Godmorgon!

2015-10-30 | 10:26:44 | Kategori: Allt och lite till!
Vill egentligen skriva att det äntligen är fredag och dags för helg, men med tanke på att jag ändå har haft lov hela veckan så spelar det ju ingen roll längre! Helt underbart ;)
Men för er som jobbat hela veckan, ja, äntligen fredag! 

Jag ska försöka bege mig upp till stallet nu efter att jag ätit frukost och ta hand om både Dallas och Priffe! Det lär nog ta hela dagarna för mig att ta hand två hästar. Lägger jag redan nu ner nästan tre timmar på att få ordning allt med Priffe vissa dagar så kan ni ju göra matten om hur länge jag kommer vara i stallet med två! Men det är såklart superkul, men jag får nog lära mig att effektivisera stallvistelsen när skolan börjar igen iallafall! ;) 

Hursomhelst tänkte jag trimma båda två i antingen manegen eller i stora paddocken, än har jag inte dragit upp rullgardinen och sett vädret! Så det återstår att se om det blir ridning inomhus eller utomhus! 






Beger mig ut i sadeldjungeln...

2015-10-29 | 14:32:21 | Kategori: Allt och lite till!
Det absolut tråkigaste och jobbigaste som finns är när man inser att sin sadel till sin häst absolut inte sitter bra längre och kan vara en av anledningarna till vissa incidenter nu under hösten. Inte nog med att jag känner mig som världens hemskaste hästägaren som faktiskt slängt på denna sadeln på honom den senaste tiden även fast tanken slått mig några gånger att den inte sitter som den gjorde för ett halvår sedan. Men jag är inte kunnig inom det området så självklart ska jag inte lägga skulden på mig och jag har ju faktiskt tänkt på det och vetat att jag måste göra något åt det och valt att låna en dressyrsadel av en i stallet som sitter bättre, så ofta jag kunnat, så jag har inte ridit mycket i den det senaste eftersom jag börjar tveka på hur den sitter. Men att hoppa i en dressyrsadel eller att låna en sadel fungerar ju inte alls i längden.

Så idag så bad jag Katarina kolla på den och det slutade med att vi ringde sadelmakaren direkt och hittade en annan hoppsadel att låna på direkten, för min sadel är absolut förbjuden att lägga på Priffes rygg. Den kommer ge honom smärta då. Skönt att jag verkligen tog tag i det och ändå reagerat på varningsignalerna som att han börjat sura väldigt mycket det senaste vid sadling, och att när jag känt på den har jag tyckt att den sitter åt lite för mycket över manken, som jag nu fick konstaterat.  

Så nu ska sadelutprovare och sadelmakare komma ut och kolla, fixa och dona och vad jag tror ta med sig min sadel för att göra om den efter Priffe, men det finns ju inga garantier på att det kommer bli bra ändå, och jag kanske behöver en helt annan modell. Men det återstår att se! 

Det ska bli oerhört skönt iallafall att få bukt på det, för tyvärr finns det nog inget värre än att ha fel sadel på sin häst. Konsekvenserna kan ju bli riktigt jobbiga om de går med det en längre tid. Så snart blir Priffe jätteglad över att gå med en bekväm sadel! 

Den jag lånar nu iallafall är en äldre Knights sadel, som är ganska sleten och hemsk att sitta i, men den ligger himla bra på Priffe iallafall - vilket är huvudsaken just nu! 
Sen får jag förhoppningsvis tillbaka min Pessoa sadel som kommer passa Priffe igen och för mig har den alltid varit som gjuten efter mig. Så jag hoppas på att få behålla den! 







del3 - Hopp!

2015-10-29 | 11:05:00 | Kategori: bilder
 
 
 
det blev dessvärre bara två okej hoppbilder. Anna är lite halvdan när det gäller att ta bilden i rätt ögonblick, se de flesta blev språnget innan eller landningen. men dessa funkar ju!
han är så fin min häst! :D
 
Det är lite synd bara att han är lite spänd i denna paddocken, nackdelen när det blir för roligt. När han inte riktigt är avslappnad hoppar han inte alls lika bra med ryggen, som han annars alltid gör. han har ju egentligen en helt fantastisk teknik, men då gäller det att verkligen få honom helt avslappnad och kunna jobba mellan hindrena. sista rundorna, gjorde jag volter och övergångar mellan alla hinder i och då blev det genast mycket bättre, han var då mer med mig och sprang inte bara på lika mycket. Sista bilden är från sista rundan och där ser ni att han börjar hoppa upp sig lite mer, även fast han hade kunnat sänka huvudet lite till och fått upp ryggen ändå om jag gett mer eftergift. men detta var nog ett utav dom bättre spången som fastnade på bild.
 
