Godkväll!

2014-06-30 | 21:41:52 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis samlat mig efter dagen, kommit hem och ätit kvällsmat, och nu har jag äntligen lite tid över till bloggen!
tänkte först dra lite fort om hur det gick med hästarna idag och vad jag gjorde!
 
Priffe:
som ni vet tränade jag för Reine, men redan när jag tog in Priffe så var han på det humöret "nej, jag vill bara sova eller busa asmycket, inget mellanting", men vad ska man göra, jag fixade honom länge och gick bort. och visst gick det bra ändå, lite trött mot slutet dock, men han var fin!
 
Palten:
Detta gick superbra! första gången jag red honom, så red i paddocken och kände mig fram, otroligt okomplicerad häst, men som både är otroligt känslig och har humör, men han var superfin faktiskt och väldigt rolig att sitta på!
red i kanske 30-40 min för det mesta i lite lägre form. joggade honom och gjorde inga större konstigheter, med tanke på att han ska tränas imorgon, så skulle han bara röra på sig. kunde bli lite tung i handen, och jag hittade inte riktigt galoppfattningen, men efter några fattningar satt dom med! super roligt häst!
 
Debbie:
Red henne lite lätt i alla gångarter i paddocken, super duktig faktiskt och det kändes bra! gjorde massa sidförande och ställde och böjde, och hade hela tiden Annas ord i huvudet, höj handen och peta till henne om hon inte svarar för skänkeln, jag faller lätt ner med min hand när jag rider Debbie, och ger man henne lillfingret när det gäller tempo, så tar hon hela handen och bryr sig inte om skänkeln, och hon måste ju svara lika bra på skänkeln när Anna kommer hem som hon gjorde innan, så gjorde massa övergångar! blev jättebra! både känslig och avslappnad!
 
 
 

På G

2014-06-30 | 16:28:17 | Kategori: Allt och lite till!


Han är ju verkligen så taggad på träning min ponny.... 

Godmorgon!

2014-06-30 | 06:20:00 | Kategori: Allt och lite till!
Sista måndagen på mitt sommarjobb och det känns så jävla bra rent ut sagt, nu är det bara fyra dagars jobb kvar efter idag! Yeeeeyy! 

Idag är planerna stallet, endast i princip, jag har tre hästar att rida, min egna, min systers och stallägarens svarta skönhet palten! 

Anna är iväg i Frankrike nu så jag har hand om debbie nu i tio dagar, och i vanliga fall är det Anna som rider palten men efterssom Katarina behövde hjälp och Anna är iväg, så frågade hon mig, och alla hästar ger nya erfarenheter och alla erfarenheter är bra haha!

Men både debbie och palten kommer jag att rida efter jag ridit Priffe, efterssom jag tränar för Reine, jag vill inte ha något stressmoment att hinna till om jag rider, så då blir det bäst att ta hand om resten efter jag tränat med Priffe!

Efter stallet så kommer jag nog mer eller mindre dra hem och sova... Kommer vara trött!
Men vi hörs!




Det ska stå nått här!

2014-06-29 | 11:14:24 | Kategori: Allt och lite till!
Hej, på något konstigt vönster så har inte mina tidsinställda kommit upp igår.... Blir ju less på denna bloggportalen ibland... Synd att jag är så fäst vid den annars hahah! 

Menmen nya tag på den! Idag är det som vanligt att ta hand om hästarna, sedan vid halv två så drar jag och mamma in till stan, det är så mycket rea överallt så man får passa på känner jag, sen blir det antagligen också en sväng in på hööks, ska kolla på en tävlingströja och bruna stövelskaft från ariat! 

***

Gårdagen var iaf fantastiskt roligt och härlig! Var med underbara vänner som verkligen gjorde kvällen svinkul! 





Nu är det bara en lugn vecka framöver, sista veckan på jobbet osv, sen kan sommarlovet börja på riktigt med sena kvällar varje dag med lite för hög musik i högtalarna och en massa bad och sol (ber till vädergudarna hahaha) 

Vi höres! 


Godmorgon lördag!

2014-06-28 | 12:53:18 | Kategori: Allt och lite till!
Som jag längtat, äntligen helg! Dock ska det vara pissväder hela dagen, men vad gör det, som hästtjej går man ut i alla väder ändå, igår gick jag till stallet i åskan, och då var det verkligen dunderåska, för att ta in de stackars hästarna! Det blir iallafall att rida lilleman, Förhoppningsvis regnar det för fullt ( ja, det går alltid så bra för mig när jag rider i regn och jag älskar det) 

Sen så ska jag iväg och fixa lite andra hästar för att sedan dra iväg och träffa kompisar, av med ridkläderna och stallsmutsen till att bli snygg och fixad, ja här snackar vi kontraster ;) men jag gillar't! 

Men nu på morgonen (okej förmiddagen, sov lite länge idag) innan jag ska sätta igång med alla planer för dagen, så är det frukost som gäller, mamma har köpt goda baguetter som man kan slänga in i ungnen så det smakar nybakat, det med skinka och massa grönsaker i till en skål yoghurt med jordgubbar i så har man en optimal emelie frukost innan en heldag i stallet! 

