Det vankas halloweenparty

2014-10-31 | 19:38:15 | Kategori: Allt och lite till!

Årets roligaste fest på G! Jag går som tysk brutta, a.k.a tyroleflicka! Och ja, kjolen är så kort att jag har träningshorts under, så alla moraltanter och resten så kan ni vara lugna ;) 

Hej och hå

2014-10-31 | 14:18:51 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag varit duktig! Jag tog åt mig av vad jag skrev i förra inlägget och storstädade mitt rum, (hade både plasthandskar och plastpåsar på händerna när jag skulle fixa efter min katts olycka....) gjort klart en uppgift till skolan, ätit annat än panerad fisk och pulvermos, och snart ska jag ta mig till hästen och fixa, känns superbra verkligen! Efter stallet ska jag även ta mig till Lindex som vi har här i Torslanda för att köpa mig ett par billiga svarta byxor som jag måste ha på jobbet.. Mina dr.denim gick sönder när jag var ute och busade med kompisar, så får köpa ett par billiga slängde tills jag får pengar :) 

Efter allt är klart kommer nog mycket stress släppa! Hurra för det! :) men nu ska jag forsätta med mitt och Annas gemensamma rum. Det ska också bli fint hade jag tänkt :) 



Fredag ändå

2014-10-31 | 10:37:34 | Kategori: Allt och lite till!
Detta lovet har nog varit allt annat än bra...jag har varit, jag menar är sjuk och har varit det hela lovet, min häst har inte blivit riden på fyra dagar, jag har käkat fiskpinnar med pulvermos varje dag, idag äter jag chocklad till frukost och drar mig för att städa upp kattspyan i mitt rum som kattan har försakat inatt... Men jag blir så äcklad och spyr nästan själv. 
Och juste, har jag pluggat så mycket som jag ville, nej, självklart inte. 

Det har verkligen varit allt annat än vad jag ville haha! Men visst jag är på bättringsvägen, jag ska rida Priffe och dra på halloween fest idag, så det lär väll ändå bli bättre, och sen ska jag jobba på söndag också, det ska bli sjukt kul! Jag måste minsann gjort bra ifrån mig på mötet haha! 

Men okej, jag ska nog ta tag i mig själv lite, äta en bra frukost och sedan upp till stallet så är det klart och jag tror en härlig tur i skogen står på schemat :) 




Hej

2014-10-28 | 15:51:11 | Kategori: Allt och lite till!
Kan inte fatta att klockan redan är fyra? Det känns ju bra.. Skulle ändå inte bry mig om klockan haha
Inte har man lyckats plugga något heller haha! Så typiskt mig, mycket snack och liten verkstad när jag det handlar om skolan! 

Men jag har iaf inte legat helt på latsidan! Hjälpt mamma och pappa att frosta av frysen, gjort mat och städat mitt rum! 
Snart hade jag tänkt gå upp till stallet, Priffe och Otto ska ridas. Otto har desutom börjat hoppas, så tänkte jag skulle göra någon bra stärkande hoppövning och Priffe vet ni redan:) 




Tisdag!

2014-10-28 | 07:46:48 | Kategori: Allt och lite till!
Tisdag. Redan. Ångesten över att skolan börjar om 6 dagar börjar redan komma. Då är det nog ganska illa. Men jag har bestämt att jag ska glömma allt som har med tid och dagar att göra under detta lovet, göra det som faller sig in och vad jag känner för. Plugga lite, va i stallet och bara ha kul. Inte kolla klockan eller tänka på tider, stressa minimalt helt enkelt. 
( det stog i mitt horoskop att jag skulle göra det), jag vet jag är lite udda... 

Men jag känner att jag verkligen behöver det, vilket är ännu mer udda för  betyder det att horoskopet har rätt?.. Okej, jag måste verkligen sluta tappa tråden. Så hur som helst, så behöver jag stressa ner, chilla på livet och ha roligt. 

Så på tal om tisdag, vad ska jag hitta på idag? Tror jag ska plugga lite, skritta ut med Priffe, fast det är lika bra att jag skriver "med inslag av galopp" också, för det vet jag att det kommer hända, vi kan bara inte motstå den sista backen innan vi skrittar hemåt igen, det är ju så kul att galoppa upp för den tycker Priffe. Han börjar takta så fort han får syn på den! 
Sen ska jag nog bara strosa runt här hemma och ha det gött! :) och självklart ska jag blogga en massor! 




Kungsbacka ridklubb!

2014-10-27 | 21:33:27 | Kategori: Allt och lite till!
Jag lovade ju någon gång igår att jag skulle göra en liten utvärdering av Kungsbacka! 
Resultatet vet ni haha, och jag mer detaljer behöver ni inte, jag red mesigt och osäkert vilket resulterar i osäker ponny. Men det löser sig. 

Men själva tävlingen tycker jag var bra arrangerat. Men här kommer lite plus och minus! 

