Go känsla och magont

2014-04-29 | 14:04:38 | Kategori: Allt och lite till!
Tror det fick ganska så bra idag på provet, det var lite jag st osäker på, men så brukar det ju vara. Man skulle skriva om förebilder och sin egna förebild, på engelska då, och jag skrev direkt från hjärtat om min storebror Mattias <3 (även fast han är världens jobbigaste) men fick en go känsla genom provet helt enkelt 

Hur som helst så är jag på väg hem nu, jag har svinont i magen så jag kommer nog gå och lägga mig en stund, tror det är för att jag smakade på Alexandras glass förut (laktosintolerant haha) dumt av mig när jag vet att det blir såhär, lite chockad bara att det blev såhär illa hahah att smaka brukar inte vara så farligt, men jag kan typ inte ens stå upprät nu hahah! 
Nej men gud nog om mitt klagande, det är ju grymt väder iallafall! 




Åååångest!!

2014-04-29 | 07:34:03 | Kategori: Allt och lite till!
Uschuschusch! Nationelt prov idag då, tagga! 
Jag har sådan provångest så det är helt sjukt... Jag får panik verkligen haha, tror det har o göra med lite prestations ångest, eller nått liknande. Jag önskade jag försov mig imorse så jag missar hela skiten.. Men men, skolan är ju sååå viktig och dessa proven måste ju göras å blablabla.... Seriöst trist altså! 

Men efter skolan så ska jag fixa och dona med Priffe, det är roligare iallafall!! Han ska få gå lite lugnt, en uteritt eller något! Och på torsdag hoppar jag lite titthinder i paddocken, Sen på torsdag ska jag ju iväg på pay and jump, men jag vet inte riktigt vart än, jag har två att välja mellan... Så jag får helt enkelt se vart jag hamnar med ponnyplutten :) 

Peace and love, vi hörs <3


Dressyrträningen

2014-04-28 | 20:41:49 | Kategori: Allt och lite till!
Träningen gick superbra! Reine passade mig och Priffe bra fast det visste jag nästan eftersom jag tränar för honom innan fast med Linus! Han är väldigt lugn och tar ett steg i taget och börjar inte med andra grejer förens hästen går som den ska! Jag gillar sådan noggrannhet! 

Vi la mycket fokus på att han inte skulle krulla ihop nacken, vilket han gör... Men jag fick sånna grymma tips och även där noggrannhet och konkret vad jag ska göra och inte göra! 
Efter vi jobbat på lite i alla gångarter, gjort lite övergångar och såg till att han gick rätt och var helt loss i i nacke och bogar började vi göra lite sidförande. Det har jag ju börjat lite smått med själv, och jag hade börjat bra haha, han behöver bli lite mer allert för hjälpen och jag ska även tänka på hur jag börjar och vägen innan rörelsen, så det blir lättare för honom att ta bogarna först, och jag ska helt enkelt snedda över vid C till väggen och enbart göra den sista biten. Det gick svinbra! 

Så ni kommer Priffe vara jättefin och jag ska prata med Reine om en  ny tid ;) (ja så kul var det att träna dressyr haha) 

Förövrigt tyckte han om Priffe, tyckte han var en trevlig ponny med en stor galopp och fina gångarter överlag. Det var kul att han tyckte om min lilla skit! Vi får vänta och se hur länge det håller innan rävarna bakom öronen kommer fram hihih! 

(Bilden är inte från idag)



Vet hur man...

2014-04-28 | 20:28:30 | Kategori: Allt och lite till!
...laddar upp inför dressyrträning ;) 


Kokta Ägg, bär, kokos, müsli och honung med vanilj Yoggi såååå gootttt

Snapshots från hoppträningen

2014-04-28 | 12:39:11 | Kategori: Allt och lite till!







Hahaha Asså dom två sista... Han hoppa lika mycket efter hindrena som innan typ. Nej men jg fick bli riktigt arg på honom den lilla skiten! Annars var han allmänt knäpp hela träningen, Augusta (tränare) börjar tro att han har ADHD hahaha! ( på skämt då såklart) 
Men han tyckte helt enkelt det var jättekul att hoppträna igen, förutom vågplanket, han höll på att skita ner sig när vi skulle hoppa den! Han är så nojjig för vågplanket.... 

Fetaste dissen!

2014-04-25 | 15:02:37 | Kategori: Allt och lite till!



Nya shabraken från John W, vad ska man säga, ser ut som fodrade kuddfodral, passformen ser heeeelt kass ut, precis som union Jack schabraket.. Och varför den passpoalen , och sist, varför grönt och gult? Det blåa o röda kan jag förstå mig på, men grönt och gult, haha varför? Det hade kanske varit bättre med vinrött och ett rosa eller något istället haha! Nej dessa får fetaste dissen av mig! 

Idag och igår

2014-04-25 | 07:56:07 | Kategori: Allt och lite till!
Ååh fick bästa morgon platsen på bussen nu, ni vet längst bak i hörnet. Drog för gardinen och satte mig precis till rätta, skrivet ihop detta till er och sen kan jag somna gött här bak! 

