Hästarna idag!

2015-07-28 | 14:57:14 | Kategori: Allt och lite till!
Min tanke för dagen var att gå upp tidigt imorse och få ordning på massa grejer, men jag sov så dåligt inatt så när alarmet ringde stängde jag i princip av det i sömnen och sov till tio istället....men det var faktiskt värt det! 
Runt 12 gick jag upp till stallet och tog in Priffe och Sture samtidigt, började rida Priffe, som inte är den hästen som vilar sig i form. Jag ser fram emot en veckas lösgörande innan han är samma Priffe som innan vilan! Han är mest hängig i bettet, stel och springig, men efter övergångar och sidförande blev det lite bättre! Så jag fortsätter på samma spår nu! 

Sture, han är en väldigt mjuk och trevlig häst att rida, i början svarade han dåligt för hjälperna, så det blev konsekventa övergångar där han skulle upp i trav eller galopp direkt. Jag vill kunna ha så små och lätta hjälper som möjligt! 
Galoppen var han helt fantastiskt fin i! :) 

Priffe idag! 

Nu sitter jag och väntar på att Hovslagaren till Sture ska komma hit. Medans jag och Sture väntar i stallgången står Priffe som ska hålla Sture sällskap och smaskar på en slicksten i boxen och ser väldigt nöjd ut!
 

Ett litet urval bilder!

2015-07-27 | 14:07:01 | Kategori: Allt och lite till!

Jag och Alexandra var och åt middag hos en vän i fredags och hälsade också på hennes bedårande fölis! Efter det åt vi och drack rosé tills vi fick nog och drog ut på krogen! 

Sture i stallgången, provar en ny flughuva, för den andra är demolerad ;) 

Taggar lördagens utgång! 

Galen helg!

2015-07-27 | 14:03:14 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har haft världens roligaste helg, men jag har tyvärr bränt alldeles för mycket pengar, det har varit taxi, drinkar och någon shot haha! Men roligt har vi haft det! 

Sedan går hästarna riktigt bra också, Priffe går ju fortfarande lugnt och Sture rids som vanligt! 
Och idag ska boxen skuras är tanken sen efter det ska pollarna motioneras :) 




En veckas semester!

2015-07-20 | 13:12:55 | Kategori: Allt och lite till!
Det är sju dagar sedan jag skrev ett inlägg här... Det har varit superskönt och väldigt behövligt kände jag! 
Jag behövde paus från det mesta, efter allt som hänt, lite tid att andas och tänka själv! 

Nu mår jag bra, har fått väldigt ont i ryggen det senaste, så jag ska på återbesök hos doktorn snart och då får jag veta vad det är, antagligen kommer jag ha några månaders sjukgymnastik framför mig.... Men hellre det! 

Jag har börjat rida lite också, min rygg fixar inte att rida varje dag ännu, men lite varannan dag fungerar, Sture rider jag mest efterssom Priffe har semester, men nästa vecka ska han börja sättas igång igen! Och det har jag längtat efter och det ska bli kul, bra för Priffe att röra på den inte så lilla magen också hihi... 

Annars då, jag jobbar igen, självklart inte varje dag utan så mycket jag klarar av, jag har hunnit vara på Ullared, gosat med hästarna varje dag, shoppat lite, lunchat med mamma på stan och provat på sambo-liv med killen, så mått bra det har jag gjort under veckan! 

Men nu tycker jag vi sätter igång här igen, för jag är inte riktigt hel utan att skriva här, visa bilder och filmer här! 









Hej!

2015-07-13 | 11:12:28 | Kategori: Allt och lite till!
Här har det minnsann varit dålig bloggning, men jag har haft så mycket att göra! Det har hunnits med fest på fredagen,  min och min syrras 18-års fest hemma hos oss, häst, och i princip inget mer! 

Festen här blev superbra och vi hade så kul, tror dom sista gick härifrån runt 7-tiden på morgonen haha! Jag hade dock redan krupit till sängs med Bz för att sova, min rygg gjorde så ont tillslut att jag inte fixade att vara uppe... 

Nu ska jag snart gå upp till stallet för att prata lite mer med Stures ägare, vill få lite mera koll, de har i princip gett mig fullt ansvar och endast skrivit att jag ska ge honom lite kraft när jag tar in honom, annars gör jag vad jag vill, när jag vill med honom, men jag vet inte vems grimma som är hans än, så jag tar den med bruna hårstrån på haha! Så idag ska vi gå igenom lite och så ska jag även kolla när hon rider så jag kan ta upp lite knappar redan nu! 

Bild ifrån lördags 



Fredag!

2015-07-10 | 07:23:46 | Kategori: Allt och lite till!
Usch, det var tidig uppstigning idag. Visst, jag vaknar sällan efter sju, men nu var jag ju tvungen att gå upp! Jag brukar iallafall dröna fram tills 8 i vanliga fall haha! 