+ jag gillade underlaget inne på tävlingsbanan! Det var gå svikt, fäste och inte tungt! Priffe verkade trivas på det också. 

- Inne på framridningen var underlaget dåligt. Det var till och med en häst som skadade sig ganska rejält pga underlaget, så de fick spärra av den delen av manegen. Riktigt läskigt. 

- att ridskoleponnysarna stod ute, de började brallan och galoppera och ni kan ju gissa vems häst som ville hänga med på det, desutom den ända. Priffe satte igång en väldans cirkus med mig på, som innehöll fina stegringar, trippande, skjutande och hopp rätt upp i luften. Han var galen. Folk blev såklart livrädda och skingrade sig, jag hade fokus på att hålla mig kvar på ponnyn och några andra försökte lugna de galna ponnysarna i hagen. Interessant haha! 

-/+ en liten shetlandsponny rymde från ponnyhagen. TUR att jag kommit in på framridningen då, annars vet jag inte vad som hade försiggått i min hästs huvud, antagligen hade han velat vara med på den färden också haha! Men det var otroligt roligt och gav de flesta ett gott skratt! 

+ Fina hinder (jag älskar sånt!) 

- transportparkeringen. En av dom iaf, självklart där vi fick stå. Det var lera/blöt sand upp till över anklarna, då överdriver jag inte. Vi gick och frågade om ny plats och det fixade dom effektivt, vilket dock är stort plus på! 

Tävlingen får en stjärna av mig och jag kommer definitivt att komma tillbaka! Trevliga funktionärer och trevlig tävlingsplats!! :) 






Hej hopp i lingonskogen!

2014-10-27 | 21:20:00 | Kategori: Allt och lite till!
Ja det har minst sagt varit en turbulent tankeverksamhet de senaste dygnet. Men nu börjar det reda upp sig! 
Jag bestämde mig att gå till Reine träningen idag, även fast jag tävlade igår. Vad jag skulle göra utan min dressyrtränare vet jag inte. Han är så bra mentalt och jag gick ifrån träningen med fighting spirit och bättre självförtroende, och även en hel del tips och trix! 

Bara genom att gå upp till stallet fick mig på andra tankar, jag kunde ventilera mig och prata om allt som varit, med alla underbara människor där. Vad skulle jag göra utan dom? Rebecka, Suss och Katarina, största möjliga kramen till er! Så knäppa Goa och glada hela gänget uppe i stallet! 

Så nu känner jag mig glad och jag känner ett "jävla ranamma" i mig. Samtidigt så har jag klargjort för mig själv att jag älskar detta, aldrig kommer lägga ner eller ge upp och att jag alltid kommer ha och har förbaskat kul med allt som har med hästar att göra - i med och motgångar som jag brukar säga! 




Det ska gå!

2014-10-27 | 14:02:13 | Kategori: Allt och lite till!



.

2014-10-27 | 10:49:23 | Kategori: Allt och lite till!
Jahopp... Nu har jag samlat mig lite sen gårdagen. Det var verkligen jobbigt. Tänker inte gå in mer på det mer än att det som i vanlig ordning blev två uteslutningar. Jag visste inte vad jag skulle göra. 

Jag har anmält mig till tre Pay and jumper nu i november och så får jag se vad jag gör med tävlingen i Uddevalla. Den är kvar, min anmälan alltså.  Men jag hoppar en Pay and Jump innan. 
Jag vet att jag inte kommer ge upp. Även fast det kändes som det bästa igår. Mitt mål är och har varit sen jag fick hem honom att kvala och hoppa medel svåra klasser. Jag vet att med rätt träning kan vi. Men just nu känns det väldigt långt borta med tanke på att vi bara vägrar ut oss på Ld+5.

Jag vet också att Priffe vill och kan. På Pay and jumper hoppar han och vi är hur bra team som helst. Men på tävling händer det något med mig som gör Priffe osäker. Jag har aldrig varit en tävlingsryttare innan Priffe. 
Jag har aldrig haft dom förutsättningarna att jag kunde börja tävla i ung ålder. 
Innan Priffe har jag hoppat bohuscupen och ett två klubbtävlingar. Jag blir fortfarande jättenervös och tycker det är jobbigt med folk omkring. Speciellt när jag har dåligt självförtroende och känner att jag inte är tillräckligt duktig för Priffe. Han är både för smart och för svår för mig. Han vet precis vart han har mig och vad han kan göra. Det hade varit bättre med en häst som gjort allt detta innan. En färdig. Men jag gillar varken genvägar och tydligen inte lätta och roliga vägar. Jag har alltid varit proffs på att försvåra allt för mig, men att i slutet löser det sig. Frågan är bara när slutet är för mig och Priffe. Jag kan inte rida ponny för evigt. 



Tävlingsdag!

