nog suttit där i något dygn, då ni ser all uppriven mark runt om, det har varit gräs runt om hela stolpen! Stackars lilla djur, men efter en stund kom djurambulansen och stallägaren plus djurvårdaren slängde på sig enorma handskar och påbörjade räddningen, det slutade lyckligt och han sprang iväg! <3

Tjosan!

2015-06-30 | 17:03:32 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag kommit hem från jobbet, jag ska slänga i mig lite mat, gå upp till stallet och senare kanske åka in till stan med Mamma, hittade en klänning som jag ska kolla på ;) men först av allt är det lite mat som gäller för att få lite energi! 

Priffe ska sedan ridas ut en lång skrittrunda! Tycker det är viktigt att han måste återhämta sig lika mycket mentalt som fysiskt efter en tuff vecka, med ny miljö och egentligen alldeles för mycket intryck för hans huvud, ska han klara av att åka till Strömstad om sisådär 15 dagar, gäller det att han är mentalt återställd och fått tänka igenom allt som hänt, med långa dagar och nätter i hagen samt helt kravlösa skritt promenader och ridturer på samma ridvägar han gått på i tre år. Inget nytt. 

Och efter Strömstad ska han få trappa ner i två veckor för att sedan stå och skrota hela Augusti, kan kännas riktigt trist att behöva "ställa av" honom, men både hans kropp och knopp behöver det, det hade varit roligast för mig att hålla igång honom hela sommaren och kunnat tävla hela sommaren och hösten, men självklart går hästen alltid före mina egna behov, och nu behöver Priffe få ta det lugnt och jag tror det kommer göra otroligt gott för honom att få skrota lite, hans kropp kommer må bra av det och framförallt hans huvud kommer må bra av att få vara vildhäst i tre-fyra veckor! 





Bilder AW

2015-06-30 | 12:53:55 | Kategori: Allt och lite till!








Inte blir det lugnare..

2015-06-29 | 18:11:45 | Kategori: Allt och lite till!
Jag kommer att jobba hela denna veckan, helst hade jag velat ta det lugnt efterssom jag känner att förkyldning och trötthet efter Skåne hänger efter mig.. Sen jobbar jag ju helg också så jag är inte ledig någonting denna veckan och jag fyller 18 på söndag, så det blir nog inte mer sömn för det liksom... Men en sak är säker, det är tusen gånger bättre att tjäna massa pengar än att vara hemma på dagarna och ligga i solen! 

Bloggen kommer vara fullt igång såklart, har hur mycket inspiration som helst och jag har önskat mig ett nytt objektiv till min födelsedag.... Det kommer bli så fina bilder här framöver! (Om jag inte får det kommer jag köpa det själv hehe) 
Och om inte annat så har jag massa bilder att visa från AW på mig och min fina lilla ponnyskrutt! ;)




 

Helgen!

2015-06-29 | 17:48:46 | Kategori: Allt och lite till!




Underbara gosevännerna! I lördags var vi ute och käkade och idag gick vi på stan en stund och man saknar som redan, jag älskar vänner som man verkligen kan vara sig själv till hundra procent med och inte behöver tänka på något! 

Ska försöka se om jag kan få ledigt på jobbet och åka ner till Falsterbo med dom, något jag inte vill missa haha <3 

De sista dagarna i Skåne!

2015-06-29 | 17:44:44 | Kategori: Allt och lite till!
De två sista dagarna blev väldigt mycket för Priffe, han var trött mentalt, så tog det bara lugnt och struntade i Pay and jumpen, för det skedde också en incident med en tränare som inte gjorde gott för Priffe, tyvärr, men vi hoppade en liten bana själva med bara Anna wemlert som äger stället på lördags morgonen medans alla andra städade, och självförtroendet började komma tillbaka hos Priffe och mig igen! 

Veckan var annars heeeelt amazing och så mycket jag har lärt mig, gjort och fått med mig gjorde att lägret helt klart var värt alla tusenlappar. Pether träningarna har jag numera väldigt varmt om hjärtat och hans ord kommer alltid vara med mig, fick desutom hans bok, som jag snart har läst ut.. Heheh fantastiskt bra skriven och det står så bra grejer i den, man lär sig lika mycket att läsa i sig kunskap som att träna för tränare, sålänge man tolkar det ordentligt och har med sig det såfort man sitter upp, bara igår när jag bara skrittade ut tänkte jag på det, boken handlar om det viktigaste av allt - hästens grundarbete! Älskar det!! 




Det är sorgligt.

