Hoppellihoppat!

2014-05-31 | 18:41:29 | Kategori: Allt och lite till!
Började hoppa med Priffe. Det gick såååååå braaaa! Han var galet stark dock, men han tyckte det var kul och han ville verkligen. Det slutade med att vi hoppade 1.10. Priffes höjdrekord ;) 

Efter Priffe red jag Debbie vilket också gick bra hihihi! Slutade på en meter med henne! Så en lyckad hästdag vart det idag 






Lunchat med mamma

2014-05-31 | 14:46:38 | Kategori: Allt och lite till!



Tävlingssugen och schema

2014-05-31 | 08:19:57 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis varit och morgonfodrat hästarna, så nu ligger jag i sängen igen och ska sova en timma till innan jag går upp och släpper ut, det är en av fördelarna att ha stallet 1 min ifrån husdörren, jag kan gå hem och sova mellan fordringen och utsläppet, medans andra får vänta kvar i stallen hihihi! Lyxigt värre ;) 

Annars så ska jag hoppa med Priffe idag hade jag tänkt, anmälde mig till Bohuscupen final, individuellt igår, blev så sugen på att tävla då efteranmälde mig, en riktig spontanare, så jag känner att denna vecka får det bli lite målinriktad träning, och inte galna barbacka turer på min rodeohäst med Rebecka och Otto hehehehe! 

Så idag blir det hoppning för syster Anna panna, hon är allt bra att ha på marken hon när vi inte blir sura på varandra hahaha, ibland är vi dåliga på det där att hålla det professionellt... 

Söndag: uteritt 
Måndag: intervaller i stora paddocken, korta-länga. Få honom riktigt lyhörd. 
Tisdag: uteritt. 
Onsdag: uteritt.
Torsdag: Hoppträning? 
Fredag: pass i paddocken. 
Lördag: går relativt lugnt, går bort till stora paddocken och tar några skutt och bara kör igenom honom lite. Sen ska ponnyn tvättas noga.... 
Söndag: rullar transporten mot Tjörns ridklubb för min och Priffes tävlingsdebut! Jag hoppar först en L:d clearround, och sedan L:d+ :) 




Highlight

2014-05-30 | 19:37:43 | Kategori: Allt och lite till!






Hahaha jag älskar verkligen hur små hindrena är och ser ut jämfört med Linus, det känns som om han skulle kunna gå över dom egentligen hihi! 

Tack Mikaela Walenius för de fina bilderna, sjukt duktig! 




Kaos!

2014-05-30 | 18:04:52 | Kategori: Allt och lite till!
Idag har jag inte gjort någonting, Anna åkte in på akuten inatt. Så det har varit lite kaos. Vi var på fest och så slog Anna i huvudet för hon blev uppbärd och tappad. Så det slutade med att vi fick ringa ambulans... Det blev sent och ja, det har sovits en hel del och jag har varit och hämtat grejer hos min kompis och massa sånt. Men Anna mår iaf bra och kom hem nio imorse. 

Nu ska jag upp för att ta hand om hästarna. skulle ridit dom, men just nu känner jag att jag inte har någon energi. 
Men idag ska det bara grillas med familjen, och sen sovas. 




Pay and jumpen

2014-05-29 | 16:04:40 | Kategori: Allt och lite till!
Det gick bra! Kan börja med att säga hur bra han skötte sig under dessa tävlingslika förhållanden. Han var otålig i transporten men när han lugnat sig lite fick han komma ut. Han blåste och frustade lite och sen stog han där. Hur lugn som helst! På framridningen var han också super duktig. Hoppade fram och fick några bra språng sedan skrittade jag honom en stund innan jag skulle in på banan. Men det var jätteskönt att han var så duktig. Sen klart att han var lite spänd, men vad ska man säga, första gången han var ute ochiffrerat känndes som att sitta på en rutinerad tävlingshäst haha! 

Första klassen 
Här var det en del vägringar, jag hade definitivt kunnat vara mer bestämd mot honom och struntat i om det blir kråkhopp och bara trycka över honom, på en del hinder hade jag verkligen kunnat göra det, så mindre mesridning för min del. Men vi kom runt och över alla hindrena. 

Andra klassen: inga vägringar och klockrena språng, förutom fyran där det blev lite kråkhopp, kom lite dåligt ur svängen och bogen flöt ut, och det var lite läskigt hinder, skulle lagt spöt på bogen lite tidigare än vad jag gjorde, men vi kom över men en bom flög haha, sen fläta banan på enormt bra, la två volter sammanlagt när jag kännde att han var i en annan värld och red faktiskt väldigt noggrant och fokuserat. Och för första gången så tänkte jag faktiskt inte på vad alla andra som tittar tycker, utan det var jag och Linus och vi hade kul! Det var faktiskt det - KUL! 
Förhoppningsvis tyckte Linus också det, men det tror jag att han gjorde för han var på hindrena och ville verkligen göra sitt bästa!



