Det här va de roligaste på länge!

2013-10-31 | 15:30:31 | Kategori: Allt och lite till!


Bogserat moppe med en moppe det va kul! Vi satt med telefonen innanför hjälmarna så vi kunde prata med varandra och vi va såååå rutti på detta va! Shit! 

snabbis!

2013-10-31 | 10:47:49 | Kategori: Allt och lite till!
Nu ska jag snart ta mig till tandläkaren, efter det ska jag och Linnea bogsera hennes moppe med min moppe hem till mig, haha lite Yolo på den eller nått ;) den har gått sönder så vi ska fixa ihop den igen och efter det ska hästarna få kärlek
Vi ska även se om vi kan hitta på något kul ikväll får se vad vi hittar! Haha :) 

Ha de sålänge! 






Priffes schema resten av veckan!

2013-10-31 | 10:41:26 | Kategori: Allt och lite till!
Idag: skrittas ut

Fredag: först kort uteritt sen blir det att rida igenom honom lite lätt i paddocken

Lördag: gamla ägaren kommer och hälsar på så då rider jag i paddocken och så ska Maria rida honom också har jag bestämt!

Söndag: Första hoppträningen på 5 veckor :D 




Så är Priffe att hoppa!

2013-10-31 | 10:28:53 | Kategori: Allt och lite till!
Om jag hoppar Priffe på hemmaplan är han pigg och han blir bara piggare ju säkrare och duktigare han blir i hoppningen! Jag tycker det är jättekul men han lyssnar VÄLDIGT bra på mig då han är väldigt välriden, gas och broms fungerar men sen kan han ju få sina ryck efter hindrerna - känns som han blir överexalterad och inte vet vad han ska ta vägen hahaha! 

Är jag på "bortaplan" är han mer reserverad, ni ser ju stora skillnaden mellan videon jag la upp igår och videon från pay and jumpen, han tycker det är lite läskigt, står emot lite "kan jag lita på dig emelie" han får mer och mer förtroende för mig och sig själv hela tiden men det kaaaan ju vara farligt? 
Första rundan stog han ju emot mycket andra mycket mindre hade man hoppat en tredje hade det varit tjofaderittanlambo! 


Priffe brukar ta stora språng och vill ha eftergift men inte så man tappar kontakten helt i munnen, då får han problem med balansen efteråt, men man får inte ta i munnen på honom innan eller under språnget, mixtrat du med honom innan hindret kommer man komma fel på hindret - Priffe kan taxera själv p.g.a att jag aldrig har lagt mig i och hjälpt hitta en avsprångspunkt. Det har han lärt sig på och på så sätt är han mycket lätt att hoppa OM man har lite is i magen ;) alltså har han stora luftiga språng och man håller jämnt stöd i båda tyglarna hela tiden med lätt eftergift - då kan man hoppa Priffe utan problem - han är så okomplicerad, mitt störta mål med Priffe, att utbilda honom till en så okomlplicerad och lätt ponny som möjligt. Jag lyckas riktigt bra! 




AWSOME!

2013-10-30 | 18:56:38 | Kategori: videor

Haha snacka om en lite pigg ponny! Kolla hela klippet så får ni se ;)


Hej!

2013-10-29 | 20:05:28 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga. Så ja nu får det bli så!
 Men tänk på detta:




.

2013-10-28 | 17:36:29 | Kategori: Allt och lite till!


Jag vet inte om jag fortsätter att blogga, jag tycker det är tråkig respons eller ingen alls på den här bloggen! Känns ovärt då! 
För ett tag sedan frågade jag om challenges, jag fick inte en enda förutom av min kompis och då känner jag bara "jaha? Här försökte man hitta på nått kul..... 
Frågar jag om ni vill läsa om nått speciellt, lär väll ingen ge mig förslag eller? Tråkigt när man ändå har tillräckligt med läsare på bloggen för att få lite respons, så är det helt dött! 



Söndagsplaner!

2013-10-27 | 09:03:53 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har bestämt att jag ska vara klar med hästarna innan fyra, Priffe, Linus och Winnetoo! Jag har haft utsläpp i stallet så då gjorde jag Priffes grejer! Puh, hästar är minsann tidskrävande! 

