Markarbete/hopp 29 sep!

2015-09-30 | 15:32:00 | Kategori: Noolia´s Pride
Både Priffe och jag var lite överallt i början, ni hör ju honom gnägga i början, men sista rundan som visas i slutet av filmen, var han riktigt fin och lite mer inom ramen.. :) Sen så blir kvalitén dålig när man laddar över filmerna från telefonen till datan och sedan in i ett redigeringsprogam och sist upp på youtube. det är hopplöst och jag har ingen aning hur man gör det bättre?

Smörblommans chabo!

2015-09-30 | 13:42:00 | Kategori: bilder
 
Visst är han en riktig liten sötnos! man smälter varje gång man ser denna lilla kaxiga skiten haha! Han har en helt underbar personlighet och med det kommer han komma långt!

Han har helt fantastiska gångarter och jag vet att den som kommer äga honom i framtiden kommer rida höga klasser i dressyr, sen får vi se hur han tar hoppningen när det är dags att börja löshoppa om många månader haha, men jag tror han kommer ha lika mycket kapacitet där! Bosee kommer göra en b-ponnyryttare så lycklig!
 

Onsdag! :)

2015-09-30 | 13:26:35 | Kategori: Allt och lite till!
Jag började dagen med att gå upp till Priffe vid 8-tiden, han har fått nya skor idag kl halv 10 så jag kände att han skulle behöva rastas av innan, så inte all energi som samlats under natten skulle gå ut över hovslagaren... Det var bra tänkt av mig tror jag, för efter långpromenaden lät jag honom löpa på linan i paddocken, och OM han brallade! Det var väldigt mycket myror i hans ben vill jag lova! Sen stod han lugnt i stallgången och retades inte allt för mycket med den nya hovisen Thomas! 

När jag var klar i stallet gick jag hem och har redan hunnit tvätta fyra tvättar med benskydd+lindor, schabrak och hästkläder... Puh man borde tvätta oftare så det inte hinner samlas så mycket på en gång! Men rent och fint blir det nu! 
Under tiden när jag väntar på att tvättmaskinerna blir klara så sitter jag och pluggar affärsjuridik och nästan somnar! 

Senare ikväll, eller rättare sagt så sent som kl nio ska jag vara i manegen för att hoppa lite, det brukar inte vara folk där den tiden som bryr sig så mycket om jag stället fram hinder i manegen, även fast det inte är fri hoppning! Är jag där tidigare så blir det sura miner och ajabajja ;) 
Tänkte iallafall ta fram tre hinder, två oxrar och ett räcke, sedan sätta ihop det till en liten mini bana! :) 




Goseponnyn!

2015-09-29 | 19:52:56 | Kategori: Allt och lite till!

Han är så fin min lilla Pojk!

Wiho!

2015-09-29 | 18:58:19 | Kategori: Allt och lite till!
Hoppningen gick helt galant idag och Priffes schema ändrades helt plötsligt för det blir pay and jump i Alingsås på torsdag! Ska bli spännande på en klubb Priffe aldrig varit på, men jag tog fjutt hinder denna gången också för självförtroendets skull, 80&80cm blir det! 

Idag hoppade vi iaf lite linjer, studs och ett enstaka räcke som vi travhoppade i början, hela vägen upp till 105cm sedan satte vi ihop allting till en lite bana! Han var helt galet pigg och överallt till en början, men mot slutet så sansade han sig någorlunda iallafall! 
Filmer kommer :) 




JAAAA!

2015-09-29 | 14:32:00 | Kategori: Tävling!
Gruppindelningarna på ponny försvinner i årskiftet, vad jag förstod det som när jag läst artiklarna från svenska ridsportförbundet! 

För mig som inte gör en speciell elitsatsning på ponny har detta inte varit hela världen för mig mer än att det varit jobbigt att hänga med på tävling och att det tagit längre tid, men i och med att detta tas bort gläds jag otroligt mycket för mina vänner som har haft det otroligt tråkigt och jobbigt med denna gruppindelning som tävlar högre och för er som, ska fylla 16 år nästa år - Nästan så man säger grattis till er!! Ni slipper muppgruppen som jag ridit under senaste året! Fyfan vad tur ni har! 

Sen är jag glad att de behåller åldern 20 på ponny ändå, även fast grupperna är borta! Då kan jag fortfarande tävla ponny ett tag till om det skulle falla mig in, även fast jag kan göra det i hela livet om jag vill eftersom jag enbart tänkt ha/skaffa ny ungponny ett litet tag till och därmed behöva tävla avd b. 
Men ändå nu när åldern 20 behålls så finns ju ändå möjligheten för mig kvar i två år till, vilket jag tycker är roligt! 
Jag kommer ändå aldrig hinna tävla högre eller på elit med ponny, utan jag ska bara försöka köpa in ungponnys för att sedan sälja dyrare med utbildning för att kunna bygga upp ett kapital till en finare storhäst som jag senare ska satsa på. Men för det krävs det mycket pengar och dom finns inte i fickan, så jag kommer behöva dessa två åren att spara och förhoppningsvis göra bra affärer, och då finns möjligheten att både tävla avd.b och a! 