Tror det var några där och fotade så det kanske blir lite bilder också, annars kommer filmerna någon gång haha :) 





Känslan..

2014-05-29 | 10:27:04 | Kategori: Allt och lite till!
...när "min och Bobbys låt" kommer på radion i stallet och man börjar grina... 





Bobby hos sin "nya" familj. Denna bilden gör mig varm i hela hjärtat och jag är så glad att han slutligen kom till denna familjen! Tack ska ni ha för att ni tar så bra hand om "min" kung! 

Pay and jump dags! :)

2014-05-29 | 09:31:00 | Kategori: Allt och lite till!
Första hästen är färdig nu på morgonen, ska bara ta hand om två till nu och sen så tullar transporten mot pay and jumpen, utan Priffe, snyft! Haha nej skämt åsido. Linus fungerar utmärkt han med haha! Ja är som vanligt nervig. Jag har aldrig mina nerver i styr. Hehe, kan lixom fortfarande bli nervös flera timmar innan en hoppträning. Så en pay and jump är inget undantag. 
Jag tror kanske inte att det är nerver dock, utan mer prestationen från min sida som jg är nervös för. Jag måste ha det perfekt annars är jag inte nöjd och då ältar jag det i mitt huvud hur länge som helst tills jg inte har något självförtroende kvar i princip. Och det är ju inte bra... Heheheh! Men jag är iaf taggad! 

Jag vill ju detta med hästarna otroligt jävla mycket så då sätter man nog helt enkelt höga krav på sig själv, och det måste man nog också ha. Ingenting som man vill så mycket som jag vill detta, kommer enkelt helt enkelt! :) 

Får la hoppas att stora röd är snällare en Priffe..... HAHAHAH nej men jag frostig Priffe lite här, jag var inte med så mycket i svängarna alls denna pay and jumpen med tanke på att det var Valborg dagen innan (hehehe oupps) Så att vägra och bråka är Priffes sätt att säga till piloten att skärpa sig. Han är knivskarp i huvudet och har fart i benen, så koncentration är det ända som gäller på honom. Nästa gång så tar vi igen det! 




Dagen

2014-05-28 | 22:27:57 | Kategori: Allt och lite till!
Idag så har jag ridit både Priffe och Linus, Priffe red jag i Paddocken ett ganska kort pass men intensivt, ville mest få honom framme för skänkeln och alert och gjorde mycket tempoväxlingar. Han blev superfin och då avslutade jag med några språng på ett vanligt räcke, bara för att han tycker det är så kul. Och jo vars vad han hoppade fint. Vi kom riktigt bra på och han stampade av klockrent! Jag var nöjd, och ponnyn var nöjd. 
Tog sen in Linus. Och började med honom! 
Måste säga att han var otroligt fin idag, gjorde mycket tempoväxlingar och intervaller igår med honom ute och han blev riktigt fin mot slutet när jag hade honom där jag ville och det satt minsann kvar idag. 

Så han var superfin idag och vi tog även några språng inför imorgon. Fokus på galoppen, den måste vara bra för att han ska hoppa bra. Och ett sånt språng det sista blev, exakt den känslan och den galoppen ska vi ha imorgon. Sen kommer han säkert vara lite spänd och så efterssom det är första gången han är ute ochndet kanske blir pannkaka, men jag ska sträva efter att iaf ha den galoppen i honom för allt blir verkligen superenkelt då och han får lättare att stampa av.

Annars så ska jag snart ut på en kort jogging tur och sedan ska jag sova. Ska bli superskönt. Skulle egentligen till en kompis men kändes skönast att vara hemma idag, speciellt när jag är så trött som jag är just nu. Men först ska jag kolla upp när vi behöver åka imorgon haha :) 

Åh jag är så ledsen att jag inte kan åka till Öland till Helgen som jag tänkte för att träffa några av mina härligaste goaste vänner.. Men men det får bli någon annan gång helt enkelt... 



Gomorra!

2014-05-27 | 09:47:55 | Kategori: Allt och lite till!
Jag kom knappt upp ur sängen imorse, träningsvärk deluxe! Jag var ju ute och sprang igår, vilket var galet skönt men jag körde lite intervall typ, så stannade efter x-antal meter efter ett högt springtempo och gjorde utfallsteg, squats och step up steg på typ någon upphöjd grej ja kunde hitta, andvände mig av en stock, brunn, och ett dike hahaha! Sen när jag kom hem körde jag sit ups och plankan. Så jag kan knappt gå idag, men det är det värt! 

Som sagt idag ska två hästar ridas, sen ska jag gå en promenad tror jag, gå ur lite träningsverk hade jag tänkt mig hahaha! Och juste jag måste plugga till provet imorgon också, det är superviktigt!! Shit vad panik jag fick nu, inte bra. 