Jag kikar in här hela dagen och jag håller uppdateringen på topp så ni har något att läsa om denna regniga lördag, om väderprognosen stämmer att det ska regna hela dagen såklart, annars ligger ni väll på stranden och göttar er! 



Noolia's Pride

2014-06-27 | 14:22:58 | Kategori: Allt och lite till!
Min älskade lilla ponnyskrutt, nu är det 18 dagar kvar tills vi åker till räkanhoppet, och jag måste säga att det känns konstigt! Jag är så ovan och han med men vi gör verkligen det här tillsammans, och det är omöjligt att uttrycka sig med ord hur fantastiskt det känns, men samtidigt lite pirrigt, när kan jag kalla mig för tävlingsryttare och när kan jag kalla honom för tävlingsponny, kan jag byta ut det från ungponny och ungponnyryttare snart? Wow... 

Jag hoppar otroligt lätta klasser på räkan, just för att vi vara ska ha kul och lära oss, det är viktigt att då självförtroende och jah vill att Priffe ska ha så mycket självförtroende att det skulle räcka och bli över mes ränta! Då måste man gå långsamt fram och tänka efter mycket, och framförallt ha kul! 
Tar man det långsamt ni i de lägre klasserna så kommer jag inte ha några problem sedan när jag ska upp och hoppa Lb och La, han kommer tycka det är lätt och jag med, det kommer inte ta lång tid alls när jag väl är där, men nu så tar vi det lugnt under sommaren, så satsar vi till hösten, då är tanken att komma lämna pay and jumperna och ld klasserna! 

Under räkan hoppet kommer jag att hoppa

Onsdag: Clearround - Ld *** Lc 
Torsdag: Lc, sen är tanken att vi ska åka hem och vara nöjd och glad efter tävlingsdebut och lc debut HAHAH! 
jag skulle ju täclingsdebutera med honom på Tjörn när jg var där, men jag valde ju att stryka mig för att han var så grym på clearrounden innan, så typiskt mig att göra så... 





Stora fina röda!!

2014-06-27 | 11:07:33 | Kategori: Allt och lite till!
Han är ju för det mesta som han ska nu i hoven, han ska bara få silikon i hoven nu så är det bara att köra på som vanligt, han har ju så känsliga sulor så han måste ha silikon i för annars ömmar han, men igår så red jag ut en mysig runda på "min" röda baff! 
Tror han uppskattade det även fast det inte blev någon galopp, han ville, men vi skrittade och travade bara litegrann på raksträckan där det inte är så stenigt och rak fin mark! Känndes gött att sitta upp på honom igen<3




Snart så är han fir for fight igen! 

Godmorgon!

2014-06-27 | 11:02:43 | Kategori: Allt och lite till!
Jag sitter just nu hemma hos linnea och Matilda och Sara är här med, Matilda och linnea gör naglar och är verkligen duktiga på det, så de fixar naglar på Sara idag, mina fixade linnea igår, blev superbra och jag valde att ta kortare så att jag kan ha dom i stallet utan att de går sönder, även fast det är akryl så vill jag att de ska hålla, stallet är ju inte den optimala platsen för fina långa naglar haha

Gå in på lima_nails på instagram och kolla på vad de gjort mer, och blir du sugen på egna så kan man beställa tid och grejer, de tar ett billigt pris nu i början för att de håller på att utveckla sina skills, men det är verkligen värt det för dom är superduktiga, noggranna och har bra och riktiga grejer! 

Självklart tog jag rosa efterssom jag älskar  rosa.... 



Midsommarbilder!

2014-06-25 | 12:41:00 | Kategori:
 
 
 
Kransen jag hade under midsommar var så underbart fin! Jag älskade verkligen den haha!
 

hej!

2014-06-24 | 21:14:03 | Kategori: Allt och lite till!
Jag vill ursäkta för den dåliga bloggningen men internetet här hemma har legat nere... så typiskt när man har blogglust! dessutom är mitt 3G slut på telefonen, måste skaffa fri surf hahaha!
 
sen kan jag väll erkänna att jag inte haft mycket tid över heller, det har varit otroligt kul helg och vecka iaf! på midsommar var jag med familjen först, som ni vet, och sedan party, vilket var såå kul, lite bakis dagen efter, men det hindrade inte mig att ta hand om alla hästarna och sedan dra iväg på lite middag och jacuzzi bad hos familjevänner och sedan efter det fest med kompisar haha! och som om inte det var nog så var jag på middag igår med kompisar och hade det lite mysigt, långt in på natten.. hahaha jag har så vänt på dygnet.. kaos!
 
Priffe har också gått som vanligt, det är typ 3 veckor kvar till räkan och jag tränar för fullt med min Prins, inte så mycket att säga på denna fronten mer än att det går superbra!
Linus är bra igen dessutom, så nu ska jag rida honom idag och imorgon. lite lugnt ute bara, men det är skönt att han rids normalt igen! så nu behöver jag inte ha abstinens av att få rida fler hästar.. puuhh höll på att bli galen där ett tag.
Otto är ännu oförändrat...
 