Tack ridsportsförbundet, för att ni tillslut lyssnat på alla mina vänner som tävlar ponny och för alla andra ponnyryttare där ute! Det var på tiden! 
Nu främjar nu ponnysporten igen! 



Tror ni det kommer fungera bra att ha 14-20 åringar att tävla mot varandra? Det tror definitivt jag! På storhäst tävlingar är finns det ju lika mycket ålderskillnad! 


Tisdagstankar!

2015-09-29 | 12:16:15 | Kategori: Allt och lite till!
Som vanligt har jag ganska svårt att koncentrera mig i skolan.. Tycker det är pesten egentligen. Allt jag vill just nu är att jobba med hästar, jag vill jobba heltid med att rida, grooma och pilla med hästarna och stallet.. Det är verkligen det ända jag sitter och tänker på.. 
Jag är inne på hästnet och kollar på alla jobbannonser som finns i Sverige, så fort studenten är tagen ska jag iväg, det är bara så! Jag vill prova på det i ett år, att jobba med hästar, se om det passar mig, gör det inte det så kan jag alltid utbilda mig till något annat! Jag är ju så ung än så länge! 

Helst av allt skulle man vilja stå där med sitt eget stall i framtiden, med några grymma tävlingshästar och ynglingar. Kommer sitta och dagdrömma hela dagen är jag rädd för... 

Men just nu när jag försöker koncentrera mig på läraren som pratar om sjutton olika paragrafer i lagboken, känns det så långt borta, men samtidigt gör det mig tusen gånger säkrare på att trots den dåliga lönen du får av hästjobb, är det det ända som kommer glädja mig och det jag kommer trivas med I livet.. 

**** 


Det är så roligt med lilla Bosse nu också!
Lilla skiten, han är så otroligt självsäker och kaxig! Dör vad rolig han är! 
Var på promenad i paddocken igår och började introducera lite för longering, genom att gå runt på en mindre volt, och sedan gå lite bort från honom stegvis, viktigt är då att för mig inte hamna framför huvudet på honom utan mer mot rumpan, för att förtydliga att han fortfarande ska gå framåt och inte stanna. Gick superbra och jag höll nästan två - tre meter ifrån honom, avslutade då och gick vanligt igen! Han fick massor med beröm såklart! 

Bild. Bosses första promenad utanför gården ;) 




Hallå godingar!

2015-09-29 | 10:42:17 | Kategori: Allt och lite till!
Alltså ni skulle sett min ponny på träningen igår! Han gick så himla bra för Reine och han har verkligen börjat acceptera skänkelvikningar, han börjar slappna av och ge efter, vilket såklart känns superbra - slipper skämmas på lätt A 1:an den 11 oktober för att han inte vill flytta för skänkeln, haha! 
De sidförande har höjts med två-tre poäng sedan bara förra veckan! Då ger all träning ett kvitto! 
Det har inte varit att han inte kan, det har bara varit att han tyckt det är så j#vla jobbigt och trögt, vissa hästar har det svårare, men med lite hjälp från manegeväggen som stopp så han inte kan springa ifrån, har han helt enkelt tvingats till att acceptera det ( låter hemskt att det står tvinga, men kom inte på ett annat ord, hjälpts kanske?)
Nåväl hur som helst, med hjälp av vägg och positivt beröm och klapp, tycker han det ändå fungerar att försöka haha ;)
Sen den förvända gjorde han grymt också! Alltså sååå bra! Stadig, inga byten utan bara så klockrent!  Nej slut tjatat om träningen! 

*** 

Idag är det dunderplugga som gäller! Sen ska det även bli ett litet hopp/markarbets pass i stora paddocken, ska verkligen tjata på någon att följa med för att filma samt fota, han hoppar verkligen så fint! Ni skulle sett honom senaste hoppträningen! 

