Resan är snart över.

2015-11-26 | 08:57:47 | Kategori: Allt och lite till!
Efter tre och ett halvt år tillsammans med Priffe, är det nu dags att avsluta denna resan. Om det känns tungt och jobbigt är bara förnamnet. Men nu är han till salu. 
De två sista orden där är tuffa att skriva. Till salu. 
Jag håller på att sälja min bästa vän. Om några veckor eller månader är han inte min längre. Då är han någon annans . 
Jag tror inte många förstår hur mycket han betyder för mig. 

Igår la jag ut honom på annons och den hann inte vara ute i mer än två timmar innan jag fick första mailet. Då kom tårarna nerför mina kinder. Jag hann ju inte ens fatta att han är till salu. Och idag kommer det en person och provrider. 


Jag känner att det är dags nu. Jag hade velat ha kvar honom i all livstid. Men jag vill vidare och utvecklas mer med något nytt, även om det känns förjävligt nu. 


Godmorgon!

2015-11-18 | 08:35:28 | Kategori: Allt och lite till!
Just nu sitter jag på bussen påväg till skolan, och jag känner mig faktiskt ganska pigg! Jag har lärt mig att om man går och lägger sig sent och snoozar tills man måste flyga upp ur sängen för att kasta sig iväg till bussen, inte är så checkt för humöret och energin. Så denna veckan har jag tagit mig upp i så god tid att jag nästan haft en och en halv till två timmar på mig att komma igång i lugn och ro hemma. Ätit bra frukost och inte behövt stressa för fem öre. Och jag gillar verkligen denna rutinen och jag ska hålla den. 
Det har till och med gjort att det börjar bli lite roligare att åka till skolan! Efter bara tre dagar med bra rutin så har det blivit lättare att koncentrera sig och jag håller mig vaken hela lektionerna! 

Idag blir det en skrittur på Priffe direkt när jag kommer hem från skolan för att sätta mig som jag gjorde igår med pluggandet! Satt i nästan fem timmar :O så imorgon lär provet gå hur bra som helst! 
Kanske kikar in här senare igen! 




Tisdag!

2015-11-17 | 19:59:05 | Kategori: Allt och lite till!
Km:et i söndags gick faktiskt väldigt bra! Första klassen var över förväntan, han tittade inte på planken, grinden eller vågplanket! Det var bara att rida på så var det inga problem!! Så sjukt bra var han! 

Andra klassen tog humöret över på honom... Han hade inte fått någon lunch, det tog väldigt lång tid mellan klasserna och framhoppningen gick inte alls bra. Så jag villa stryka mig egentligen men var dum och gick in för att hoppa ändå, men valde att utgå efter tre hinder. Det var inte någon mening med att lotsa runt honom när det ända han kunde tänka på var kompisarna utanför och lunchen som väntade hemma.. Han var trött helt enkelt och denna dagen skulle vi göra för att ha kul så då kände jag att vi nöjer oss med första rundan som han var helt grym i! 

(Bilden är från en annan gång) 

Sen fick han massage igår somsagt och det var lite hårda muskelfästen och stumma muskler i ryggen som orsakats av sadeln, men det var bara att knåda och sen blev han superfin och fick mycket beröm av massören för hans kropp och muskulatur! Superskönt och roligt att höra! 

Lovar att jag ska försöka komma igång med bloggen snart. Ser ni min kalender så försår ni varför jag inte hinner just nu. Jag trodde trean på gymnasiet skulle bli lugn och skön, men det känns som den värsta slutspurten i mitt liv.. 


Onsdag!

2015-11-11 | 12:18:18 | Kategori: Allt och lite till!
Hela november är verkligen fullspäckad med grejer känns det som! Skolan och hästarna är såklart prio ett, men en Norgeresa är planerad, två tjejkvällar, träningar, deadlines för inlämningar, prov, ev. En resa till Uppsala och massa mer som jag vill hinna med! .. Tror jag kommer gå under denna månaden! 
Men jag känner mig inne i ett riktigt härligt flow, där jag faktiskt får saker gjorda. Då känns det inte så tungt att det ska in tre arbeten denna veckan, med två prov nästa vecka och två tjejkvällar till helgen! 


