segaste dagen..

2014-08-28 | 14:22:00 | Kategori: Allt och lite till!
Jag började skolan kl 12 idag, och när jag kommer dit så är den enda lektionen inställd.. tack för informationen! hade bara kunnat vara ledig idag haha!
menmen en härlig sovmorgon blev det iaf, så jag kunde ligga kvar i sängen medans Bz fick gå upp och åka hihi, blev lite ensamt bara...
 
Nu är det upp till hästen som gäller iaf. han har gått superbra de senaste dagarna och hans galopp har blivit fantastisk! kan korta upp honom och han galopperar verkligen och andvänder bakbenen rätt. och även i övergångarna har han blivit bättre, han sätter igång bakifrån istället för att slänga upp huvudet och börja gallopera eller trava med frambenen så de blir drivningen framåt, nu är det bakbenen! Jag är verkligen jätteglad att jag började träna för Reine för vi är ett helt annat ekipage nu, mer samspelta och jag har verkligen koll på vart jag har honom, och det bästa är att jag lärt mig så mycket jag kan ha med mig till framtidens hästar, jag måste få säga att jag har blivit riktigt duktig och utvecklats massor. men nog om det, nu ska jag upp och hoppa min lilla prins!
 
 
 
 

Guess who's back!

2014-08-26 | 08:40:19 | Kategori: Allt och lite till!
Godmorgon allihopa! Jag tog mig en lite bloggpaus under helgen och typ veckan hehe, men jag har varit sjuk. Feber och sån förkyldning att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Så att jag ens skulle kunna titta på en skärm va utom allt. Fick för ont i huvudet. Men nu är jag tillbaka igen, piggare än innan men förkyldningen håller i sig ett tag till dock.

Priffe har jag lyckats hålla igång någorlunda ändå, trots att jag hållit på och svimma när jag hoppat av.. Äckliga virus! Men somsagt, mår bättre nu och jag tränade för Reine igår, vilket gick helt fantastiskt bra, Reine sa att det var det bästa passet hittills för honom och det kändes verkligen i varje steg ponnyn tog! Helt fantastiskt! Men idag står det konditionsträning på schemat, jag går bort till den stora paddocken och galopperar runt i fältsits och har honom i ett tempo som är lite under tävlingstempo som grund och sedan lägger in lite intervaller, då bygger det som bäst.  ett varv är ungefär 300 meter så om man galopperar runt en tre, fyra varv åt båda hållen och sedan låter honom skritta till normal puls och sedan något varv till sen långa skrittrundan hem. Då kommer han få ha jobbat den lilla kusen. Så kör man såhär men lägger på mer galopp med tiden. Så kommer snart ponnyn ha bättre kondition. 




seeegt!

2014-08-20 | 17:11:34 | Kategori: Allt och lite till!
just nu sitter jag vid tv occh väntar på att bz ska komma hit och hålla lilla sjuka mig sällskap. det är vverklgen tråkigt att varaa sjuk!

lite senare ska jag dra mig upp ttill stallet, priffe måstte ridas om vi ska hoppa pay and jjump imorgon, ska rida igenom honom idag, och även ta några språng som jag alltid gör innan i ska iväg.

nåväl, bloggen går trögt nu när jag är sjuk, men jag harr beställt en ny bloggdesign nu, vet inte hur lång tid det kommer ta för henne att göra den, men förhoppningsvis går det fort för jag är verkligen sugen på en renoverig här. verkligen hela utseendet kommer ändras här! 




Hejhej!

2014-08-20 | 12:55:41 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag fått igång mim telefon igen! Den tog sig en semester, men jag inser att det är dags för en ny iaf! 

Idag började skolan, men jag gick inte för jag är sjuk!! Lägligt emelie...
Men jajaja det är som vanligt. 

Det ända jag gjorde igår va och kolla på tv, sen kom killen hem till mig med piggelin, ändå helt ok! Nån blev glad! 
Det ändå jag gjort idag är att jag sovit och snutit mig.. Så brutalt förkyld är jag! 

Menmen imorgon drar jag till skolan och sedan på kvällen åker jag lite spontant på pay and jump med Priffe haha! 


Lite rörigt inlägg, men jagar lite rörig i huvudet nu och tänker inte jätteklart kanske, så får ursäkta mig om det är helt kaos! 

de var välbehövliga!

2014-08-18 | 18:21:47 | Kategori: Allt och lite till!
 

Mat i magen, dags för träning

2014-08-18 | 14:50:32 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis kommit hem efter en liten roadtrip med pappa, först stannade vi och åt lunch, sedan drog vi till hööks och efter det nån sån kontotsaffär, köpte lite pennor och sådant som jag måste ha till skolan. Hittade också ett ipadskal med tangentbord, tyckte det var väldigt fiffigt efterssom jag hatar att skriva på ipaden haha! 

Men när klockan slår tre ska jag ta mig upp till stallet och börja göra iordning Priffe för träningen, måste hinna göra allting innan träningen också för kl sju ska jag vara hos Matilda för att göra naglar.. Det är så fint, en aning opraktiskt när man har häst, men så fint! 