 
 

Glad midsommar!

2014-06-20 | 09:44:17 | Kategori: Allt och lite till!
Åhh godmorgon på er!! 

Idag är man ju ledig, vilket jag är sååå glad för, midsommar har aldrig varit så uppskattad som idag.. 
Planerna då? 
Först och främst ska jag äta god frukost med familjen nu, jordgubbar, ostar och allt man kan tänka sig för en lyxig god start på dagen. Efter det är det stallet som gäller, först Costner, sen blir det ett pass på Priffe. Eller ja pass och pass, tror jag rider ut, känns som om det är givet idag! Annars blir det allmänt småpill i mitt andra hem, (ja jag menar stallet) ska borsta av lite håriga schabrak, mocka ut boxen och få allmänt koll på allt och alla grejer, än sålänge har jag iaf hunnit rensa skåpet hihi! 

Sen vid fyra tiden blir det middag med familjen och lite vänner. Såklart, midsommar liksom... Och efter det, party med kompisar! Given fredag! 





Godkväll!

2014-06-19 | 23:46:40 | Kategori: Allt och lite till!
Jag har precis kommit hem efter att ha varit med lite kompisar på torget.. Sen började det att åska och då vågade inte jag vara kvar hahaha så jag åkte helt enkelt hem istället till en varm och go soffa! Giiiiivet! 
Så med lite mer värme i kroppen så kikar jag in här, hoppas ni haft en bra dag!? Det har iallafall jag, började ju jobbet kl 6, och det var en så lugn dag att jag tillochmed fick sova en stund hahah! Slutade därmed också tidigare, jag var så full av energi  är jag slutade Asså, vilket var första gången hihi, så jag åkte direkt och fixade Costner och sedan hem, då däremot så kände jag hur trött jag var och däckade på soffan i fyra timmar, hahaha fyra timmar, orkar inte... Så kl 7 stack jag upp till stallet och red lite barbacka på min prins i paddocken, han gick grymt bra och gjorde jättefina skänkelvikningar! Han börjar bli riktigt känslig för dom hjälperna nu, antagligen för att han får så mycket beröm när han gör rätt att han vill göra det hela tiden, det finns ingen ponny som blir så mallig och stolt över sig själv av att få beröm... Knäpphästen! Nåväl positivitet finns det gott om i honom! <3 


Sen har jag lite tråkiga nyheter..... Linus har lite ont i sulan (tror jag det var) och Otto går lite orent... Så två av mina tre favoritkillar har lite semester nu, Otto vilar nu i en vecka sen så ska han skrittas i tre, är det inte bättre då så tror jag Becka åker in med honom till vetrinären, vi vet ju egentligen nästan vad det är redan så jag tror han bli bättre på dessa fyra veckor.. Och Linus har ja inte riktigt humm om än, jag och Suss går om varandra i stallet numera.. Men jag ska kolla med henne hur det är med honom, han har ju känsliga sulor, så det kom i samband med en tappad sko, så antagligen inget alvarligt där heller, men ändå lite tråkigt! 
Jag får dessutom panik nästan när jag bara har en häst att rida!! Brukar nästan alltid ha två till tre stycka om dagen, men nu så rider jag ju bara Priffe, snyft på den! 

Hoppning 13/6

2014-06-19 | 10:05:10 | Kategori: videor

Jag fick ta bort och lägga upp videon igen för videfyme fungera de inte riktigt som det skulle.... Men nu tror jag att det ska bli ordentligt!


Hej.

2014-06-19 | 06:00:41 | Kategori: Allt och lite till!
Jag börjar jobbet om 10 min så tänkte att jag skulle säga hej till er haha, sista arbetsdagen för denna veckan, helt underbart, så när jag kommer hem ska jag bädda ner mig i sängen och sova tills klockan är 5-6 och sedan rida Priffe och efter det dra ut, och kunna vara hemma när jag vill!! Tjoho! 
Annars så hatar jag fortfarande jobbet, men det får helt enkelt gå, jag får pengarna och det är en till sommarjobbare här med mig så utan henna hade det varit riktigt pest.. Man har iaf någon att prata och skratta med! 


Annars har det inte hänt någonting spännande, utan jag har jobbar och sovit, thats it! Två veckor kvar, kämpakämpa! 



Godmorgon!

2014-06-17 | 07:53:00 | Kategori: Allt och lite till!
Jag sitter just nu och har paus i jobbet, jag är så trött att jag har svårt att röra tummarna över telefonen... Usch för att gå upp kl 5.... Lite för tidigt för vanligtvis otroligt morgontrötta Emelie...

Annars så är planerna efter jobbet att fixa ordning hästarna, Priffe ska skrittas ut och kanske om jag vågar tar vi och klättrar lite i skogen ;) 

Sedan ska jag försöka fixa klart lite inlämningar till skolan, allt ska vara inne innan midsommar och det känns som om deadline när lite nära för att inte ha börjar än haha! Så jag MÅSTE verkligen försöka sätta mig litenstund idag... 

Men nu ska jag fika lite innan jag ska fortsätta jobba... Snyft