Varför jag vill vara klar innan kl 4 är för att jag har insläpp och sen ska jag ut och härja med kompisar all night! Haha jag har ju lov nu så man får ju passa på! 




P&J

2013-10-27 | 08:23:15 | Kategori: videor

Första klassen står han emot lite, andra, ja då har han ju sätt alla hinder så det var bättre!


Kvalitetstid med prinsen!

2013-10-27 | 07:44:32 | Kategori: Allt och lite till!


Han käkar sin morgonmat, jag käkar min medtagna frukost - frukostdejt ju! 
Haha så ensamt! 



Pay and jump 26/10

2013-10-26 | 21:11:43 | Kategori: Allt och lite till!
Snabbt förklarat! 
SÅ stolt över min ponny!!! En vägran i vardera klass, jag tar på mig dom, samma hinder i båda annars var han superduktig! 


För er som vill läsa utförligt: 
Allt började med totalt kaos, vi var 
försenade dit, hann inte gå banan ordentligt, hann bara in och kolla läget och var/hur hindrerna stog, små sprang lite från ettan o.s.v på framhoppningen var han seg och okoncentrerad, som han alltid blir bland fler hästar, men sen väl inne på banan så var han så duktig, det stog lite läskiga grejer i ena hörnet så vi tog det i trav runt där, jag glömde banan en gång så jag fick lägga en volt lite sånt som man kan göra utan problem på träningstävling! 

Första klassen stog han emot lite, hindrena kan ju vara farliga men jag res på och det blev en vägran bara! Förra pay and jumpen vägrade han hu på 5 hinder + att jag ramla av så jag var mycket stolt över honom! 

Andra klassen var han mycket mer fram lite trött bara, han hade ju sätt hindrena och sånt så det var klockrent, dock vägrade han på samma hinder som i första klassen! Jag red tyvärr lika slarvigt mot det båda gångerna så jag tar på mig det! 
Kunde inte låta bli att köpa med mig en rosett även fast vi inte nollade, jag tyckte han var värd den och en hel låda till egentligen..






Bilder från filmerna som kommer upp imorgon :) 

Nästa pay and jump ska jag hoppa 70&80 nu har jag hoppat honom på 60 och 70&70 så nästa gång tar vi 70&80 cm! Hihi det är så bekvämt lågt! :) 



Sååå stolt över min ponny!

2013-10-26 | 17:06:28 | Kategori: Allt och lite till!
Filmer och lite bilder kommer senare!!

Godmorgon,

2013-10-26 | 09:52:21 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har lyckats sova lite förlänge idag, men Gud så skönt det var! 
Jag har Winnetoo, Costner och Priffe att ha hand om idag och Priffe ska jag ju hoppa med, men jag känner att det inte varit fel att gå upp lite tidigare för att hinna med allt! :) 


Förresten så vill jag ha snö NU! Jag har tittat på massa vinterbilder och det är ju så mysigt med snö! Så för min del kan det vara snö hela hösten och vintern, synd bara att jag typ kan glömma det i detta regniga landet haha! :) 



Hihi jag är taggad!

2013-10-25 | 20:27:24 | Kategori: Allt och lite till!
Priffe idag var riktigt duktig! Jag drog fram en mur och hoppade med honom, trav och galoppbommar! Han var mycket duktig och pigg! Jag fick en riktigt go känsla och känner mig taggad till imorgon! 


Första start imorgon är kl 2 tror jag, och idag tvättade jag hans svans som bestod av lera och kvistar, jag bryr mig aldrig om hans svans så den ser ut sån tills jag tvättar igenom den 2-4 gånger i månaden, jag tror det sliter mindre, men jag bryr mig inte om lädret och sånt, tvättade bara hans benskydd och drar snabbt över stövlar och tränset imorgon! 

Tjoho!

2013-10-25 | 16:28:23 | Kategori: Allt och lite till!
Jag är anmäld till en Pay and jump med Priffe IMORGON nu haha
Såå taggad jag kommer att hoppa 70&70cm men går det riktigt bra på första klassen så kanske jag hoppar 70&80 cm jag menar det är så jag kan trava runt hahaha! Men lätt ska det vara! 

Så nu ska jag upp och trimma Priffe med lite lätt markarbete, kolla gas, broms och få han ordentligt riden! :) såå kul!