Lite stressad!

2014-09-30 | 17:22:14 | Kategori: Allt och lite till!
Jag känner mig lite stressad för tillfället, Priffes grejer är gjorda och en kladdkaka är bakad men jag har varken hunnit rida Priffe eller pluggat. Kanske för att jag sitter och bloggar nu för det är roligare än att plugga... Priffe kan jag alltid ta ikväll efter mötet, det gör inget. Men jag borde plugga till provet som vi har imorgon. Jag kan det bra men känner definitivt behov av repetition... 

Annars är det hela 45 minuter kvar tills jag ska till mötet, så kanske onödigt att stressa. Dock vill jag vara där lite tidigare och få koll på lite grejer innan folket dyker upp. 
Jag gillar verkligen att hålla i US och jag har alltid gillat sådant, som att vara i elevråd och få gå på möten "som en viktig person" med flera andras åsikter med mig, men när jag gick i låg-och högstadiet vågade jag aldrig räcka upp handen för att bli elevrådsrepresentant eller representant för klassen. Men när vi skulle ta fram en ny ordförande så för att grymma Mathilda skulle flytta till huvudstaden "räckte jag upp handen" och det är jag glad att jag gjorde för en gångs skull, dels för att jag tycker det är superkul och att det är bra för klubben med en fungerande ungdomssektion 






I skolan nu

2014-09-30 | 11:35:49 | Kategori: Allt och lite till!
Just nu sitter jag i skolan och väntar på att få åka hem.. Men det är en hel lektion till innan jag slutar. Det är så segt! Jag försöker så gott det går o skolan, det gör jag verkligen. Men jag är inte en skolfantast och jag tycker inte alltid det är så kul, idag är det en sådan dag. Vill helst bara åka hem, rida hästarna och blogga, det är lite mer min grej ;) haha

Men när jag kommit hem är det ingen ro alls, jag måste skynda mig till stallet, mocka och rida för att sedan hem och baka inför Us - mötet idag. Jag är ordförande i Torslanda ridklubbs ungdomssektion, så första mötet efter sommaren får man la bjuda till lite och baka haha ;) 



två från sommaren!

2014-09-29 | 12:23:00 | Kategori:
 

Altså midsommar, det var en galet rolig dag och natt... saknar sommaren lite när jag gick igenom bilderna från sommaren.. men dessa två fick bli mina tillbakablickar..
den andra är från Räkanhoppet som dels var jobbigt, men som å andra sidan var en lärdom och det var så kul att få vara iväg med Anna, Pappa och Priffe, även fast jag och Anna gick varandra på nerverna haha!

Godmorgon sunshines!

2014-09-29 | 07:11:00 | Kategori: Allt och lite till!
Måndag morgon igen, ännu en vecka som flugit förbi och ännu en på gång, tiden går allt för fort och kallare blir det!
men att ha häst under höstmånaderna är faktisk gött tycker jag, man sitter inte bara inne utan man har något att göra, och visst är det lite mysigt att stå i stallet och pyssla när det regnar utanför.. sen så älskar jag att rida i regn, fråga inte varför, det bara är så haha!
men det är väldigt behagligt, på sommaren är det lite för varmt, men jag hade kanske inte tackat nej till någon sommarmånad till. Speciellt nu när man ska upp tidigt till skolan och man fryser så man skallrar tänderna på busshållsplatsen, kan liksom inte riktigt släppa taget om min bruna mockajacka riktigt än.. men det är nog dags att hänga in den i garderoben snart!
 
Annars tror jag att det kommer bli en helt okej dag, inte allt för mycket att göra, och som alltid på måndagar är det Reine träning! det förgyller mina måndagar att få stå och göra ponnyn fin och sedan matcha ihop en fin outfit och gå bort till manegen och rida ett dunderpass som det nästan alltid bli för Reine, och igår när han dessutom gick superbra kommer det Priffe kännas fantastiskt fin idag!
 