2015-06-28 | 17:00:43 | Kategori: Allt och lite till!
Jag tänker inte ursäkta, den dåliga bloggningen, en fantastiskt fin vän till mig och många andra gick i fredags bort från oss. 
Många har säkert inte missat det då det står lite överallt! 
I samband med meetinget i björbäck, fick hon hästen över sig och gick bort. 
Minnesstunden var något utav det tuffaste men finaste jag varit med på, hon var den gladaste människan i hela världen, varför ska alltid Gud ta dom först? 
Kramade om hennes närmsta vänner och försökte ge så mycket styrka som möjligt samtidigt som tårarna rann på mina egna kinder. Det är så förfärligt orättvist, men livets gång är livets gång, och ödet bestämde sig för att FinaFina Hanna skulle försvinna från oss alldeles för tidigt. Det är bara sorgligt. 





Bilder och analyser Torsdagen

2015-06-26 | 14:40:42 | Kategori: Allt och lite till!
Gårdagens träningar bestod av hoppning för Pether och senare på kvällen Derby träning för Mattias Gårdlund. 
Hoppträningen gick bra, faktiskt riktigt bra, jag var är ju lite halvkass och trött i kroppen efter mitt hemska förkyldningsanfall så huvudet var inte riktigt på skafft och banan satt inte helt så jag la lite volter lite förvirrat här och där, men inte var det några som helst problem, Priffe hoppade kanonbra och jag var nöjd! :)) 

Derbyträningen har helt klart varit hela veckans höjdpunkt, DET VAR SÅÅ KUL!! Priffe var superduktig och faktiskt väldigt modig, och jag med måste jag få säga, fast, det var inte alls så läskigt som jag trodde det skulle vara att hoppa alla de fasta hinderna, som en stenmur t.ex, så jag och Priffe överträffade oss själva och växte otroligt mycket under den träningen, det var fantastiskt! 
Här kommer lite bilder från derbyt:






Sista bilder är inte från derbyt, men den va fin ;))))) 

Filmer kommer också dyka upp från derbyt:) 


Bilbomber på G

2015-06-25 | 17:28:14 | Kategori: Allt och lite till!



AW

2015-06-25 | 08:31:51 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag missat skriva här litegrann men jag har varit svinsjuk i typ två dagar och nu börjar det bli bättre! Självklart har jag ridit ändå och i förrgår hade vi ett markarbetspass på dagen som gick hur bra som helst och på kvällen hade vi ett hopp-pass där vi hade lite linjer och vattenmattor, den runda vattenmattan ville han verkligen inte hoppa, så tillslut var det travhopp som gällde och efter det så behövde jag bara rida himla tufft mot det, den stora vattenmattan hoppade han direkt med en liten snärt av dressyrspöt på rumpan, det var i en kombination allting blev dåligt, det var hinder a och b sedan tre galoppsprång till en oxer, jag hade noll koll på vad jag gjorde och han stannade gång på gång på oxern för att jag jagade på honom... Kände mig helt klart värdelös och som en nybörjare verkligen... Sen så satt jag hela kvällen och analyserade två filmer, en där jag verkligen gör allt fel och en där jag gör rätt, sitter upp, har han mellan hand och skänkel och kan driva på honom utan att han blir lång och springer iväg, som han gör under filmen innan och det blir fler än tre galoppsprång för att han tappar all balans och börjar små trippa innan oxern för att jag släpper allt och jagar på honom...rätt, fel, rätt, fel, rätt, fel, lär dig av misstagen och släpp dom. Tror nog den rätta ridningen sitter i inför nästa gång... Nu när jag präntat in det i huvudet och fått självförtroende efter att ha kollat på den bra filmen under hela gårdagen och raderat dom dåliga, ingen mening att ha kvar dom längre! ;) 

Gårdagens pass för självaste Pether Markne gick bra, det var markarbete och det handlade om noggrannhet, balans och galopp, det är helt sjukt vad noggrann han är. Det var tre bockar på rad, där man kunde få in fyra eller fem galoppsprång, och om hästen inte gick i samma galopp efter varje språng, då var det skritt direkt och göra om som gällde. Tillslut gick det bra och Pether tyckte jag skulle vara nöjd. Idag ska vi fortsätta med samma övning plus lite hoppning. Jag frågade en massa frågor om saker jag ville få reda på, när man ändå står där med en av Sveriges bästa tränare typ... 

Ser ni mig? 

Nåväl snart är det dags för nästa pass för Pether så jag ska springa till stallet och fixa ordning oh göra Priffe fin! 
 

All kärlek är bra kärlek!

2015-06-23 | 14:20:00 | Kategori: Allt och lite till!
 
 
 
Först och främst, sorry för den cheesiga rubriken... men det är ju faktiskt sant!
 