 
 

Bosse status!

2015-10-28 | 15:25:00 | Kategori: Smörblommans Chabo
Jag har ju helt missat att skriva om projekt - Bosse på väldigt länge och tänkte nu dra en liten uppdatering om stallet kaxiga lilla stjärna, ur hans perspektiv!  
 
Tjjaaa Bosse här!
Ni anar inte till vilket ställe jag har hamnat på, såhär mycket uppmärksamhet har jag aldrig fått i mitt 4-åriga liv. Inte nog med att jag sötast i stallet, jag är även boss i hagen, kung över gården och stjäl allas hjärtan, jag är himla duktig också och har verkligen börjat bli vuxen! Som ni vet hade jag väldigt svårt att äta godsaker ur någons hand och jag visste inte vad de där orangea sakerna är som smakar så gott var, nu vet jag att det är morötter och jag äter ur allas hand. Jag har haft bett och träns men det vet ni också men till följd av detta har jag fått lära mig att gå på en cirkel runt en människa. Någorlunda i alla fall, när jag gör rätt så skriker dom bra till mig och ger mig det orangea guldet, så jag anar att jag gör något rätt?
 
Sen hade jag en konstig svart klump på ryggen häromveckan, och jag antar att det är något positiv för jag fick morisar och har haft på mig sadeln fyra gånger snart utan att ens blinka, så duktig är jag!
Andra saker jag lärt mig att handskas med är att ha täcke, vilket är väldigt mysigt att ha när det regnar, men de får köpa ett nytt till mig för jag har en så snygg hingstnacke att det sitter åt lite. Sen har jag fått vara med om att bli tvättad, när den ena tvillingen, Emelie höll i mig och gav mig morötter (igen) så stog den andra tvillingen och sköljde med varmt vatten och tvättade mina ben och svans, med något som löddrade och luktade konstigt, men gott!
Jag lever livets liv och ger mina mattar något att göra rent varje dag för jag älskar att rulla mig i hagen
.
Idag har jag dock fått höra att jag kommer vara med om något alldeles förfärligt enligt kompisen i hagen, den här snubben som ska komma har tydligen lärt hagkompisen att bli tömkörd (tror det hette så) och jag ska också få lära mig det idag, och men är ändå inte så orolig för Palten i hagen överdriver alltid. Han som ska hjälpa mig att lära mig grunderna i tömkörning är Jonte, han lär alla polishästarna i Göteborg det, och är god vän till min ägare Katarina, och eftersom hon tycker han är bra och snäll så tror jag också det, Palten är nog bara gnällig för att han också ska bli tömkörd av Jonte och måste jobba lite.
Hur som helst har jag det jättebra och jag vet redan nu att jag kommer bli stallets bästa häst, trots min storlek - har ni hört citatet "liten men tuff" - jag är definitionen av det ;)
ha d gott - Smörblommans Chabo a.k.a Bosse!
 
 
 
 
 

Snabb-update :)

2015-10-28 | 12:49:08 | Kategori: Allt och lite till!
Imorse red jag ju som sagt ut under härliga höstvädret! Priffe var pigg och taggad under hela ritten och ville helst bara galoppera... ;) 

Nu väntar jag på att Rebecka ska hämta upp mig här hemma för då ska jag iväg och rida Otto-gubben! Blir garanterat ett hoppass som Otto gillar så mycket! Efter Otto och om det finns tid så ska jag även rida ut Dallas en sväng, men vi ska ju ha folk här ikväll så vi får se om jag hinner :) 




del 2- anridningar!

2015-10-28 | 11:38:00 | Kategori: bilder
Denna delen blir lite rolig tycker jag och jag ville ha med den bara för att Priffe är så jäkla söt på alla bilderna, han ser så himla glad, taggad och busig ut! Det finns så sjukt mycket glädje i denna ponnyn och han är för det mesta och nästan alltid positiv till allt, speciellt till att hoppa, med mig i stoora paddocken, det älskar han och han blir så in i katten pigg!!
 
Dessa bilderna är tagna när jag precis ska rida an ett hinder, några meter framför! så himla glad!
 

 
 
 
 

resterande vecka!

