Hästfronten nu:)

2014-07-31 | 12:47:35 | Kategori: Allt och lite till!
Efterssom jag inte skrivit här på ett tag tänkte jag dra igenom snabbt hur det går med Priffe och hästfronten för övrigt! 

Ni vet ju att det gick förjävla dåligt på räkanhoppet med Priffe, så planen jag la upp med Reine min tränare, är att han ska hoppas minst 3 dagar i veckan, gärna på terrängbanan också! Och sen så är det fyra-fem pay and jumper som gäller nu. Ska kanske iväg den fjärde augusti med honom och sedan hela tre till under Augusti månad, vi slipper bli uteslutna på pay and jump och det är mer som träning och jag kan verkligen få runt honom över hela banan, alltså vinner inte han över huvudtaget! Sen så måste jag tuffa till mig också och det vet jag! 
Annars är han superfin nu, lite sommarseg men han mår riktigt gott nu! Och i dressyren går han riktigt bra, till hösten är målet att starta La på KM:et med honom! Så vi tränar på alla delar och skolor med Reine som hjälp såklart så allt blir korrekt , jag lär mig så mycket och jag har utvecklats som ryttare supermycket sen jag började träna för Reine, och Fyfan vilken bra ponny jag har!

Linus har legat lite på is under sommaren, han har byggts upp mycket i dressyren under dessa två varma månader men jag red honom igår vilket gick superbra och han känns super fin! Så nästa vecka tror jag det va så sätter hoppträningarna igång igen för Augusta så då kommer jag träna med både Priffe och Linus på torsdagarna! ;) det kommer bli kanon! 





Så dåligt med motivation

2014-07-30 | 22:35:56 | Kategori: Allt och lite till!
Asså denna bloggen, vad ska jag göra? Jag älskar verkligen att blogga och hålla igång en blogg, allt det där med att förbereda inlägg, skriva, visa fina bilder och allt det där som hör till en interessant dagbok på nätet. 
Men det är samtidigt jäkligt påfrestande och stressande. Jag et att jag har mina läsare som kollar in här varje dag oavsett nya inlägg eller inte. Jag vill verkligen leverera en bra blogg till er, det är ju för er jag bloggar. Jag blir stressad om jag inte bloggar och jag blir stressad av att jag måste få in tid att blogga bär jag har motivation till det! Men jag ska göra ett nytt försök, inte nästa vecka eller på måndag om två veckor utan NU!   Ska verkligen försöka leverera så mycket som bara den till er! Det låter bra va?! 

Hur jag ska bära mig åt att bli av med stressen över bloggen listar jag ut! För samtidigt älskar jag det somsagt och jag får en sådan rolig respons när jag bloggar på så det ryker! Nä nu jävlar är det comeback som gäller!! 




Godmorgon!

2014-07-28 | 11:06:59 | Kategori: Allt och lite till!
Efterssom jag är en människa som oftast vaknar väldigt tidigt av mig själv och mina kompisar som sover i hundra år så passar jag på att blogga lite innan Emma vaknar haha! 

Dagens planer är få, ska träna för Reine som alltid på måndagar så ska bara dega hemma! Tänkte först dra mig in till Hööks och köpa en grej hihihi men jag hinner nog inte det idag så gör det imorgon ist ;) har velat köpa dom väldigt länge iaf, kan ni gissa vad det är? 


Annars har jag varit med kompisar otroligt mycket under dagarna som gått, var på fest i fredags också och det var helt enkelt det sjukaste.... Hahaha! Priffe har gått otroligt lugnt under veckan pga allt kompishäng, men nu är det hårdträning som gäller igen, men jag kännde att han behövde några dagar också efter räkan så tror det har gjort gott för honom! 

Men nu ska jag iaf väcka Emma för jag är översocial och vill prata haha! 




Bilder från räkan

2014-07-27 | 13:53:43 | Kategori: Allt och lite till!








Dessa bilder är tagna av härliga Maja Simonsson och är från onsdagen, bilder från torsdagen kommer också ;) 

Vilka underbara sommardagar!

2014-07-24 | 11:10:22 | Kategori: Allt och lite till!

Emmisen<3




Man bara älskar livet just nu! Det är varmt och gött lixom! Hänger vid havet eller vid poolen med Goa vänner på dagarna när de verkligen steker i solen och är hos Priffe på morgonen eller sent på kvällen när det är svalt och gött! Det känns super verkligen! Allt rullar på hahah! ;) 


Göttar mig!

2014-07-22 | 13:54:38 | Kategori: Allt och lite till!
Med världens bästa vän vid havet kan man inte hadet bättre ;) 






Gårdagens långtur!

2014-07-21 | 10:34:11 | Kategori: Allt och lite till!
Vid åtta tiden igårkväll red jag och fyra till iväg mot havet och hade en sån otroligt rolig och mysig kväll! Jag och Anna gick så långt ut att vi fick simma med hästarna, och vad ska man säga Priffe älskade att bada! Han gick i utan problem men blev lite osäker när det blev djupare men med Debbie i täten var det inga problem och han tyckte det var skitkul verkligen lilla ponnyn! 