 
Åh ni anar inte hur mycket jag saknar min älskade Bobby, går inte en dag utan att jag tänker på honom, han som var en gammal cirkusponny i de flestas ögon från början, men som var min bästa vän, ridponny och soulmate. han blev verkligen en fantastisk ponny, som bokstavligen talat jag fick kämpa med till blod, svett, tårar och brutna fingrar, men jag lovar varje droppe var det värt och vi blev ett dundrans team han och jag!
 
 

godkväll

2014-09-28 | 20:10:00 | Kategori: Allt och lite till!
det blev att rida både Otto och priffe idag igen och det gick verkligen konon bra! men efter stället fick jag skynda mig hemma och göra mig iordning och nu sitter jag på bussen påväg för att träffa lite kompisar, efter det ska jag hem och sova och jag slår vad om att jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden asså, så trött nu egentligen! haha men men kompistid är aldrig fel!
 
 

Hej!

2014-09-28 | 15:02:44 | Kategori: Allt och lite till!
Vad ska man skriva en söndag som denna, trött som få efter att ha varit ute till halv tre, det var verkligen superkul, och vi var väldigt många personer, tror det var 8 fulla bilar som vi åkte runt i göteborg och dampade, käkade på max, var på race och lyssnade på massa musik! 
men idag var tanken att jag skulle gå upp tidigt och ta mig upp till Priffe och rida honom på morgonen, hur tror ni det gick med det? 
precis!
inte så bra!
men jag är vaken nu iaf och efter en del tv-tittande under dagen ska jag dra på mig ridkläderna och gå upp till Priffeploppen! tänkte jag skulle lägga fram för lite markarbete. 
hans grejer är redan gjorda iaf, för det gjorde Rebecka imorse. 
 
 
 

Fina Otto!

2014-09-28 | 11:57:00 | Kategori: bilder
 

Sep. 28, 2014

2014-09-28 | 02:43:06 | Kategori: Allt och lite till!

Lång stalldag!

2014-09-27 | 20:52:15 | Kategori: ridpass
 
 
Både Otto och Priffe är ridna, allt är i sin ordning och det var så härligt att andas massa häst, i nära fem timmar! men nu är jag äntligen hemma, eller ja äntligen och äntligen. hade nog inte haft några som helst problem att vara där i fem timmar till! det finns inte mycket här i världen som gör mig mer lycklig och lugn som att strosa runt bland hästarna! De båda huliganerna gick dessutom väldigt bra!
 
klickade även lite fina bilder på dom, Otto är väldigt fotogenisk också, han ställer sig och står stilla, posar och tar fram öronen, till skillnad från Priffe som ska kolla på precis allting åt fel håll, och sedan bara vandrar iväg..
 
Ja ni ser ju, kan inte gå många meter ifrån honom innan han ska gå efter, så fick änna backa fort, ta bilden och sedan ställa tillbaka honom! haha det är svårt att fota en hel outfit på honom minnsann, men ni ser ju att han är klädd i vinrött, som blivit höstens favorit färg! superduper fint!
 
Otto ställer iaf fint upp på bild!
 
 

Stallet time!

2014-09-27 | 15:47:31 | Kategori: Allt och lite till!
Nu är det dags för mig att ta mig till stallet, både Otto och Priffe ska ridas och fixas, funderar även på att tvätta Priffe efter jag ridit honom, han är så smutsig så! 

Med Priffe rider jag i Paddocken, och Otto hade jag tänkt en uteritt! 




Bra hoppövningar!