Nåväl resten av hans vecka kommer se ut som följande

Tisdag: Hopp/markarbete somsagt! Förhoppningsvis står alla grejer kvar i paddocken sen igår då jag såg en hoppa, annars får man helt enkelt börja konka bommar ;) 

Onsdag: Priffe sa skos redan 9:30 på morgonen vilket inte kommer underlätta för den nya hovslagaren, som jag tänkte Priffe skulle göra ett gott intryck på.. Efter en hel natt har den ponnyskiten samlat på sig en hel del energi och kommer jävlas ordentligt.. Genom att bita i rumpan, skrapa med frambenen, inte stå stilla osv. Så det blir att gå upp tidigare och rasta ponny innan helt enkelt, antingen att han får gå på linan och att jag rider honom senare på dagen, eller om jag rider honom ordentligt direkt så är jag klar i stallet :) 

Torsdag: skritt, 30-40 minuter i skogen och bara mysa! 

Fredag: tänkte att jag skulle gå till manegen på lördag morgon för att hoppa, så bäst är att bara trimma/jogga i paddocken, så han är fortsatt lösgjord och fin! 

Lördag: hopp i manegen! Om inte den är ledig (tror svagt att klubben ska ha tävlingar i helgen, får kolla upp det) så om den inte är ledig så blir det i paddocken hemma :) 

Söndag: tar det lite lugnt, tömkör eller joggar! :) 








Helgen!

2015-09-28 | 16:33:48 | Kategori: Allt och lite till!
Det har varit fullt sjå ska ni veta nu i helgen! I fredags var det utgång, på lördag var det tävling för mig och Priffe på eftermiddagen och hela söndagen spenderades i Askim med storhästlaget i div 2 där syrran är med! 

Iaf omgång två för mig och Priffe i dressyren (division 2)  gick faktiskt riktigt bra, vi slutade på 66.9** någonting vilket var en förbättring sedan sist! Dock var han väldigt mycket segare i lördags tyvärr annars hade det blivit ännu högre! Det blir ju så för honom, att gå från att rida fram i paddock till att gå in i en mörk manege är ju inte superroligt alla gånger! Men jag är lika nöjd för det. Det var en väl utförd ritt som varken skulle fått lägre eller högre procent! Känns ju alltid bra att känslan stämmer överens med domarens ord och poäng! Annars kan ju denna bedömningssport inte alltid ha alla hästar i stallet ;) 

För storhästlaget gick det kanon, ännu en lag vinst och individuella placeringar i laget! Jättekul men en otroligt lång dag blev det! 

Storhästlaget





Dan innan fredag ;)

2015-09-24 | 09:41:25 | Kategori: Allt och lite till!
Hej, hur är det med er? Jag har haft tre hemska dygn rent ut sagt, knappast sovit någonting och varit allmänt superstressad, men det börjar arta upp sig någorlunda igen! 
Synd att klaga..
Egentligen har jag noll koll på vad jag ska skriva här just nu, sitter bara och stirrar på skärmen känns det som.. Ingen fantasi eller inspiration här inte.. Förlåt för det, men jag är verkligen ingen person som tycker hösten och vintern är rolig alls och tappar allt vad motivation heter under dessa mörka månader.

Man ser typ överallt om att hösten är så mysig, att sitta på café och fika medans regnet smattrar, sitta på hästen i manegen med regn och rusk utanför och blablabla.. Asså ärligt talat hur kan man bli så positiv av regn och kalla äckliga årstider?? Jag avskyr höst/vinter och blir alltid stressad och deppig av den hahah! Asså snälla bomba mig om hur man hittar den där positiviteten, inspirationen och motivationen i en himla massa mörker och äckelväder.. Haha!
Kommer nog föralltid vara en gåta för mig... 
Väck mig när våren kommer ;)  

Snälla sommar kom tillbaka!! 

Hur som helst var det fint väder igår iallafall, och det blev först en promenad med Bosse som gick kanon, efter det blev det bara lite snabb ridning på Priffe, efterssom det är hoppträning idag! Sen har jag inget annat planerat idag än att sova, nej skämt åsido jag ska plugga, som vanligt! 

Puss sålänge! 



Reine träningen!

2015-09-22 | 08:30:21 | Kategori: Allt och lite till!
Jag kände att jag var tvungen att göra en lite längre utvärdering av gårdagens träning, som vi fick ut otroligt mycket av och som gjorde att hopp inför La- programmet kommer sitta galant på finalen i div två om tre veckor kommer bli hur bra som helst! Samt att då även stress och nervositet släppte inför det! 