Dessa bilder togs såklart på midsommar, och en sak vill jag lova, det krävs lite övertalning att få honom att vilja vara med på bild, han tycker det är sååååå jobbigt, men visst blir dom fina ändå! <3

Ridpass 3

2015-06-22 | 22:49:25 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag kommit in till stugan för natten och tänkte jag skulle skriva lite om veckans tredje ridpass, som då var lite mer åt hoppning! Det var skitkul och vi har hoppat kombination på 1 m och utsprånget på 105, inte helt utan stopp, då jag som sagt blir passiv när det blev högre, men för en gångs skull fick jag hjälp och så sjukt mycket pepp, den där Stefan är ju helt magisk, jag tror nu nör han har sett det mesta, så kommer jag få så mycket hjälp, dagens tips blev
- han är ju så sjukt välriden, varför använder jag inte det i hoppningen istället för att sluta rida, han sa det till mig att det är ju dumt nör jag rider så bra, att jag slutar rida bara för att det kommer upp lite hinder i vägen 
- lita på vad jag ser, ser jag min distans, så låt inte då bara Priffe springa utan, ta en rejäl check eller lägg om benen, han svarar på båda två, men släng på spöt på rumpan efterssom han är tveksam, så jag får hoppa med dressyrspö ;) 
- Tryck i galoppen, han är så lätt att få som en liten spänstig fjäder att det blir tusen gånger lättare att se avstånd. 

Jag fattar inte varför man aldrig haft en tränare som sett allt detta och trott på mig och Priffe så mycket som han gör, han sa till hon som stog och höjde när hon frågade om hur mycket, så sa han bara - tills Emelie skriker! 
Hahah sån sjukt lättsam och bestämd tränare, som verkligen lyssnar och som man verkligen vågar fråga, prata med och han ger så otroligt mycket, redan efter tredje ridpasset! 

Det var en som klickade bilder under detta passet också, så bilder kommer!!  :D 





Dag 2

2015-06-22 | 12:39:48 | Kategori: Allt och lite till!
Idag var det tidig uppstigning för att kolla ridgrupper och hagsheman, idag får dock Priffe stå inne tills senare ikväll då det är skitväder! 

Första passet på morgonen gick superbra det med, än sålänge så sköter Priffe sig helt fantastiskt bra och jag bara längtar ännu mer tills det är dags att börja hoppa! 
Stefan verkar tycka om Priffe och tycker det är en enormt fin, välriden och lydig ponny (tack Reine!) vi gjorde galoppommarna helt perfekt och han är mjuk som smör i hela kroppen! Och idag var han lite mer väntande, vilade mer på steget och det blev ännu bättre ridning! Tror Stefan märker hur mycket jag vill detta då han nämner hela tiden att jag är ambitiös och han ser hur mycket jag lyssnar på vad han säger, då jag tar åt mig och gör direkt och sedan tänker jag på det hela tiden - det är då man märker hur mycket kvar man har att lära, men också hur lätt det är med en ruskigt bra tränare! Jag kommer fan blomma den här veckan!!! 



Nu väntar vi på att få rida andra passet för idag, som kommer bestå av lite mer hopp och bom, men det är inte förens om 2,5 timmar :) 


Första dagen avklarad!

2015-06-21 | 23:10:57 | Kategori: Allt och lite till!
Efter en nästan 3.5 timmars lång bilfärd med släp så hittade vi rätt tillslut, Priffe skötte sig exemplariskt under hela färden och ingen var mer lättad än jag! 

Vi var typ här först av alla, förutom några som kommit dagen innan, så efter jag ställt ordning allt mitt och blivit hemmastadd med Priffe så började transporterna rulla in, inte blev det jättemycket prat med folk i början då man är så inne på att få ordning på allt, så jag satt på verandan till stugan jag blivit tilldelad ett bra tag innan samlingen! 
Priffe va superglad att få kompisar omkring sig såklart, och vid 19:00 red jag mitt första pass på Svealand arena för Stefan Sjögren och det gick kanon bra verkligen! 
Jag gillade att han var rakt på sak, verkligen inget mespotteri och en himla massa klocka ord som jag sög åt mig snabbt som attans! Han anpassar sig helt efter hästarna och ryttarna vilket är precis som det ska vara, så jag ser verkligen fram emot den här veckan! 

Dag ett avklarad och det känns bra och lovande - längtar tills det är dags att börja hoppa och jag vill inget hellre än att få hjälp med Priffe så jag har självklart berättat hela storyn om min knäppa ponny till Stefan, och jag vill nog helst att han under en träning ska bete sig  som när han är som "värst" (oärlig bjudning, vägrar, surar ihop) eller att jag kommer få fram den ridningen som jag får på tävling när allt skiter sig ( Passiv, slutar rida, liksom stänger av) så att det kan kommas på en jädra bra plan!! 
Eller så får det såklart gärna gå superbra hela veckan och att allting bara från ingenstans har lossat i både min och Priffes hjärna!! :))))) 






Midsommar 2015!

2015-06-21 | 11:51:42 | Kategori: Allt och lite till!




Köpte fina blommor i stan för att göra blomkrans, som jag förövningar var kung på att göra. Jag och mitt hjärta hemma hos mig! :) 





Drog efter middag hemma, till en liten fest med kompisar! Det var superroligt och självklart en hel del drinkar och dans, så imorse vaknade jag upp, inte så pigg.. Hahah ;)