2014-10-26 | 00:39:09 | Kategori: Allt och lite till!
Äntligen tävlingsdag! Jag är verkligen supertaggad på att få komma ut och visa upp min vackra! Det mesta är fixat och klart inför avfärd och vi kommer inte behöva åka hemifrån förens på förmiddagen. Så ingen tidig morgon! Perfekt egentligen! Men jag går upp tidigt ändå och hälsar på pollen och gör honom lite ren idag ... Hann inte göra det igår riktig! Men snart ska han bli skinande ren! 

Annars så kommer det självklart filmer och utvärderingar efter tävlingen och jag hoppas på en mysig tävlingsdag på Kungsbacka! 




Gårdagen!

2014-10-25 | 17:37:03 | Kategori: Allt och lite till!

 
Strawberry daiqiri som fördrink / jag och underbara Matilda<3 

It's a wonderful day

2014-10-25 | 13:18:17 | Kategori: Allt och lite till!
Hej hopp i lingonskogen! 
Idag sprudlar jag av glädje, kanske något trött efter gårdagens festligheter men hallå det är ju lov nu!? Så himla jädrans underbart!

Nu ska jag snart byta om för att gå upp till Priffe. Han ska trimmas, tvättas och få lite lyxbehandlingar inför imorgon, det är ju tävlingsdags imorgon och det är lika bra att behandla honom som en prins idag så han håller sig på bra humör, vilket oftast inte är någon konst, det är bara för mig att visa mig och klia honom i pannan så är han glad. 
Det är konstigt egentligen, det är ju inte så att jag frågat honom "jo men tjena Priffe, trivs du med mig, typ?" 
Men det är liksom känslan när jag är med honom eller när han lämnar flocken på andra sidan hagen för att komma till mig, som man känner sig lite omtyckt! 
Eller när han gnäggar eller hoar mot mig när jag kommer runt hörnet på boxen... 
Jag vet att vi har ett bra band, han och jag. Och det tycker jag är viktigt för att det ska fungera på tävlingar till exempel, att man litar på varandra, och det är just det som börjar ske, JAG börjar våga lita på honom och vad han kan, då börjar han lita på mig tillbaka. Det är ju behagligare för honom att ha en pilot som inte tror att planet ska störta hela tiden. 

Gud att det alltid slutar med att jag skriver en roman till er, men det kanske uppskattas? Haha tiden går ju dessutom och om jag ska hinna fixa allt idag, inklusive rida Otto, bör jag nog lägga på ett kol! 

Peace and love på en underbar dag som denna! :) 






♥♥♥

2014-10-24 | 13:38:56 | Kategori: Noolia´s Pride







Jag hittade dessa tre bilderna bak i arkivet. Det var samma år som jag fick Priffe. Jag hade då ingen aning om hur våran resa skulle bli. Jag var lycklig och det tycker jag verkligen speglar sig i alla bilderna, jag kunde inte slita blicken från honom, och det är samma sak idag! 

Jag är så oerhört tacksam, glad och lycklig över Priffe. Jag trodde aldrig vi skulle få ett sånt starkt band till varandra som vi har idag. Och jag trodde heller aldrig att våran resa skulle kantas med så många bakslag, käftsmällar och tårar som det har varit. Alltifrån skadad ponny till avslängd på framhoppningen. Så många besvikelser och självförtroende krossande ögonblick vi har haft. Men detta är något jag idag är lycklig över. Det har gett mig 1000 gånger mer erfarenhet mot vad det hade givit mig om det varit en spikrak framgångssaga. 
Tack min svåra, knäppa och lite halvt störda ponny! Tack för allt du givit mig och fortsätter ge mig. Vi har lärt oss tillsammans och det har blivit så jävla bra på ren svenska. Jag är så evigt tacksam för denna ponny och han har verkligen tagit mitt hjärta med storm från dag 1, med några undantag..... 

Jag älskar dig min fina Noolia's Pride, min stolthet

Anna och priffeploppen!

2014-10-24 | 10:45:22 | Kategori: Allt och lite till!

Man blir ju ändå varm i hästägar hjärtat när man ser en bild som denna, på sin ponny på äventyr med syrran! Även fast man blir lite avis, jag ville ju ha en sån fredagsmorgon med den jag älskar mest! 

Fridayyy !!

2014-10-24 | 07:13:44 | Kategori: Allt och lite till!
Denna dagen tror jag minsann att jag lyckats planera bra! 
Min syster Anna kommer att hjälpa mig med Priffe idag, hon kommer att rida ut, fixa grejerna och pussa honom från mig! 
För direkt efter skolan ska jag hämta grejer hemma och åka till Matilda. Vi ska ha hem lite folk till henne och vi ska förbereda tilltugg, välkomstdrinkar och lite roliga lekar man kan göra! Några tips på partylekar?? 


Skolan slutar jag vid tolv tiden och sedan är det lov och ni anar inte hur fantastiskt det känns! Jag behöver det verkligenverkligenverkligen! En veckas avkoppling och komma-ikapp-allt-jag-missat vecka! Bloggen kommer självklart ligga på topp! :)