Det är hur som helst dags för lite jobb för vi har folkrace event idag, inte för att jag får göra så mycket annan än att ta tid på bilarna, men jag har käkat lite Ipren mot ryggen så det borde göra susen! 
Gästerna kommer halv 12, så jag hinner inte fixa hästarna innan utan jag får göra det ikväll istället, måste dock springa upp och ta av Priffes täcke, eftersom vädret absolut inte kan bestämma sig för ösregn eller sol... 




Sture!

2015-07-09 | 19:05:00 | Kategori: bilder
 
 

Vita farorna!

2015-07-09 | 15:59:21 | Kategori: Allt och lite till!
 
Vi släppte lös de små monstrena i paddocken istället för att longera, dom fick verkligen busa av sig istället! :D
 

Dessa grabbar!

2015-07-09 | 11:11:16 | Kategori: Allt och lite till!
Såfort man visar sig i hagen så är det som att komma med en stor godispåse till ett dagis, barnen flockas runt en, buffar och tryter efter godis typ... 




Här står jag med Sture, Priffe och Palten! 
Palten och Priffe är bästa vänner och mer eller mindre som Bill och Bull. Brötigare hästar tillsammans går inte att hitta. De går varandra lite på nerverna hela tiden, men slutar inte knuffa, nafsa eller springa efter varandra för det. Det finns en hel del lekfullhet i dom där två... Haha! 

Dagens planer

2015-07-09 | 11:04:55 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis slängt i mig lunch och ska ligga och päsa en stund nu innan jag ska upp till stallet och fixa Sture och Priffe, tänkte att jag skulle longera dom båda! Runt två tiden kommer Rebecka till stallet också så då ska vi snacka ikapp en stund innan jag måste fara vidare för att fixa naglarna, min väns kusin gör naglarna och jag hjälpte till att passa hennes busungar för ett tag sedan, så det blev ett set naglar som belöning helt enkelt! :) 




Morgonstund

2015-07-09 | 09:06:42 | Kategori: Allt och lite till!
Startade min morgon med att direkt gå en promenad, min numera 90:åriga kropp behöver mjukas upp på morgonen haha! Måste försöka få all superspänd muskulatur att strecha och slappna av lite! 
Efter min promenad så lyxade jag till frukosten något, till skillnad från det gamla vanliga bestående av mjölk och cornflakes haha ;) 

Jag hade dessutom sällskap under hela frukosten av kissen! 




Vill ha!

2015-07-08 | 19:50:06 | Kategori: utrustning
Jag har länge suktat efter ett rosa schabrak till Priffe, som inte är sådär löjligt rosa, så kom jag på att Scapa  sports har detta mer gammelrosa. dock säljs inte det i butik längre, så jag gav mig ut på hästnet och kollade begagnade och har hittat ett.. frågan är bara om det ska köpas eller inte....

His back in town!

2015-07-08 | 17:19:00 | Kategori: Otto den Bruna
 
 
FARBROR OTTO OCH TANT REBECKA ÄR TILLBAKA!
 
För er som inte läst här innan så är Otto en filur som ligger mig varmt om hjärtat och som är Priffes gamla boxgranne, hans ägare Rebecka är som min storasyster samt fika tant! Älskar dom båda!
 
Jag har under dom 2-3 (?) åren som Otto stod hos oss hjälpt Rebecka mycket med Otto, allt från att mocka när hon jobbar, tilla att rida honon flera dagar i veckan och ibland inga, han är en fantastisk arbesmyra som blir het och galen under uteritt, vilket kan ha mycket att göra för att jag varit ute och busat lite för mycket med honom!
Vi har hoppat en pay and jump tillsammans som gick kanon och i hoppningen är han superglad och letar ständigt hinder att hoppa över!
Denna fantastiska lilla hästen kommer nog alltid ligga varmt om mitt hjärta, samt ägaren såklart. och nu när han står på bete hos oss ska vi ta vara på tiden ordentligt och jag vet att det kommer bli ett och annat ridpass! :D

Lunchdejt!

2015-07-08 | 14:17:36 | Kategori: Allt och lite till!




Sommartjockis!

2015-07-08 | 11:06:00 | Kategori: Allt och lite till!
 
Jag är verkligen så nöjd med det nya objektivet! ska försöka lära mig alla inställningar och knep ordentligt nu så bilderna blir grymma, nu har jag fotat med ganska mycket automatiska inställningar, efterssom det nästan blir bättre bilder då, än om man börjar experimentera när man inte har någon aning om vad man ska göra!
 
som vanligt fastnar min modellponny på bild desutom, ända tills han kommer upp i ansiktet på mig och nosar, då blir det svårt med ett zoomobjektiv att ta bilder...