2015-10-28 | 08:39:00 | Kategori: Allt och lite till!
Måndag : Dressyr
Tisdag: Hoppade i stora paddocken.
Onsdag: En välförtjänt uteritt står på schemat idag. Åker antagligen och rider Otto också!
 
Torsdag: Rider ut igen, passar på nu på lovet att rida ut lite längre och härliga turer medans det fortfarande är ljust på dagen, inom nästa vecka lär det vara kolsvart innan men ens hunnit vända hemåt
.
Fredag: Rider igenom honom från, om jag känner mig och min ponny rätt, farfyllda uteritter. rider man ponny så rider man ponny, spelar ingen roll om det är en SM-eller ridskoleponny, race på någon äng med X-antal bocksprång hör till ponnyåren. Kul, utan krav ska det bannemej vara ibland, men då får man påminna lite om kraven dagen efter. Här tar jag också över Dallas i 11 dagar framöver.
 
Lördag: markarbete/hopp, inte allt för intensivt utan, mer checka av allt. framme för skänkel, till handen, broms? ja det ska fungera precis som vanligt.
Dallas: rider ut
 
Söndag: hopp/terräng träning för Sivert Johnsson. utvärdering och filmer kommer komma från detta! 
Dallas: Rider ut, börjar lite easy med honom, då han gått mycket under veckan, så kör vi på som vanligt resterande dagar!
 

Bilder!!

2015-10-27 | 19:26:57 | Kategori: Allt och lite till!
Det blev ett antal härliga höstbilder idag, så jag kommer lägga upp dom i tre delar! första delen idag är från uppvärmingen!
 
Börjar alltid med att skritta fram ordentligt när jag rider, sedan ser jag till att bara värma upp i trav och galopp och göra lite större volter, länga- och korta stegen samt övergångar, så man är bekväm och varm i kläderna innan jag börjar ställa krav så som mindre volter mellan hindrena samt att jag flyttar ut bakdelen från voltspåret, fortsätter med övergångar och varierar sitsen med att stå eller sitta ner i både trav och galopp. när jag är nöjd börjar jag hoppa fram på mindre bockar och gör det både på volt och med raka anridningar före och efter hindret. huvudordet när jag värmer upp hästarna är att få in så mycket variation i arbetet som möjligt. det ger ingenting att rida på rakt spår i samma takt utan det gäller att få igång.
 

Riktig härlig stalldag!

2015-10-27 | 15:58:59 | Kategori: Allt och lite till!


Hoppningen gick kanon med Priffe - och Anna hängde med, med kameran i högsta hugg så det blir bildbomd imorgon! Äntligen! 

Nu är jag bara hemma en snabbis för att äta mat innan träningen med Dallas! Hörs mer sedan! 

Det ska stå något här?

2015-10-27 | 09:00:40 | Kategori: Allt och lite till!
Jag inser mer och mer hur dålig jag är på att komma på fiffiga rubriker till inläggen jag gör med inget direkt konkret innehåll som detta. 
 Inlägg som dessa är mer "hejhej Idag händer detta!" Det är så svårt med fantasin då! Haha! 

Idag var jag uppe tidigt igen för att springa upp till Priffe, bara för att det är så mysigt att starta dagen där - och för att jag var tvungen att fylla vatten i hagen... Han ska ut i en egen mindre idag, då jag tvättade och gjorde honom lite fin igår, och att jag ska iväg och hoppa lite runt 11-12 tiden, då känns det motigt att ta in en häst med lera över knäna, så rasthage blev bra idag!
Hoppas verkligen att jag får med Anna så hon kan fota lite! Det hade varit så bra med lite bloggmaterial för en gångs skull! :( 

Igår när jag och Anna skrittade fram ute med Dallas och Palten! 



Lov-vecka!

2015-10-26 | 07:05:59 | Kategori: Allt och lite till!
Först och främst godmorgon! Vaknar upp till lov denna måndagen och känner mig väldigt nöjd med det! 
Även fast jag vaknade av mig själv runt 6-tiden imorse och var pigg, så är vetskapen av att man kan ligga kvar i sängen eller göra vad man vill med dagen underbart härlig! 

Innan klockan slår åtta ska jag bege mig till stallet för att ta av Priffes stödstrumpor (med andra ord nattlindor med back on tracks paddar under)  och efter det gå hem för att äta frukost! 
Sedan är det troligtvis 3 hästar som ska bli ridna idag, och det är nog det jag kommer hinna med haha! 

