Stallets alla personligheter.

Visst är det så att i vilket stall man än hamnar, så stöter man på människor man känner igen vissa drag hos. Dessa är svåra att inte upptäcka och har man gjort det är det försent att dra där ifrån. Ta det med en nyp salt ;) 

***

Besserwissern: Den som vet bäst. När man rider är den där, när man borstar så går det alltid att göra det bättre, och att hålla en diskussion om hästar är omöjligt då dennes ridsätt och filosofi alltid är bättre ändå, vad man än säger. Säger hen att det är bättre att sitta bak och fram i sadeln, då är det så!  

Hypokondrikern: Den stackaren som går och oroar sig för allting. Hästen kommer in halt, och hon tror direkt att den har senskada eller brutet ben, och självklart frågar sig stackaren med allt och alla om vad det kan vara för något med gråten i halsen och oro i rösten,  tillslut visar det sig att det bara var en sten i hoven. Hallåå??

Latmasken: Exempelvis den som inte orkar böja på knäna när dem ska packa höpåsar och bara tar längs upp på rundbalen så det blir världens knut längst ner, som man får sitta och slita och dra upp tills fingertopparna blöder. FINNS DET NÅGON VÄRRE MÄNNISKA??? Man vet inte alltid vem det är som skapar denna oreda när man kommer till hösilage-balen, men -  I Will find you, and i Will kill you!! 

Ponnymorsan!
 nej jag vet, behöver inte ens skriva något om detta.. 



Drömmaren:
-ääh jag har bara tävlat lb1 på 56% och hoppat en pay and jump på 70 cm, men hemma, ni ska se honom hemma! vi gör grandprix rörelser och hoppar 140 stillastående. 
~ personen som besöker ett annat stall och ska försöka få sig att låta så bra som möjligt. 

Kamikaze piloten: Ryttaren som enbart köper billiga och helt galna hästar som ingen annan klarar av för att de tror prompt att de kommer kunna tävla 130 om några år, eftersom hen minnsann har kunskapen att få ordning på en galning. Efter tre år så kan hon forfarande inte trava utan att bli avkastad. Ett annat kännetecken på dessa är att de även mer än gärna skryter om deras knasiga häst med entusiastisk röst! Men kämpa på du! 

Ryttareliten på läktaren: Dags för klubbtävling, då tar det inte lång tid innan läktaren fylls med ryttare som mer än gärna rider ritten åt dig från läktaren. Dessa är ju självklart vanligt förekommande på alla tävlingar, stora som små. Det finns heller inga krav på kunskapsnivå, du rider ändå bättre en Malin Baryard från din trygga sittplats! :) 
** 

Kommer ni på några mer härliga ryttarmänniksor? :) 






Kommentarer
Patricia

Kul läsning!

2015-11-04 @ 16:36:04
URL: http://patriciajeppsson.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0