Priffes vecka!

2014-08-18 | 09:00:12 | Kategori: Allt och lite till!
Förutsatt att det inte blir något av ett litet sår som Priffe skaffade sig igår när han galopperade  i full kareta till mig igår, så kommer veckan att se ut såhär: 

Idag: Reine träning 

Tisdag: uteritt, jogging runt hästslingan, och säkerligen en "sträcka på benen galopp" bara för att han älskar det. 

Onsdag: Går bort till manegen och rider ett dunderpass, fortsätter att jobba honom utefter vad som gjordes på Reine träningen!

Torsdag: hoppning på schemat, trimning på små hinder, ska hitta lite lydnadsövningar, cavalettibommar och studs. Kommer vara bra att göra detta efter onsdagens trimning 

Fredag: en fredagstur i skogen. För att bli av med eventuell träningsvärk

Lördag: beroende på om det regnat mycket eller inte så drar jag bort till terrängbanan och hoppar stockar och galopperar genom vattnet. Det är nyttigt för honom!

Söndag: skritt dag. 

Tror det kommer bli en superbra vecka för honom och det kommer bli mer intensivt för honom nästa vecka, och hela hösten för den delen, För nu är det verkligen träning som gäller för vi ska bli så sjukt bra nu, vi ska verkligen rocka höstens tävlingssäsong. 




Jo men helt okej!

2014-08-17 | 19:40:43 | Kategori: Allt och lite till!


Här kommer jag sova så gött va! 

Fortfarande på Ikea!

2014-08-17 | 16:33:29 | Kategori: Allt och lite till!
När man tror att man ska vara snabb och effektiv på Ikea då har man ju ändå väldigt fel, tre timmar avklarade och än är vi inte klara haha! Bra jobbat! 
Så jag får ta bussen in till hööks imorgon med Anna. Seegt! 
Men men gött med ny säng iaf, sen har jag köpt en till sak jag måste visa, det är nog den bästa sortens förvaring jag någonsin sett, så var änna tvungen att köpa det och ta efter iden! 

Menmen, kl 6 sk jg ara inne i stan också, ska ju somsagt träffa rebecca och ta en fika! Verkligen mys i detta ruskiga väder! 




Idag!

2014-08-17 | 13:15:28 | Kategori: Allt och lite till!
Idag är det Ikea för hela slanten som gäller! Jag och min syster ska få varsin ny säng, och sedan som vanligt när man är på Ikea så kommer det säkert med massa annat också haha! 
Sen så ska jag dra in på hööks en stund och kolla om dom har de bruna ridstövlarna i min storlek! 

Efter det ska jag kanske ta en fika med en kompis om inte klockan blivit för mycket, måste ju ta hand om mina fyrbenta vänner också! Priffe och Otto ska ridas är tanken! 




Just nu på inköpslistan

2014-08-16 | 17:33:23 | Kategori: Allt och lite till!




Till vintern och hösten för den delen vill jag verkligen ha en varm o go jacka som är snygg, tyckte jackan från spooks var ett ganska självklart val, med den höga kragen slipper man frysa runt halsen uta att ha en luva som blir trångt med hjälmen och dessutom slippa ha en halsduk.. Ja det var ett ganska självklart val när jg inser hur mycket funktion det är med hög krage i hästvärlden.. 

Ridbyxor kan man aldrig få för mkt av helt enkelt, och stövlarna står som prio 1 just nu, mina gamla svarta ska in på lagning pga dragkedjan och när dom är hela har jag ett par svarta o ett par bruna. Vill verkligen ha ett par till om mina älskade mountain horse ger vila med dragkedjan en tredje gång, ni vet, som reserv. Dessa från hööks var ganska billiga och de har bra kvalité! 


Torsdagstränigen

2014-08-16 | 17:04:23 | Kategori: videor


Godmorgon!

2014-08-16 | 14:09:40 | Kategori: Allt och lite till!
Nu har jag lixom vaknat till liv.. Och klockan är två. Inte så bra. Men var ute till tre med massa Goa vänner! Det var svinkul men idag är jag bakis med huvudvärk från helvetet. 

Men iaf, inte ska jag ligga på latsidan för det!! Priffe ska fixas, och det ska mockas haha! Sen ska jag plocka iordning i mitt skåp och putsa min sadel. Det behövs verkligen! Sen ska jag åka och lämna in mina ridstövlar på lagning!




Hello darling!

2014-08-15 | 18:07:38 | Kategori: Allt och lite till!


Äntligen är den min! 

Nu är det minsann fint här!

2014-08-15 | 16:38:46 | Kategori: Allt och lite till!

 
Har typ städat i massa timmar nu och är minst sagt mör i kroppen.. Att man kan bli såhär trött av att städa... Allt är avdammat in i minsta vrå och allt är så rent va! Det var längesen haha! 

Men nu är det dags för stallet. Ska rida Priffe och Otto. Och sedan fixa in torv i deras boxar, packa mat och sedan ta in dom i sina nyskrubbade boxar! Efter några timmar i stallet så ska jag dra ut med kompisar, och sedan hem för att sova.. Orkar inget annat idag haha! :)