Jag o Anna galopperar in eller så travar vi här? 




Härlig morgon typ!

2014-07-21 | 10:29:09 | Kategori: Allt och lite till!
Tanken var att jag skulle gå upp kl nio för att hinna vakna, äta frukost och ja ni vet ta det lugnt innan jag skulle upp till stallet vid 10 då Priffe skos 11. Men det slutade med att jag gick upp nu... Halv 11 asstressad och fick dra med mig frukosten i handen! 

Nåväl tur att man har en självständig hovslagare som kan ta in hästarna själv... Hehehe men han var här lite tidigt också och orkade väll inte vänta på mig! ;) 
Priffe sköter sig iaf superbra än sålänge, han är väll trött, annars brukar han retas rejält med Dennis! 
Men med nya dojjor på fötterna ska vi träna för Reine ikväll. Och prata mycket med Reine om meetinget och få lite tips och råd! ;) 




Härlig dag!

2014-07-19 | 16:58:22 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har tagit hand om Priffe och sedan kom Felicia, Anton o bz hem till mig. Så har legat vid poolen hela dagen och nu sitter jag med tjejpolarna och väntar på att åka in till stan för att käka och ha det mysigt! Efter det drar vi nog tillbaka till Torslanda och röjer haha :)





svar på läsarfråga!

2014-07-19 | 10:00:33 | Kategori: Allt och lite till!
Från Erika
 
Hejsan! Har ett par frågor, kan Priffe stegra på kommando? Vad är det högsta som ni hoppat & hur kan i vara så duktiga tsm?:)
 
svar: Hej du! jättekul att du har lite frågor, ska försöka svara så bra jag kan!
 
Priffe kan inte stegra på kommando, han fixar det så bra själv när han blir lite väl taggad eller om han vill hitta på något annat. dock stegrar han i princip aldrig utan han är lättare där bak kan jag säga, bakut med skruv är hans specialitet!
Bobby som jag hade ett tag kunde däremot stegra på kommando!
 
Bobby visar sina skillz!
 
Jag och Priffe har hoppat 11.0 tillsammans. och det är det högsta han har hoppat med någon!
 
det är kul att du tycker jag och Priffe är duktiga tillsammans, men efter meetinget nu så har jag väll självförtroendet i botten, men vi har kanske våra guld moments, eller det vet jag att vi har! men om det finns något svar på den frågan det gör det nog inte, så att tacka är väll det jag kan göra! supergulligt att du tycker det! :D
 
Hoppas du är nöjd med svaren Erika!:D
 
 
 
 

godmorgon!

2014-07-19 | 09:49:00 | Kategori: Allt och lite till!
Jag kom precis upp ur sängen, somnade runt 2 inatt för jag var ute så tycker ändå at halv 10 är extremt tidigt. vet inte ens om jag är vaken än riktigt?
 
Men ingen ide att sova bort hela dagen, Priffe ska skrittas, och det ska fixas och donas i stallet idag så måste hinna göra det innan kvällen då jag och lite tjejkompisar ska ut och äta! supermysigt verkligen!
 
men vi hörs underdagen så mycket jag orkar titta in här! :D
 
två favoriter!<3
 

Inne i våran egna värld

2014-07-18 | 12:50:58 | Kategori: Allt och lite till!



Godmorgon!

2014-07-18 | 10:31:37 | Kategori: Allt och lite till!
Härligt med sovmorgon till 10 idag, vill inte sova bort hela dagen, men orkade heller inte gå upp tidigare, så 10 kändes som ett bra mellanting! 

Nu tänkte jag iaf få i mig frukost och sedan ta mig upp till Priffe. Det blir en lugn skritt-tur med honom ute i skogen i någon timma! Sen samma senare ikväll och imorgon. Så han får två lugna dagar nu. På söndag hittar vi också på något kul då vi planerar att dra till havet med hästarna i stallet och ha det kul! 
Sen är det träning igen som gäller på måndag. 

Annars så har jag inte så mycket mera planer idag, ska försöka blogga lite och visa lite nya grejer jag köpt till mig och Priffe kanske. Men annars vill jag ha en slapp och lugn dag. Stänga av telefonen och inte höra av mig till någon. Liksom vara med mig själv och tänka. Det känns som om jag behöver lite egentid, ibland behöver man nog stanna upp och andas, känna in allt och andas ut. Droppa allt. Det blir nog en sådan dag idag! 

Priffe och min fantastiska älskade pappa stod och snackade taktik, Priffe lyssnade inte så mycket menmen! Haha 
Vad skulle jag göra utan min far?! Han är helt klart den bästa och han försöker göra allt för mig och mina syskon, han är både ponnypappa och motorpappa, försök slå det alla farsor där ute! Kan inte vara mer tacksam att jag har en sådan superpappa! 



Tankar.