3 hästar senare!

2014-05-26 | 21:34:33 | Kategori: Allt och lite till!
Godkväll godingar! Jag har för en timma sen slängt i mig lite grillat kött och sallad, gott som tusan men Nu blir det en springtur tror jag. Ska komma igång med träningen nu, ska bli sådär cp- hurtig och träningsnarkomaner som jag var innan jag åkte till Malta i somras och fick känna på det lata livet som jag fastnade i lite för bra, så nu ska jag göra ett tredje försök efter resan att bli fit for fight igen! Önska mig lycka till! 

Annars så var Priffe jättefin idag, lite stark men det löste sig, travade lite cavalettibommar med honom i slutet också och han börjar förstå grejen med travbommar nu, han hoppade inte studs eller över alla på en och samma gång med andra ord... Varför trava när man kan hoppa liksom? Men idag gjorde han det förvånansvärt bra! 
Så imorgon blir det en uteritt med Rebecka L :) kulkul
Det blir även en uteritt med Linus.! Har inte bestämt mig än vilken jag tar med på uteritten med Rebecka haha! Ska rida honom nu fram till torsdag då det är dags för pay and jump!! Wohoo! 

Linus idag i sitt nya snygga träns, ska ta lite finare bilder på honom i det imorgon,  det är såå fint på honom! 



Godmorgon måndag!

2014-05-26 | 08:08:56 | Kategori: Allt och lite till!
Sitter just nu på bussen påväg till skolan, dock typ tre bussar försent.... Börjar nu, men jag är framme om en kvart typ haha! Uupss! 

Idag blir det att ta hand om och rida Priffe, sen ska jag gå bort med Linus till Torslanda manegen där Camilla ska rida honom för Reine och jag tittar på och även fixar Costner nån gång emellan! 
Det är väll planerna för idag antar jag.. Händer inte så mycket mer spännande haha! Plugga kanske jag skulle hinna med om jag orkar sätta mig med det, vilket är sällan men det kanske går? 
Nåväl nog om det, vi höres under dagen! 


Jag och Alexandra var ute på en minst sagt spännande och händelserik uteritt, Alexandra var hurtig och gick hon, men jag var för lat så tog hennes häst, o vad fick man för det, tack Winnetoo hahahahahahahah
Jag kan säga sähär bilderna är inte tagna med några mellanrum, han lär i princip Alex ta en fin bild, sen var det kört!! 




Hujedamig!

2014-05-25 | 15:04:13 | Kategori: Allt och lite till!
 Äntligen en stund över, dock i bilen påväg till staden med Mammi såhär på morsdag <3 
Firade henne imorse med frukost på sängen för oss alla! 

Haha mamma fick sin egen bricka med gotttigott! 




Annars har dagarna som gått sen torsdags varit otroligt hektiska, jag har gått i skolan, jobbat, gått på konfirmation, någonstans emellan tagit hand om hästarna Och sedan ännu mer någonstans emellan har jag hunnit med kompisar. Det gäller att få med allt här i livet! Men just nu leker det verkligen bland all stress och ångest över skolan på kvällarna så är jag otroligt lycklig! 
Det vände verkligen som en hand i fredags och det känns som det är påväg uppåt lite nu, så taggad på allt det är jag minnsann! Och på torsdag hoppar jag pay and jump med Linus! Debuuuuuuut för lillkillen juu ( läs stora killen) såååååå taggad och det ska bli riktigt spännande att se hur han är ute på tävlingslika förhållanden! Superkul! 

**puuss** 



Taggar hoppträning ikväll!

2014-05-22 | 14:42:52 | Kategori: Allt och lite till!



Visst är han fantastiskt fin! 

Go förmiddag!

2014-05-22 | 11:13:18 | Kategori: Allt och lite till!
Påvä in till skolan nu, ska ha en lektion och sen så har jag mitt svenska tal, ni vet nationella provet. Har inte gjort det än. Satt hela kvällen och skrev det igår. Visste först inte vad jag skulle skriva om, sen så bestämde jag mig för feminism. Asså det var rätt interessant! Hahah! 

Annars då, gårdagen blev bra annars, fick gå upp till stallet och kolla på Priffes sko, och den hängde i två sömmar på ena sidan... Tur att det inte hänt något! Men Suss hjälpte att dra loss den sånt går han barfota på ena balkongen tills på lördag då det var den enda tiden Dennis kunde komma ut! Och idag blir Priffe vaccinerad också så han ska ändå vila i några dagar. 



Annars är jag helt galet trött idag och har varit det hela veckan. känns som om jag ska dö typ, vill verkligen bara vara ledig. Känner mig otroligt hängig och orkar knappt prata... Skulle nog behöva sova i ett år om jag ska bli normal... Förhoppningsvis så blir jag piggare om några dagar.