Annars, jag har bråttom efter skolan, måste skynda hem för att fixa Priffe och hans grejer, sen in i duschen snabbt som attans, göra mig lite fin, springa upp till stallet igen och slänga till hästarna mat, för att sen åka till Linnea! 
När jag kommit hem till henne så drar vi hem till en tjejkompis som ska ha lite festligheter ;) 


Hoppträningen med Linus gick jättebra igår! Det började lite med att han känndes trött och loj, men det handlar mycket om att jag måste bestämma mig, antingen rider du, eller inte! Jag kan lätt bli sån om något känns lite konstigt, att jag också dör lite, men igår så bestämde jag mig fan på att rida! Efter dom första kassa minutrarna så vände det mesta! Jävlar vad kul det var! Synd att det inte finns film... Men min telefon var halvdöd. 
Vi hoppade en bana på slutet som gick så bra dessutom, det var verkligen skitkul och lärorik träning! 




Nu!

2014-04-23 | 14:33:24 | Kategori: Allt och lite till!
Påväg hem från skolan, jag ska rida Linus idag, rider alltid honom dan innan hoppträning för att känna, rida igenom och se till att allt är som det ska för att det ska bli så bra som möjligt på torsdagarna :) så Linus står på schemat idag, sen Priffe såklart! Han gick grymt bra igår så det ska bli kul at rida honom idag! Hoppad på lite outfitbilder och ridbilder om någon ställer upp :) 


Btw, jag kunde inte ha ridstövlarna jag köpte begagnade, men jag lämnade inte tillbaka dom ändå för Anna ville ha dom, så ja nu har hon två par stövlar och min jakt efter nya bra fortsätter.... Hahaha d

Gårdagen

2014-04-23 | 09:01:45 | Kategori: Allt och lite till!
Under gårdagen var det fart och fläng på mig och syrran, vi kom hem gick till stallet och jag fixade grejerna till Priffe, sen åkte vi med storhästen Anna rider till träning, Anna tränar väldigt mycket för Christian så då hängde jag med igår, de var skitduktiga verkligen, och Christian sa lite grejer till mig som jag skulle tjata på henne om hahah! Sen red vu våra små ponnysar vilket också gick väldigt bra,MEN ett litet problem har dykt upp, Priffe är galet mötesskygg för Debbie? Vi kan knappt rida tillsammans i varsitt varv i högre hastighet en skritt typ? Priffe kastar sig verkligen, tror set har at göra med att det just är Debbie, dom har ju gått tillsammans och debbie BOSSAR rejält över Priffe, kan vara att han i vanliga fall Måste hålla avstånd till Debbie i hagen och då känner ha att samma gäller i paddocken, men så är det ju inte, så vi tränade att rida förbi varandra i skritt och sedan ökade vi till trav, och så fortsätter vi ett tag framöver! 



Blandat från lovet :)

2014-04-23 | 08:54:58 | Kategori: Allt och lite till!














Tillbaka till vardagen!

2014-04-22 | 07:33:58 | Kategori: Allt och lite till!
Efter en veckas lov, är jag bra mycket tröttare och känner mig mer sliten en för en vecka sedan.. Det var svårare att gå upp imorse en vanligt, men nu sitter jag på bussen inför skolan, det är inte mycket kvar alls på denna termin, men det är smockat med nationella prov. Vilket känns pest! 

Jag vet att jag inte bloggat någonting under lovet men jag tig paus igen, men jag har gjort massor och det kommer lite bilder! Med Priffe har det gått sådär, han fastnade med bakbenet i ett bensnöre på täcket och galopperade runt på tre ben i full panik tills han slog omkull och Katarina och Suss kunde rycka in. Han var mörbultad och stel i några dagar, och igår släppte jag honom i paddocken och busade ut lite överskottsenergi med honom. Men läget är bra nu och han hat stått med back on track för att bli av med lite galla som han fick. 
Så idag ska jag rida lite lugnt med honom helt enkelt! 

Priffe stod minsann och njöt i solen en stund också ;) 



Rätt svar!

2014-04-18 | 09:45:55 | Kategori: Allt och lite till!
Ingen hade rätt haha! Men det är såklart Priffes Mamma Noolia's Rose! (Tror hon hette så)

Han är inte särskilt lik, men tittar man på Priffes lillebror Jack så ser man likheter, då Jack fått hela mammans kroppsbyggnad, Priffe blev lite mer sportig storhäst i ponnyformat haha ;)
 
Lite skillnad? Dom har lika huvud har dom tycker jag! 




Segaste någonsin!

2014-04-17 | 14:51:41 | Kategori: Allt och lite till!

Det är galet vad lat jag är idag... Bara degat hela dagen och inte fått någonting gjort och detta är en av anledningarna till att jag hatar veckolov egentligen.. Man är tröttare än vad man var innan och har inte en dust av energi till att sätta sig i en skolbänk igen, jag hade gärna gjort sommarlovet eller vinterlovet längre och tagit bort veckoloven faktiskt... 

Menmen, jag måste verkligen upp till hästarna nu för om en timma ska jag sitta på Linus.. Meeeen det är sååå gött att sitta i soffan!! 

Nåväl, ätit en god frukost har man ;) 

Desutom är jag så galet sjuk, i två nätter har jag knappt sovit för min näsa rinner och är täppt hela tiden... Feber har jag iaf inte än, men det kommer väll.. Asså fan vad jobbigt! Huhu 


Gissa ;)

2014-04-17 | 10:55:03 | Kategori: Allt och lite till!



Är det någon som kan gissa vem denna smutsiga söta lilla ponnyn är? Den som gissar rätt först får en länkning till blogg eller något annat, ledtråd- ponnyn står hos Priffes uppfödare ;) 

Glömt bromsen hemma ^^

2014-04-16 | 17:50:35 | Kategori: Allt och lite till!

Knäpp häst idag, check ;)