Idag är det onsdag iaf och vet ni vad det betyder??? 
Sadelmakaren kommer och fixar Priffes sadel!! Så till helgens hopp-KM har jag min egna fantastiska sadel förhoppningsvis!
Så jag tänkte att jag efter sadeln är ombyggd så går jag bort och hoppar i Torslanda RK:s paddock med det nya bettet och sadeln! :) 
Dallas bockade av sig en baksko igår när jag red så han ska få en skrittur bara.. Himla surt. Får börja ha boots bak också helt enkelt! 

Sen är det in i pluggflowet med musik i öronen som gäller hela kvällen! 




Jag smäller av!

2015-11-10 | 12:04:37 | Kategori: Allt och lite till!
 

Priffe i sitt absoluta esse ;)

Pluggmood!!

2015-11-09 | 13:32:41 | Kategori: Allt och lite till!
Jag stack hem från skolan och bytte om till pojkvännens kläder (bara för att det inte finns något mysigare) började plugga och har för första gången i mitt liv kommit in i ett riktigt härligt pluggmood hemma. Bestämde för att belöna mig med lite bär och grädde bara för att jag känner mig så duktig! 




Hej!

2015-11-06 | 16:28:55 | Kategori: Allt och lite till!
Direkt efter skolan idag stack jag med hem till Alexandra, ni som varit med länge här på bloggen kommer säkert ihåg när jag och Alex bloggade tillsammans den tiden hon hade Winnetoo, och jag hade Priffe och Bobby! Minns ni? 
Iallafall, så var jag och tömde hennes förråd på hästgrejer i princip. Tyvärr kommer nog inte Alex skaffa egen häst igen, så då får Priffe ta över Winnetoos gamla grejer ;) skönt när man får kompispris på fina grejer! 

Snart ska jag äta lite mat här också och sen kör Alex hem mig, med tanke på att det blev en stor säck och en låda med hästgrejer, som blir lite jobbigt att ta med på bussen. 
Väl hemma blir det snabba ryck till stallet för att rida igenom Priffe inför dressyr KM:et tills imorgon, och rida Dallas såklart :) 







Hoppträningen!

2015-11-05 | 22:05:39 | Kategori: Allt och lite till!
Altså vilken ponny jag har! Vi var ett fantastiskt bra team idag! Vi är i en riktig uppåtspiral just nu där framsteg efter framsteg löser av varandra! 
Jag ska fortsätta trimma och rida som jag gör nu och fortsätta utvecklas precis såhär, det kan och får inte komma en till svacka, och ärligt talat, det kommer det inte göra. (Okej, peppar peppar ta i trä) 

Och med denna sadeln som sitter kanon på honom har jag fått en helt ny ponny dessutom. Han är framåt och vill göra saker mer än någonsin! 
Sen efter träningen med Sivert Johnsson har jag fått helt nya sätt att se och lösa problem/situationer, Det ända som gäller är att få upp nosen, lägga om benen, stadiga tygeltag och spänna "fjädern" i Priffe. Då blir han perfekt reglerbar och det ger en så fin ridkänsla. 

Sedan hade jag ett nytt bett idag också, ett Baucher bett, som han funkade fantastiskt fint på, han slog inte och grejade med huvudet alls, lyssnade fint och framförallt så gjorde det att det blev mycket lättare att spänna den där "fjädern", avstamp och språng blir tusen gånger bättre och rundare, utan att jag ska behöva ta så himla mycket i handen som med vanligt tre-delat. Nu kan jag ha mycket finare hjälper som blir trevligare för Priffe. Det märkte man framför allt på att han inte ville fly från bettet, utan sög tag, löddrade mer och inte slängde med huvudet som innan. Fantastisk fin känsla. 