2014-07-17 | 16:20:54 | Kategori: Allt och lite till!
Nu är jag hemma och har landat lite med allt. Priffe står och mumsar gräs i hagen och är antagligen allmänt nöjd över sina prestationer. 

I dagens LC så vägrade han på första hindret, kom igen, han hoppade, kom på andra, pang andra vägran = utesluten TJOHOOOO vad glad jag blev.... Not. 
Men jag la en volt och hoppade tvåan igen och han hoppade, så jag klappade om honom gick ut från banan gav hästen till Anna och gick iväg och grät. Dock med Anna hack i häl och Priffe förstås som var lika glad och nöjd med livet som vanligt. 
Grät en massa, snackade om att jag inte orkar med det längre och att jag lika gärna kunde ge upp. Anna fick påminna mig lite om mina två nollor jag faktiskt har med honom och vilken ridning jag har haft när jag har nollat. Det är väldigt annorlunda ridning mot vad jag haft dessa två dagar. 

Men jag måste säga att jag har haft världens snällaste häst på tävlingsplatsen. Han är inte van vid så stort och många hästar, och inte minst få sova över på stället. Han har fått otroligt mycket nya intryck! I transporten stog han som en ängel både dit och hem, så på så sätt är jag mycket stolt över honom. 

På framhoppningen har han också varit helt magisk, vi hoppade självsäkert och allting bara sitter som en smäck. Vi är grymma, jag rider bra och ger Priffe självförtroende, den ridningen ska jag ha med mig in på banan, men det låser sig när jag får startsignalen. Jag blir väldigt osäker och ångestfull, tänker alldeles för mycket på alla som tittar och vill inte alls rida på lika "hårt" jag mesrider verkligen! Så jag tror att det mesta sitter i mitt huvud. Frågan är då om Priffe är rätt tävlingskompis till mig då, borde någon annan tävla honom? Men hur ska jag då lära mig och få rutin, det är ju inte så att jag har fem hästar... (Det var iaf tips av en vi fick på tävlingsplatsen, att låta någon annan tävla honom två-tre gånger) 
Men det går inte, jag ska helt enkelt bara dra ut ofta med honom och prata ordentligt med mina tränare, få rutin och självförtroende och kolla på videon från Tjörn om och om igen och inse att DEN ridningen ska jag ha. Jag kan ju, vi har ju gjort det förut! Vi kommer klara detta och jag kommer inte ge upp. Det hade varit enkelt att bara låta någon annan sitta upp med 10 år tävlingserfarenhet, en som inte blir som is när hon går in på banan liksom, men det hade inte gått, för han hade blivit lika dan när jag sitter upp igen ändå, det skulle behövas år av tävlande för att en häst ska bli så självsäker att den kan hoppa runt med en osäker pilot utan problem om hästen är som Priffe. Men jag har dom stunderna där jag känner mig bäst i världen, inte alls osäker och jag känner verkligen att det här är jag bra på och det här kan jag, nu jävlar, det självförtroendet måste jag ha med mig jämt, men dessa dagar har varit dåliga. Det har varit mycket fina ponnys och jag har bara dragit mig undan, liksom, se mig inte och hör mig inte, titta inte på mig! Jag har strålat osäkerhet. Förutom i manegen där vi hoppade fram, där kändes det super och inte många som tittar, folk är ändå upptagna med sitt därinne. Aja nu ska jag sluta dalta detta och bara lägga detta bakom mig, förutom all lärdom jag kan ta med mig, och in på tdb för att anmäla mig till en pay and jump den fjärde augusti och en tävling den 17:onde aug! 
För vi ska ta oss igenom detta jag och min fantastiskt fina ponny, jag kan detta och Priffe med för den delen, med en säker pilot, och det kommer jag bli, jag ska ta hjälp och bli grym!!! 




Okej...

2014-07-16 | 14:07:27 | Kategori: Allt och lite till!
... Nu har jag samlat mig lite efter ritterna och tänkt igenom, och inte kommit fram till mycket mer än att det inte var våran dag helt enkelt. Priffe är sån, antingen uteslutna eller en perfekt ritt... Det bara är så. 
Sen tror jag att han inte gillar underlaget. Han tycker det är för hårt. Inne på framhoppningen är det mjukt och han hoppat som en Gud. På banan är det hårt och så vill han inte längre. Samma är det när jag hoppade på Gbg horse park. Då är det samma underlag på framhoppningen och banan och han vägrade hela tiden. På Tjörn var det mjukt överallt och på banan då hoppade han allt och vi nollade med bästa tid.... Ni fattar vad jag menar va? Fast däremot är det ganska hårt i våran paddock också och där hoppar han ju allt.. Shit jag blir galen av allt tänkande och grubblande fram och tillbaka. Jag måste slappna av mer på banan iaf. Imorgon ska jag ha samma ridning som på framhoppningen. Detta ska nog bli bra någon gång iaf. Inte en ponny man stoppar en femkrona i så fixar han resten utan det är fokus som gäller!