2014-09-26 | 12:04:00 | Kategori: ridpass
Jag fick en frågan om jag kunde lägga upp lite bra hoppövningar så jag tänkte varför inte!
Denne lilla banan gjorde vi igår på hoppträningen, den innehåller flertalet linjer, både raka och på båge, vilket är super bra, tanken är att just hästen ska hålla balansen, och man som ryttare ska hjälpa till med detta, Priffe är super duktig på detta, det är lite längre distanser och man ska ha en av linjerna på 21, 21,5 och en linje på 23 meter, vilken man väljer längden på spelar ingen roll, på 21 meter är det 5 galoppsprång på stor häst och 6 på 23 meter, 21,5 är det olika. Priffe tog mellan 5 och 6 galoppsprång på 21 meter beroende på om jag red på distansen eller gjorde en halvhalt och la till ett galoppsprång. han kom bäst om jag red fram till distansen, alltså på fem.
 
 
Det blir som en evighetsbana, och du kan få mycket språng i kroppen, du tränar därför även mycket på att hålla rytmen vilket många ryttare kan ha svårt med, det gäller att ha samma galopp och samma rytm genom hela banan för att balansen ska vara bra, linjerna ska bli bra och därmed avstånden till hindrena. och efterssom du kan hoppa den runt några gånger så kommer man hinna hitta rytmen och balansen kanon bra!
 
Hoppas ni kan förstå min lilla skiss, det hela börjar vid den ensamma röda pilen och sista språnget är vid den blå pilen, jag valde att ta två färger så man ser lättare hur banan går. så inte alla sträck blandas ihop!
 
 

hopptränat!

2014-09-25 | 20:42:57 | Kategori: Noolia´s Pride
Nu är jag tillbaka igen, har ju inte bloggat på nästan två dagar för jag har haft mycket att göra.
 
Men kvällen spenderades iaf i manegen, hoppträningen gick bra. Priffe hoppade jättebra och vi är verkligen på topp nu, kände dock att en runda var lite okoncentrerad från min sida, men jag skärpte till mig lite och det gick kanon.
 
 

Ännu ett kortis inlägg

2014-09-23 | 14:43:10 | Kategori: Allt och lite till!
Som vanligt kikar jag in här när jag kommit hem från skolan. Lite senare idag dock för jag har legat och latat mig en stund när jag kom hem. Förtillfället hör jag inte ens var jag tänker pågrund av den höga musiken som spelas hemma nu, det är "say something" som spelas nu, den är verkligen helt fantastisk! Jag ska fortsätta lyssna på musik och inte göra någonting en stund till innan jag ska ta tag i livet och gå upp till Priffe!


Har ni några önskemål om vad jag ska skriva om eller några önskeinlägg, kan vara precis vad som helst, så skriv gärna det i en kommentar, känner själv att huvudet är lite tomt för tillfället! :) 

08:41

2014-09-23 | 08:41:53 | Kategori: Allt och lite till!
Nu sitter jag vid frukostbordet, bestämde mig för att gå upp i tid idag så jag även hinner äta frukost, för kroppens skull! Känner mig väldigt snäll! 

Idag blir det en uteritt med Priffe är det tänkt, tillsammans med en god vän. Efter det så ska jag kanske gymma med Bz, det beror på om jag hinner efter stallet!
Annars finns det inte mycket mer på listan över planer för dagen. 



Träningen!

2014-09-22 | 19:39:28 | Kategori: Allt och lite till!
Det var en bra träning för att inte ha ridit honom så ordentligt under veckan pga skorna, han kändes lite seg i kroppen, som om den bestämt sig för att ta semester. Anade redan detta när jag hämtade honom, då han låg ner och åt gräs samtidigt. Det är höjden av lathet. 
Men han började kvickna till lite efter en hel del galoppfattningar. Det var det vi la mycket fokus på idag, och att han inte skulle trycka in bogen. Det gick bra och nu ska han ridas som vanligt igen, så taggar jag hoppträning på torsdag och eventuellt Pay and jump på söndag då helt enkelt!

Nu ska jag vila i typ 20 minuter efter ha varit i stallet och så ska jag ut och jogga lite med musik i öronen. Sa ju att jag skulle komma igång med träningen igen! ;) gäller att jag håller detta nu!