****



Jag kyler alltid Priffes ben efter hårdare ansträngning, men det regnade så fasligt att jag inte ville gå ut till vattenslangen. Tur att jag har en snäll häst iaf, såhär stod han medans jag fixade ordning honom och allt runt omkring hahah :) 

Tips är att om ni tar efter mina knäppa idéer och inte har något säkerhetstänk som jag tydligen tappad bort, så använd en mjuk hink, som jag faktiskt gjorde nu, då kan inte hästen skada sig på den om den skulle trampa igenom kanten om den inte står stilla. 

Five things!

2015-11-05 | 15:28:57 | Kategori: Allt och lite till!
* Jag är en riktig utrustningsnörd, kan i princip hela sortimentet hos hööks, cheval ridsport, Charlies, svensk ridsport och diverse butiker. Har jag tråkigt, så kollar jag utrustning. Så är det bara! 

* Märken bryr jag mig inte alltid om, däremot om jag köper en märkespryl, som jag har en tendens till att vilja göra, så ska bannemej loggan synas ordentligt - det är ju den jag i princip betalar för! Haha 

* Jag kan endast rida i ridbyxor med grip på knäna eller helskodda. Vanliga oskodda ridbyxor eller bara knäskada med tyg åkte i papperskorgen för flera år sedan nu! :) 

* Jag har endast ett par hela kingsland stövelstrumpor kvar av kanske 20 par... Jag fattar inte varför man så prompt ska ha dom, stövelstrumporna från Ullared köpta för fem år sedan är fortfarande hela, möjligtvis en ynka potatistå. Dyrast är inte alltid bäst... 

* Det bästa med att ha en tvillingsyster är att när vi hittat något vi båda vill ha, så kan man bara dela på dem och priset, det är som att få 50% på allt man köper! ;) 






Den flygande köttbullen!

2015-11-05 | 14:01:00 | Kategori: Noolia´s Pride
 

Passar på att slänga upp en bild med Priffe i hans nya täcke från schockemöle!. Varför jag köper ett dyrt täcke till honom det vet jag inte med tanke på att det efter en vecka med han och hans hagkompisar, lär hänga i trasor.. Men det var en som tog sista 135:an rätt ur handen på mig så när jag väl lyckades roffa åt mig det ändå, då skulle jag bannimej ha det. (Det var en shoppingkväll på tre hästar med 20% på allt i butiken, och den förvandlades till ett helvete, ungefär som att varorna var ett hänge kött och vi andra tigrar som inte fått mat haha!
 
 

Hoppträning ikväll!

2015-11-05 | 11:15:31 | Kategori: Allt och lite till!
Äntligen är det torsdag! Denna veckan har gått så fasligt fort att jag knappt hängt med själv, imorgon är det liksom redan fredag! 
Men Torsdag idag och det innebär hoppträning! Priffe hoppar verkligen som en gud igen med lånesadeln jag har. Inte så konstigt alls dock och inget jag är förvånad över heller haha ;) 
Den 11 nov blir min egna sadel fixad också så då blir jag nöjd med! Ska se om jag kanske kan fråga någon snäll ponnymamma att filma lite från träningen ikväll, det hade varit kul att visa er lite träningsfilmer igen :) 

***

Planerna för resten av veckan är att försöka plugga så mycket jag kan, blandat med inplanerat fredagsmys med thaimat tillsammans med pojkvännen, tävling på lördag, utgång på lördag kväll om jag orkar och en riktig pluggsöndag som avslutning på denna veckan! :) 





Projekt--Bosse!

2015-11-04 | 17:38:17 | Kategori: Smörblommans Chabo
Här har ni honom, vår alldeles egna stjärna Bosse!
Visst är han så gudomligt söt att man bara smäller av! Han har blivit hela stallets charmör och skitunge. Det ska bli en fortsatt rolig resa med denna lilla ponny. Just nu tömkörs han för fullt och snart är det dags att börja hänga på honom, självklart kommer han ta det som en bagatell med hans positiva inställning till allt. Det finns ingenting som fått honom att reagera negativt eller instinktivt att fly. Han är istället väldigt nyfiken på allt och är mer frågande!
 