Dallas, den svarta skönheten som ägs av Inger i stallet har jag ridit en hel del det senaste och jag var även iväg och tränade för Emelie Cajsdotter igår, vilket gick helt super, pratade mycket om att få plats med all energi den hästen besitter i ett paket, han får inte använda den genom att springa iväg i gångarterna, fokus på min sits och andning gjorde mycket att vi kom till det stadiet där energin får plats, men inte tas bort av handen! 
Idag ska jag rida honom igen och imorgon är det dressyrträning för Christian Begtsson! Himla roligt! :) 

Priffe trimmades lite kort igår, eftersom det är Reine träning idag! Red cavaletti bommar och fonus på mycket övergångar för att ha honom framme för skänkeln och till handen! Blev finnemang! 


Jag måste verkligen försöka ta med mig kameran till stallet för att ta lite nya bilder! Jag lovar att fixa det :)) 





Tjenare!

2015-10-24 | 12:14:15 | Kategori: Allt och lite till!
Idag var jag tidigt upp i stallet, så allt där är klart för idag. Vilket känns helt underbart! Dock tog det lång tid för jag fixade och donade med så mycket, men det är ändå så mysigt att gå omkring och göra fint i stallet! 

Nu börjar klockan närma sig tolv och jag har hunnit äta frukost och hämtat alla frigolit skivor som ska ligga i poolen nu under vintern, då blir pappa glad att han slipper det :) 
Nu tänkte jag fortsätta röja lite och fixa så kan man ta det lugnt sen hela lovet, eller jobba då! 




Godmorgon allihopa!

2015-10-23 | 06:37:27 | Kategori: Allt och lite till!
Äntligen är det fredag, och sista fredagen innan lovet dessutom! 
Jag gick upp nu på morgonen med Bz, så vi åt frukost tillsammans. Jag hade inget annat val efentligen en att gå upp i tid idag då jag behövde gå upp till stallet för att byta täcke på Priffe. Så det var bara att vakna och ta sig till frukostbordet. Men när man väl satt där och åt, så var det faktiskt skönt. Jag kanske ska byta täcke varje dag så jag kommer upp på morgonen och slipper stressa? 

Dagens planer då? Få och oplanerat faktiskt!
Priffe ska joggas, fixa grejerna i stallet, det där vanliga, sen har jag inga direkta planer vilket är så skönt. Antingen drar jag ut och träffar kompisar, eller så ligger jag hemma och göttar mig. 




Wow!

2015-10-22 | 21:32:42 | Kategori: Allt och lite till!
Ni skulle sett min ponny på träningen idag, och inte minst min egna ridning! 
Det är verkligen en kanonträning när jag faktiskt vågar berömma mig själv och säga att min prestation gjorde att det gick bra, jag red så konsekvent, bestämt utan att bli forcerad, utan mjukt med ett understöd av ben, precis den ridningen Priffe kräver, det är en sådan fin linje med allt det där och för att få det att stämma med Priffe så gäller det att hitta balansen mellan tufft och mjukt - och det är sjukt svårt, men inte omöjligt, jag satte ju allt idag! ;) så sjukt grymma är han och jag tillsammans! 

Så synd att ingen kunde filma! Det hade varit så roligt att visa er! 

Bjuder från en bild efter förra Hoppträningen, som också gick såååå bra! Tre grymma träningar på raken nu, det kan bara bli bättre, varje träning har varit väldigt bra då det varit helt klockrent, men ändå saker att träna på! Utveckling på hög nivå faktiskt! 



I höstrusket!

2015-10-22 | 10:11:44 | Kategori: Allt och lite till!
När till och med konditorn nere på nöjds säger att man ser trött ut och bjuder på drickyoghurten, då är det illa va? 
Jag har varit där inne varje dag denna veckan och köpt exakt samma sak, en fralla och en Yoggi för att jag inte hunnit äta frukost hemma, så idag när jag gick in genom dörren tog hon fram det direkt och då även bjöd på yoggin för jag såg så trött ut! Illa? Jotack! 
Och nu efter snart en timmas läsning affärsjuridik, är man minnsann inte piggare! Hahah

Nåväl så är det hoppträning ikväll iallafall, det ska bli så kul! Det börjar bli så himla okomplicerat nu, ibland är jag dum och plockar lite för mycket, men det senaste har det varit så himla klockrent och enkelt när jag hoppat, det är superkul, framförallt inför den terräng/Hoppträningen för Sivert!
Nej det är nog det ända som kan pigga upp allt i höstmörkret - min gosiga ponny <3 


Sån lycka!