Kanske ska förklara just vad det är som har krånglat:
Den förvända galoppen, Priffe har bara bytt och bytt och bytt hela tiden, just för att han har otroligt lätt för att byta, men inte befäster det helt med hjälperna från mig, då tar han egna beslut och byter själv, en häst som helt befäster byten, väntar på signal från ryttaren. Det gör inte Priffe. Så igår tränade vi på just den förvända galoppen, vilket tillslut gick superbra, och inga mer byten. Så han ska få smälta det lite i tre dagar sen är det bara att få det ännu lite snyggare som gäller! :) 

Sedan har även skänkelvikningarna varit lite krångliga, han tycker det är så jobbigt så han smiter bara ifrån mig, så igår gjorde vi de sidförande mot sargen så att den hjälper till att stoppa upp, så man inte behöver ta så mycket alls i munnen samt att det tvingar han att faktiskt korsa. Efter typ 8 halva långsidor fram och tillbaka i båda varven, började höfterna och bogarna bli riktigt mjuka och skänkelvikningarna höjdes med nästan 1.5 p om det hade varit tävling. Så 7.5 hade det blivit, om Reine bedömt! 

Så nu är det bara att fortsätta öva så kommer det bli helt galant! :) 




En lugn dag!

2015-09-22 | 08:19:21 | Kategori: Allt och lite till!
En stor j#vla pust känner jag inför denna dagen! Jag har ingenting planerat, varken körlektion, träningar eller annat som man alltid trycker in emellan, utan det är bara en lugn promenad med Priffe och skolan som gäller idag! 

Så denna dagen ska helt enkelt ägnas åt allt jag inte hunnit med under veckorna som gått, städa rummet, lägga över bilder på datan, tvätta lite häst grejer och göra klart två inlämningar inför denna och nästa vecka, så det är klart och ur vägen! 
Så ja, att det är regnigt och äckligt väder ute idag, är inte hela världen just idag ;) 

Screenshot Från söndagens pay and jump! :) 



Måndag och ny vecka!

2015-09-21 | 15:12:55 | Kategori: Allt och lite till!
Idag har jag varit igång sedan tidigt med körlektion kl åtta samt risk tvåan (halkan) vid tio tiden, så nu är det också avklarat och ännu ett steg närmare körkortet, nu gäller det att plugga så jag klarar teorin också! 

Men nu släpper vi körkortssnacket för idag och svirrar om till stallet, det är ju dressyrträning idag som gäller! Det är helt sjukt att jag snart tränat för Reine i ett och ett halvt år, utan att tröttna eller slutat lära mig saker under varje lektion. Han är så otroligt noggrann med utförande och resonerar kring allt, samt att han såklart svarar på alla mina miljoner frågor och supportar mig! Världens bästa tränare! 

Priffes vecka kommer att se ut på följande: 

Måndag: Reine

Tisdag: vilo-dags, det blir en lugn promenix i skogen efter en intensiv vecka.

Onsdag: Övar på delar ur Lb programmet. 

Torsdag: Hoppträningsdax! 
 
Fredag: slipa på Lb programmet igen, har ju redan ridit det en gång innan så det är bra lite påminnelser och justeringar som stod på förra protokollet helt enkelt att öva på. Annars sitter det! 

Lördag: tävling. Dressyr omg 2 div2 stora höga,mroder faktiskt enbart lagklassen igen, då det trots allt fungerade bra sist, samt att det inte finns dressyrstaket eller dommmarbord utan det är inbyggt, så hur spänd ska han kunna bli? Haha det blir säkert kanon! 

Söndag: långpromenad! 




Kalasponnyn!

2015-09-20 | 12:15:20 | Kategori: Allt och lite till!
Det gick verkligen superbra idag! Första klassen var det en nolla och andra 2 stopp, som bara var mitt fel, svängde väldigt taskigt mot femman och mot sjuan blev det väldigt forcerat och platt liksom.. Han var jättepositiv och tyckte verkligen det var roligt, så vi fortsätter på denna vägen så är vi snart uppe på vanlig höjd igen, kändes väldigt fjuttigt att hoppa 70cm hahah, men det var behövligt för självförtroendet! 

Nu taggar vi om till dressyren som är nu till helgen! :) 





Söndag!

2015-09-20 | 07:46:35 | Kategori: Allt och lite till!
Klockan har snart hunnit bli 8 och då är det dags att smita upp till stallet och göra Priffe åk klar för pay and jump! Vi kommer befinna oss på gfrk och jag hoppar bara 70&80cm för att göra det så enkelt som möjligt, med tanke på vad som hände förra pay and jumpen. 

Hur som helst så tror jag att det kommer gå galant nu när det är så väldigt lågt, Vilket är tanken idag! 

Det blev en liten tidigare uppstigning än vad som egentligen behövdes idag dessutom för min pappa fyller år idag och då var det frukost på sängen till honom som gällde! Min underbara pappa! Han är världsbäst! 

Men nu ska jag upp och börja släppa ut lite hästar och sen fixa Priffe! ;) 


Igår hade Bosse bett första gången, det tog nog tio minuter att få in det i munnen, men reaktionen när han hade det i, var endast massa tuggande, så snart är det dags för promenader, samt lära honom hur man blir longerad! Superkul!