Denna bilden ska hängas upp i sadelkammaren hade jag tänkt, han är till och med riktigt vacker på denna!
 
Att bli löshoppad för första gången i sitt liv kan vara knixigt, speciellt att hålla koll på benen, men han fixade det alldeles galant ändå!
 
 

#tbt AW sporthorses

2015-11-04 | 16:57:15 | Kategori: Allt och lite till!




Saknar detta så himla mycket! 

Stallets alla personligheter.

2015-11-04 | 15:23:37 | Kategori: Allt och lite till!
Visst är det så att i vilket stall man än hamnar, så stöter man på människor man känner igen vissa drag hos. Dessa är svåra att inte upptäcka och har man gjort det är det försent att dra där ifrån. Ta det med en nyp salt ;) 

***

Besserwissern: Den som vet bäst. När man rider är den där, när man borstar så går det alltid att göra det bättre, och att hålla en diskussion om hästar är omöjligt då dennes ridsätt och filosofi alltid är bättre ändå, vad man än säger. Säger hen att det är bättre att sitta bak och fram i sadeln, då är det så!  

Hypokondrikern: Den stackaren som går och oroar sig för allting. Hästen kommer in halt, och hon tror direkt att den har senskada eller brutet ben, och självklart frågar sig stackaren med allt och alla om vad det kan vara för något med gråten i halsen och oro i rösten,  tillslut visar det sig att det bara var en sten i hoven. Hallåå??

Latmasken: Exempelvis den som inte orkar böja på knäna när dem ska packa höpåsar och bara tar längs upp på rundbalen så det blir världens knut längst ner, som man får sitta och slita och dra upp tills fingertopparna blöder. FINNS DET NÅGON VÄRRE MÄNNISKA??? Man vet inte alltid vem det är som skapar denna oreda när man kommer till hösilage-balen, men -  I Will find you, and i Will kill you!! 

Ponnymorsan!
 nej jag vet, behöver inte ens skriva något om detta.. 



Drömmaren:
-ääh jag har bara tävlat lb1 på 56% och hoppat en pay and jump på 70 cm, men hemma, ni ska se honom hemma! vi gör grandprix rörelser och hoppar 140 stillastående. 
~ personen som besöker ett annat stall och ska försöka få sig att låta så bra som möjligt. 

Kamikaze piloten: Ryttaren som enbart köper billiga och helt galna hästar som ingen annan klarar av för att de tror prompt att de kommer kunna tävla 130 om några år, eftersom hen minnsann har kunskapen att få ordning på en galning. Efter tre år så kan hon forfarande inte trava utan att bli avkastad. Ett annat kännetecken på dessa är att de även mer än gärna skryter om deras knasiga häst med entusiastisk röst! Men kämpa på du! 

Ryttareliten på läktaren: Dags för klubbtävling, då tar det inte lång tid innan läktaren fylls med ryttare som mer än gärna rider ritten åt dig från läktaren. Dessa är ju självklart vanligt förekommande på alla tävlingar, stora som små. Det finns heller inga krav på kunskapsnivå, du rider ändå bättre en Malin Baryard från din trygga sittplats! :) 
** 

Kommer ni på några mer härliga ryttarmänniksor? :) 





Grå onsdag!

2015-11-04 | 08:41:12 | Kategori: Allt och lite till!
Vaknade upp till ett riktigt grått Torslanda idag, men det gör egentligen inte så mycket, kände mig rätt så pigg och positiv imorse ändå! Vi får se om det håller i sig tills ikväll, skolan har en förmåga att suga ur mig all energi... ;) 

Igår blev det så sent i stallet att jag fick rida Dallas i paddocken igen. Det var absolut det bästa passet på honom hittills! Priffe busade jag med som jag sa! Men idag ska båda två få sig en härlig uteritt, bara att jag börjar rida Priffe i paddocken och tränar La1:an inför lördag, och sen avslutar med en rolig uteritt! Positiva hästar är bästa hästar :)